Zondag 7 februari 2016

Twee giraffen uit Diergaarde Blijdorp.

Over bonnen, boekjes en beestjes.
Ooit lang geleden toen ik nog naast het mooie Rotterdam woonde had ik een abonnement op Diergaarde Blijdorp. Vooral de giraffen waren favoriet, hele zomers heb ik bij hun buitenperk gezeten. Ik kende alle giraffen bij naam, had ik toen een enkele vlek nodig, herkende ik van de zomer het grootste deel van de groep niet. Er veranderd veel in 5 jaar. Zo heb ik nu een abonnement op Dierenrijk, een kleine dierentuin nu bij mij om de hoek. Het ligt net voorbij Eindhoven en is voor de beperkte oppervlakte helemaal geen slechte dierentuin. Toen ik er kortgeleden op een rustige dag rondwandelde, bedacht ik me dat weer. Met Aziatische olifanten, ijsberen, cheeta’s en de grootste vogel volière van Europa is het allang geen dierentuin om uit te vlakken meer. Toch mis ik de girafjes…

TegoedbonPrijsvraag winnende foto van een wasbeerhond
Vorige winter maakte ik er deze foto van een stel Rode Panda’s en won daarmee de prijsvraag van januari 2015. Wat ik niet wist en me toen blij verraste was de tegoedbon van €10,-. Heel die bon vergeten schrok ik daar kortgeleden van wakker en zag tot mijn opluchting dat de bon nog niet verstreken was. Het scheelde weinig, dus ik toog naar de dierentuin en verlengde mijn abonnement. Tijdens die wandeling fotografeerde en schreef ik deze blog over de wasbeerhond. De kleine foto hieronder stuurde ik in en tot mijn verbazing won ik weer de fotowedstrijd. De bon heb ik inmiddels in huis en bewaar ik ook weer voor mijn verlenging. Want diezelfde dag haalde ik het boekje met kortingsbonnen op. Daarin vond ik een kortingsbon voor een introducé en een paar voor het restaurant. Das niets vreemd, wel verbaasde ik me over de andere bonnen. Zomaar 50% korting op o.a. Beekse bergen, Apenheul en Dierenpark Amersfoort, om blij van te worden!!!

Daarnaast, om het gebrek aan giraffen van Dierenrijk te compenseren, ook een bon voor Blijdorp gewoon om weer een zomerse dag bij de giraffen te zitten en eens te kijken welke dieren ik nog herken.

20 thoughts on “Zondag 7 februari 2016

 1. Leuk, dat je 2 keer op rij gewonnen had :-)
  Bedankt voor je leuke verhaal. Als je dan ook nog iets wint, daar word je gewoon #happy van ;-)
  Bedankt voor je bijdrage
  Fijne avond

 2. I feel that love is in the air…
  :-)

  The photo of giraffes, got a perfect contrast level.
  Good work.

 3. Wat fijn dat je 2 keer op rij wint en ik vind het best wel een goede foto.Ik heb een abonnement voor de Zoo van Antwerpen en ga er dan ook vaak naar toe

 4. O, wat leuk zeg, dat je ook dit jaar weer in de prijzen viel met je foto :-)

  Ik heb de bonnen bij mijn nieuwe abonnement van de Apenheul nog niet binnen, maar ik heb een heel sterk vermoeden dat ik met reductie “jouw” dierenpark in kan. Ga dat toch even in overweging nemen :-)

  1. Ah jij doet letterlijk apies kijken, Dierenrijk is niet voor een hele dag, maar wel voor een ruime middag. Dus allicht valt het wel te combineren!?

  1. Ja ik doe het altijd met plezier, maar probeer wel zo uniek mogelijk te werken. Geen hekken op de foto en het liefst contact onderling of natuurlijk gedrag op de foto.

 5. Gefeliciteerd! Tweemaal ingestuurd en tweemaal iets gewonnen. Daar wordt een mens happy van. De foto van de wasbeer vind ik bijzonder geslaagd.
  In mijn jeugd woonde ik ook dicht bij Blijdorp. Ik kwam er ook graag en vaak.
  De giraffen hebben nu wel lekker de ruimte gekregen. Voor hen en de bezoekers een stuk beter vertoeven.
  Lieve groet

  1. Thanks! Ik moest een uur fietsen naar Blijdorp maar deed het met plezier. De ui zoals het verblijf genoemd wordt vind ik inderdaad ene vooruitgang voor de bezoekers, maar als fotograaf baal ik van de achtergrond. Als bezoeker baal ik nog meer van de verplichte looproute door het binnenverblijf, de rust is weg helaas.

 6. Wat leuk om met jou foto’s in de prijzen te vallen Liesbeth, straks wordt je nog huisfotograaf van het dierenpark.

  1. haha lief! Ik had concurrentie had ik gezien daarom was ik wat verbaasd. Ik val m’n eigen foto niet af hoor;)

 7. mogge Liesbeth
  een mooi verhaal , verwarmend – vertederend op deze natte winderige ochtend
  het is lang geleden dat ik in welke dierentuin of park dan ook was
  wie weet bracht je mij wel op een goed idee
  geniet de dag

  1. Dank je Karel, als ik je dan een tip mag geven trek er een dag voor uit en wandel rustig door zo’n tuin heen. Het zal je verbazen hoe de tuinen in de laatste jaren veranderd zijn.

 8. Ik zat vroeger altijd in Emmen. Niet de giraffen, maar de olifanten kende ik allemaal bij naam. Heerlijk. Mijn oma woonde tegenover de ingang, dus vooraf en nadien kon ik bij haar over de dierentuin uitkijken.

  Mooie foto’s Liesbeth met een heel leuke prijs :)
  Liefs,
  Alie

  1. Oef das ook geen slechte locatie om te wonen dan. Ik mag niet klagen ik hoef maar een klein stukje te fietsen.
   Die prijs is om blij van te worden:).

Comments are closed.