Zondag 3 april 2016

De voorkant van de AH XL Eindhoven

Het is lang geleden maar ik kan het me nog herinneren, nummertje pakken en dan wachten tot je aan de beurt bent. Die tijd is inmiddels allang voorbij, nu sluiten we op een zaterdagmorgen aan in de rij auto’s en scannen we zelf. Juist ja ‘de supermarkt’.

Zonder meer weet ik dat ik niet de enige ben die een schijthekel heeft aan boodschappen doen. Door mijn zalig onregelmatige werk kan ik me dan ook niet heugen dat ik het op een zaterdagmorgen heb gedaan. Als ik niet moet werken dan mijd ik alle winkels als de pest en pleuris durbij.
Overvolle winkels met halflege vakken, jankende en schreeuwende kinderen, want wie de fuck duwt dat karretje? Wie zijn die man en vrouw? Waar is oma en waarom ben ik niet op de kinderopvang. Allemaal moeilijke vragen waar uitgebreid om geschreeuwd moet worden, net zoals die zak snoep die ze niet krijgen omdat ze daar druk en vervelend en irritant enzo van worden. Het zijn kinderen tsss aandacht vragen ze maar aan een ander, lijkt de gedachte. Ondertussen staren papa en mama naar een scherm maar och natuurlijk de huidige tijd, daar staat het boodschappenbriefje op.

Van de week keek ik in mijn vriezer mompelde verontwaardigd ‘hallo’ en Echo deed me na. Nadat ik die eruit had gegooid bleek er in mijn vriezertje alleen nog ijs te liggen en nog niet eens de eetbare soort. Wel shit het was vrijdagavond, ik had een beetje trek en kon naar de super. Nou heb je verdeeld over het land SuperSupers zitten. Die SuperSupers hebben een grotere collectie en omdat ik zo goed als vega eet en meer afwisseling wil, sleepte ik mij die kant op.

Verschillende vega producten bij een blog over AH XLDe SuperSuper zit hier in Eindhoven aan de andere kant van de stad, jawel de AHA XL. Terwijl ik naar de enorme mensenmassa keek dacht ik, dit meisje gaat dat varkentje even wassen. Wassen ja want eten doet ze ze niet. Ik hobbelde naar binnen liep langs terras, bloemen, worstenbroodje, pizzaman, sushimevrouw, brood, kaas, shampoo, uitgang…shit.
Poging twee. Terras, bloemen, groente, pizzaman, sushimevrouw, macrogaotische thee, shampoo uitgang, he shit. U komt wel langs start maar krijgt geen 2000 euro.
Poging 3, denk Zen Lies en gewoon nog eens. Terras, bloemen, worstenbroodje, pizzaman, sushimevrouw, biologisch gemarteld vlees, kipkoevarkenhalal halal? Oke halal, voorgebakken niet voorgekauwd vlees, macrogaotische thee, shampoo. Wel godver.

Ik overweeg sterk om te vluchten maar zie opeens een blauw bloesje. Volg het bloesje volg volg stalk stalk wat een teringwi..”hé hallo weet jij waar de vegetarische producten staan? Het kijkt me aan met zo’n jeweetnietwatjemistblik. Ik weet heel goed wat ik mis puisterigepokkepuber, volgespoten antibioticakoe als het geen paard is lam. ‘Ik hoor bij het brood ik weet niks van vegetariez’, zegt ze. “weet je misschien waar het staat?”, vraag ik haar. ‘Bij ut vlees tog?’ “Ja niet bij de shampoo daar ben ik al twee keer geweest”.

Aan de foto kunnen jullie zien dat ik uiteindelijk gevonden heb waar ik voor kwam. En weet je, het was nog keilekker ook! En eigenlijk is dat ook weer klote want dan moet ik weer terug naar die Albert Heijn X-hel.

17 thoughts on “Zondag 3 april 2016

 1. Gelukkig heb ik hier allemaal nooit last van, kom nog veel in winkels waar ik wél een nummertje kan trekken in het dorp. En het scheelt natuurlijk enorm dat ik niet vegetarisch eet al maakt dat voor de supermarkt niet uit want vlees koop ik bij de ambachtelijke slager , inderdaad op zaterdag moet ik daar wel eens nummertje trekken. Meestal ben ik vroeg genoeg om “‘geen nummer te zijn’
  Ja goed gezien , ik heb géén hekel aan boodschappen doen maar dat ligt vast aan onze gezellige “dorpswinkeltjes” .
  Bedoel jij AH XL in het winkelcentrum Woensel? die ken ik wel omdat mijn kleinzoon vanuit zijn flat 8 hoog zó op die AH kijkt;-)

  1. Ik kocht mijn vlees, kip alleen, bij de Turkse slager. Ik bedoel de XL in Strijp, wist niet van Woensel, misschien dat ik die eens ga bekijken.

 2. Bij een gewone Appie valt ook best heel wat vegetarisch te scoren hoor. Met pasta, tomaten en kaas draai je snel wat in elkaar. Of rijst met goed gekruide tofu. Een AH XL vind ik verschrikkelijk. Met z’n zestig soorten mayo en veertig verschillende aardbeienjams. Als je binnenkomt waan je je meteen op Schiphol Plaza. Of overdrijf ik nu wat?

  1. Ja dat wel maar ik snap wat je bedoelt. Rijen breed hetzelfde product wat een onzin. Ik eet ook geen rijst maar zal idd eens wat meer met spaghetti ofzo gaan doen.

 3. Over het algemeen vind ik boodschappen doen niet zo erg, zeker nu de winkels bijna 24/7 open zijn, is het zaterdag eigenlijk haast rustig bij de mijn super hahahaha
  Maar hoop dat jou vriezer nu weer lekker vol ligt, zodat de echo er niet meer bij kan.

  1. Ja vriezertje is voorlopig weer gevuld. De kleine Ah bij mij in de buurt is tot 22 uur op een zaterdag open, heb er nog maar 1 keer gebruik van gemaakt.

 4. Heb ook een hekel aan boodschappen doen maar heb 2 warenhuizen op100 m bij me vandaan

 5. Het is ook altijd zo fijn, wanneer ze alles weer eens een nieuwe plek hebben gegeven. Dan loop ik echt vertwijfeld door de super…… balen hoor!

 6. Vegetarisch en biologisch komt steeds meer in de Blauwe Super.
  Maar goed personeel zie ik er nauwelijks rondlopen.

  Tja, de 24/7 economie heeft ook haar nadelen ……

  Heb je toch nog lekker gegeten?

  Vriendelijke groet,

  1. Ja biologisch geloof ik ook niet aan, plak er een logo op en dan is het opeens wel goed? Geloof er niet zoveel van. Anyway de saté was mmmmmmmm.

 7. ik zit hier met een lekker bakkie niet chaotische koffie , te lachen om je mooie schrijfstijl
  zelf lust ik nog wel een stukje vlees en als ik dit dan lees
  denk ik zal ik wel of niet eens zien wat dat is vegetarische saté
  bekeek ook de site van tivall , daar staan wel lekkere recepten dacht ik
  nu ik pak nog een bakkie pleur
  geniet de dag

  1. Lachen en koffie drinken gaat niet goed samen toch?
   Ik kook heel gewoontjes, maar kan wel eens op die website kijken voor wat inspiratie.

   1. nee dat gaat niet goed samen :) maar met wat oppassen lukt het soms
    ja staan wel lekkere recepten dacht ik

Comments are closed.