Zondag 4 september 2016

Overvolle fietsenstalling bij Eindhoven station

Parkeerproblemen.
Het is alweer een maand of 2 zeker geleden dat ik na een dagje weg mijn fiets niet meer kon vinden op het station. Ik schrok daar niet van want ik had al meteen door dat alle weesfietsen door fanatieke gemeentewerkers weg waren gehaald. En bij het verwijderen daarvan worden ook alle verkeerd geparkeerde fietsen los geknipt en meegenomen. Ik parkeerde mijn pannesparta uit noodzaak toen al een maand of 6 tegen een heel verkeerde paal, om precies te zijn degene waarop staat dat je je fiets niet verkeerd mag parkeren.

Fietsenkerkhof op station EindhovenIk googelde het fietsdepot en zag even later dat mijn sparta alles behalve vakkundig op de foto was gegaan en voor €20,- opgehaald kon worden. Moest ik nog wel even bewijzen of ze echt van mij was. Ik belde de dag erna, beschreef haar littekens en kapotte spaken en mocht haar inderdaad meenemen. Ik heb er geen moment over gemopperd, gezeurd of wat dan ook. Dat ik tegenstelling tot een andere knakker die de medewerkers voor alles wat niet mooi is uitmaakte en zich daarna realiseerde dat zijn fiets niet in het depot stond maar gewoon was gejat. Is dat instantkarma?

Behalve dat ik die euroos liever niet betaal aan de Gemeente Eindhoven, vond ik het ophalen van die fiets allemaal maar onhandig gedoe. Ik zou mijn leven beteren en mijn fiets braaf in een rek gaan proppen. De vakantie was net begonnen en dus was er met een beetje geluk wel een plekje te vinden, maar de weken vorderde gestaag en het was me al snel duidelijk dat er niet naar de stallingen werd omgekeken. Ik hou rekening met even zoeken naar een plek, maar was het knap beu om in die hitte te moeten haasten, hannesen en hoeken voor een parkeerplek en dus stuurde ik vorige week via de omslachtige maar verplichte manier een bericht naar de gemeente. Al de dag erna een antwoord, de weesfietsen waren de dag ervoor opgehaald. Verheugd constateerde ik dat er blijkbaar nog een centraal station is in Eindhoven want het was nog steeds een puinzooi. Een puinzooi van een fietsenkerkhof die aangevuld met 2 overvolle ondergrondse stallingen blijkbaar niet bepaald de prioriteit vormen van de stad waar ik woon. En eigenlijk is dat best krom, ze maken elke straat betaald parkeren om de auto’s te weren, komen de mensen op de fiets kan je die ook niet kwijt.
Daarom parkeer ik mijn fiets morgen op het bordes van het stadhuis en leg hem met een ambtsketting vast aan een verkeerde paal want daar is tenminste nog plek.

25 thoughts on “Zondag 4 september 2016

 1. Succes er mee maar denk dat het meer dan 20 euro zal kosten.Ontvangen kunnen ze overal maar wat aan het probleem doen?No way.

 2. Aan kromgetrokken fietswrakken kan ik me wel ergeren. Maar om nou fietsen mee te nemen die verkeerd “geparkeerd” staan vind ik te zot voor woorden. Ze willen het fietsen promoten, deze actie levert daar niet bepaald een bijdrage aan. Heel goed idee om je fiets voor het stadhuis te stallen!

  1. Ja ik snap het wel, als de fietsen er te lang staan…maar verkeerd stallen is een gevolg op te weinig ruimte.

 3. Zij ze bij jullie ook al zo fanatiek? Ik doe meestal ook aan wildparkeren op eigen risico op een stil plekje in een of ander steegje. Er zijn in het centrum wel gratis stallingen, maar iedereen trekt z’n fiets er dan zo wild uit, dat de kabels van de handremmen steeds sneuvelen. No way dus.

  1. Ja dat herken ik, op het station bij mn werk hebben ze stapelbedstallingen met onderling hoogteverschil. Heb er daar iig geen last van!

 4. Ja het is eigenlijk belachelijk, men wil dat, maar maak dan meer ruimte of zo, in Amersfoort bij het station hetzelfde, daar past je fiets ook niet in, al helemaal niet als je fietstassen achterop hebt, maar daar kun je ze nog tegen een muurtje aanzetten n de fiets depot, maar goed, wie weet, als men een melk koe kan vinden? Dan doen ze dat, ben benieuwd als ik dit jaar al mijn fiets in Amersfoort bij het station kwijt wil…

  X

 5. O ja, die fietsen, het was altijd al een probleem. Ik heb het nooit begrepen: voor auto’s wordt veel gedaan, waarom voor fietser niet meer plaatsen aangewezen.

  ps het plaatsen van een url betr. laatste bericht lukt niet altijd, ik hoop nu wel.

 6. Ik stoor mij steeds meer aan de fietswrakken.
  Her en der nemen zij een mooi plekje in beslag.

  Ik wist niet dat jij de ambtsketting van Eindhoven bezit.
  Ik hoor graag hoe jij daar aan gekomen bent.

  Vriendelijke groet,

Comments are closed.