Zondag 30 oktober 2016

stukje disastercake

Cake un beek
Met de komst van een grote man in dit huishouden voelde ik al een tijdje iets sputteren en borrelen iets wat al een poosje stevig weggedouwd zat, iets waar je niet zo over praat als je met een overschot aan mannen werkt. Maar op een bewolkte dag van de week spoot het uit m’n oren, de afwas was gedaan, m’n kot was schoon en ja ook de plee en de ramen, m’n was hing en de ander draaide en nog was het niet over. Woho wat the fuck is dat gevoel? Toen ik op zoek ging naar chocola wat niet in huis is, kwam ik het tegen en stuiterde gewoon op m’n aanrecht, jawel een pak cakemix.
Ochjee voel ik dàt, m’n vrouw-en-aanrechtgevoel kwam boven dus ik zette me er eraan. De boter die ik nog had woog precies 200 gram (hoe perfect!), ik had nog 1 ei over nadat ik de doos geplunderd had (kon ik mooi m’n testosteron aanvullen straks) en naast die zak poeder had ik meer niet nodig. Dus ik bond mijn schort voor (die hangt al maanden stof te vangen naast m’n aanrecht) ploeterde de boter tot een zachte klontloze massa en vette ook het siliconenblik in. Is overigens het enige van siliconen in dit huis, het is maar dat jullie het weten. Ik mikte de mix in de kom ploeterde nog een beetje verder terwijl ik handig de eieren met 1 hand brak en al mixend erbij lazerde. Bij het derde ei nokte ik natuurlijk even met mixen, deed die met 2 handen en toen flikkerde er een schil in, krijg je als je bijgelovig bent.

Close up van een weegschaal
Ik checkte het pakje of ik het goed deed, merkte vol trots dat ik na zoveel cakes gebakken te hebben eindelijk wist hoe het moest, mixte nog 3 minuten tot het beslag luchtig was en liet het toen voorzichtig, rustig en met beleid in de vorm zakken, verdeelde het, schudde nog eens een beetje en precies toen ik vond dat het er allemaal perfect uitzag piepte de oven. Wat een timing alsof ik dat zo had berekend. Ik schoof de vorm op het rekje de oven in, stelde de tijd in op een uur en poetste met m’n tong de gardes van de mixer schoon.

Draaide mixer in een komNadat ik alle randjes had gecheckt en ook de kom nog even had nagelikt keek ik op de klok en zag dat de cake uit de oven mocht net nadat vriendje er zou zijn. Mijn hemel ik werd nog eens een echte huisvrouw. Ik waste alle benodigdheden nog af uiteraard, hing de was die ook klaar was bij de rest, haalde nog eens een lapje over mezelf en ontving even later met een zie-mij-eens-een-huisvrouwtje-zijn-blik m’n lieve vriend. Ik wees vol trots op de oven en trok de afgrijselijke conclusie dat de cake uit de vorm aan het groeien was als een monster! Op een minuut na was het uur voorbij dus haalde ik opgelucht adem, niet tegen de oven gekomen en toch goed.

Ja totdat ik in het nepblik keek en een beetje voelde, scheisse! Wat een drab! De cake ging dankzij vriendje niet in de kliko maar in een andere vorm terug in de oven. Ik pakte m’n rood met witte stippen-schort van het haakje en gaf die officieel aan hem, een vrouw kent haar meerdere zo simpel is het. Ik was uiteraard pis chaggo van die kutcake geworden en wilde met alle liefde zo’n vetzachte bij de lidl gaan kopen. Maar toen kwam er uit die wonderhanden van vriendje, of nou ja uit de oven, een ietswat misvormde platte koek die zo goed rook dat ‘ie meteen geproefd moest worden. Ik mompelde met m’n mond vol dat ‘ie prima smaakte en keek hem liefjes aan, kook jij vanavond schat?

20 thoughts on “Zondag 30 oktober 2016

 1. Ach …….. blijven oefenen hahaha ……..
  Ik ben ook van het aan het bakken geweest, maar gewone cakes ben ik ontgroeid. Bij mij was het pompoentaart en wortelcake ……….. heerlijk, gelukkig heb ik collega’s die het ook over-lekker vinden.

 2. Als de smaak maar goed maakt het niet uit hoe hij eruit ziet…… en dan heb ik het natuurlijk over cake, niet over de vriend;-) Voor een mooie ock moet je ook niet bij zijn, ik bak er niets van, en zeker geen cake!

 3. Heb nog nooit een cake gebakken en ga ook geen poging doen. De banketbakker moet ook leven. En ik zou ik er ook niets van terecht brengen. Moet die twee argumenten eigenlijk omdraaien.

 4. Nou ja, zonder jou was er nooit een cake geweest… toch mooi hoe jullie elkaar dan aanvullen. Is je huis nu siliconenloos???? Of ga je het ooit nog eens proberen?

 5. 1 ei over
  en je lazerde er 3 in
  zie daar het kleine foutje in het deed , toch
  belangrijker is denk ik , dat je begint te wennen aan niet alleen te zijn
  smakelijk uit de oven

Comments are closed.