Zondag 27 september 2015

Een groep padenstoelen tijdens het gouden uur

Een groep padenstoelen tijdens het gouden uur

Paddo’s
Zuchtend denk ik wel eens bij het zien van een paddenstoel ‘waarom groei jij zo laag bij de grond?’ In gedachte hoor ik ze antwoorden dat ze dat de fijnste plek vinden. Elk jaar is het voor mij weer een sport om paddenstoelen zo mooi mogelijk te fotograferen. Alltime favoriet is uiteraard de vliegenzwam. Maar ik fotografeer meer soorten. Om paddenstoelen mooi te fotograferen moet je dus laag bij de grond zijn. Sommige mensen hebben een mooi kantelbaar scherm op hun camera, behalve dat ik die niet heb wil ik gewoon het licht kunnen zien. Ik lig dus tegenwoordig weer met regelmaat plat op mijn buik zoals hier bij deze foto. Vaak komen mensen langs en schieten in de lach, een enkeling roept iets over kaboutertjes (o grappig nog niet eerder gehoord lul) en een ander vraagt of het goed gaat. ‘Ja hoor, ik doe dit voor de lol’. Als ‘liggende fotograaf’ heb je een aantal kenmerken nodig. Een aardige mate van lenigheid (denk aan de natte nieuwsgierige hond en ó shiiiiit…een mierennest), toch wel een mate van ‘ach wat kan mij het schelen’, als je smerig naar huis rijdt en bovenal enig verstand van soorten. Ik heb namelijk geen idee welke jolige paddenstoelensoort hier elkaar aan het ondersprayen is.

5 thoughts on “Zondag 27 september 2015

  1. Op mijn buik ben ik nog niet beland, maar wel op mijn knieën. Bedankt voor de tip, het moet dus nog lager. ;-)

    Mooie foto zeg, prachtig.

    1. Hahaha, nou ja ach als het lukt, maar als je op je de knietjes ben ik niet meer zo goed mee (zie mn blog van gister). Daarnaast heb je dan al snel het risico dat je schuin van boven fotografeert. Het heeft ook wel een mate van gezelligheid hoor zo bij een paddenstoelencolonie op bezoek.

  2. Het ziet er hier buiten nog niet écht herfstig uit, nog veel groen.
    Maar dat komt vanzelf wel natuurlijk! Hier en daar wél al wat paddenstoelen gezien maar nog niet zoveel bij elkaar als op deze foto .

    1. Dat zal per regio verschillen. Ik heb ook al vliegenzwammen gezien, die zijn vroeg dit jaar. In deze omgeving zie je nu op 10 vierkante meter een vliegenzwam, bloeiende heide en fris fruitig gras. Een zeer onwaarschijnlijk combinatie.

Comments are closed.