Zondag 25 september 2016

uniform

Vrouwen in uniform
Een geüniformeerd beroep heb ik, al jaren, en ik ben dan ook gewend aan de blikken die ik krijg. En ook aan de vragen, want een uniform weet alles. Kijk nou klopt dat in mijn geval natuurlijk, maar wat me toch het meeste opvalt is de blikken van mannen. Zodra ze een vrouw in overhemd zien spuiten ze hun testosteron in het rond en moeten ze even stoer doen. Debiel hard door rood rijden, hun uitlaat laten knallen of van die domme opmerkingen. Een paar weken geleden riep een gozer vanaf het terras ‘grote tietuhh’, ‘zei je vriendin gisteravond ook’, riep ik terug terwijl ik naar het station fietste. Meestal veeg ik de testosteron van me bek, keur ze geen blik waardig en ga vooral door met wat de bedoeling was.

Soms draag ik voor m’n werk driedelig, driedelig synthetisch by the way, dus het laatste waaraan ik denk is seks, sauna of zo’n lekker krap voorverwarmd pashokje op een zaterdagmiddag bij de hennes. Dus toen ik vorige week snel naar huis peddelde keek toch een wel heel lekker exemplaar de knopen van m’n blouse. Hij probeerde het niet eens te verbergen, hij keerde zelfs om en snelde over de stoep langs me heen. Inmiddels waren mijn blikken van jup uniform naar jep grote tieten naar lekkerding kunnen we dit op een later tijdstip doen? Ik stel voor vrijdagavond in mijn straat, meneer Tanktop strakke spijkerbroek en zeer goed van de band gerold.
Hij keek nog steeds en juist toen ik even op het verkeer lette hoorde ik een klap. Tanktop was over een betonnen bloembak gevallen, uiteraard keerde ik om en zag al snel dat hij alweer langs zijn fiets stond. Maar hij keek meteen weer. ‘Heb je alles gezien?’, vroeg ik hem, ‘echt subtiel ben je niet’.
Ja sorry hoor, zei hij. ‘Homo’, dacht ik, ‘hij is homo wtf wat is er dan te zien?’…Ja ik keek zo want m’n zusjes fiets is gisteraaf gestolen en zij had precies deze fiets, maar geen bagagedrager appt ze net. Hij keek nog eens naar me en zei toen; Das geen katoen hè, je zal het wel warm hebben. Ja lieverd dat komt echt door dat uniform!

17 thoughts on “Zondag 25 september 2016

 1. Ik val niet op uniformen. Misschien omdat ik altijd overal dwars tegenin wil gaan en dat niet rijmt met “gezag.”
  Terwijl ik heus geen keettrapper ben. Maar mijn ogen zitten niet in mijn achterhoofd. Zie ik iets gezelligs voorbij komen in uniform dan kijk ik ook niet moeilijk. Maar flirten doe ik nooit. Daar walg ik van.
  Heerlijk zo ad rem jij bent!
  Lieve groet

 2. Zelf heb ik niets met uniformen en ze maken op mij geen speciale indruk maar soms is het nodig voor herkenning.
  De foto vind ik wel opvallend en van uit een speciale hoek gefotografeerd

 3. bij het zien van die V op het fototje
  was mijn 1ste gedachte , goh die mis ik al bijna anderhalf jaar niet hihi
  ja op SPL werken er velen en die zijn als je naar binnen wilde om een snee brood te verdienen soms erg vervelend :)
  eerlijkheid gebied mij te vertellen dat ook ik vaak ( nog ) kijk naar wat de verpakking verbergt :)

  1. Tja nou weet ik niet wat SPL is maar als er regels zijn om binnen te komen dan zorgt de beveiliging wel dat je je er aan houdt.

 4. Gaat dat andersom ook op? Kijk jij als vrouw graag naar een brugwachter of een sergeant in zijn mooie uniform? Het spijt me, maar ik vind uniformen doorgaans niets aantrekkelijks uitstralen, maar eerder gezag.

  1. Neu ik ben meer van de brandweermannen. Hoe meer onzin aan hun borst hangt hoe minder ze me raken.

 5. Een bijzonder leuk verhaal.
  Het voordeel van een uniform is dat je nooit staat te dralen voor je kleerkast met de vraag ‘wat moet ik aan vandaag.’ Maar dat lijkt me dan ook het enige voordeel.

 6. Grinniks……. ben net op tijd van functie veranderd binnen de bank om die ellende te vermijden….

  Uniformen…ze hebben evengoed wel iets. In sommige gevallen draai ik me er ook voor om hoor, de inhoud dan he?

Comments are closed.