Zondag 20 december 2015

The Sky is the Limit kunstwerk van Eugene Terwindt

Na een vermoeiende dag gister, met veel reizen en een algeheel gebrek aan slaap was ik niet meer zo instaat om wat aan mijn blog te doen. Wel was ik inmiddels gearriveerd ik huize M. waar ik na koffie, knuffels en een paar uurtjes slaap alweer vroeg op moest. Ik heb vandaag namelijk iets gedaan wat zover buiten mijn comfortzone ligt dat het me uren later nog verbaasd. Zeker omdat ik het leuk vond, zelfs zat te genieten en ja ook (vals) heb meegezongen. Vandaag heb ik een kerkdienst bezocht, een oecumenische om precies te zijn.
Oecumenisch? Ja moest ik ook even vragen. Simpel gezegd is het een voor iedereen en elk geloof toegankelijke dienst. De dienst wordt elke maand gehouden in het ziekenhuis in Assen. Daardoor bereikbaar voor patiënten en ook voor familie daarvan. Kerkdienst Assen gospelkoor Spirit
Zo zat ik dus naast -kerkdienst op stiletto’s- Mel en zag ik een heel ander soort dienst dan ik ooit gezien heb. Geen orgel of Jesus aan het kruis, geen knotjes of zwarte kleding en zeker geen depressieve gezichten maar een feestelijk gospelkoor en toegankelijke sfeer. En voor mij vooral een mooie ervaring waar ik met een glimlach aan terugdenk.

Nadat we een kop koffie op hadden gehaald vertrokken we naar de beeldentuin in Gees. Gees is een klein dorpje ongeveer een half uur onder Assen. Bij de tuin is behalve een binnen expo ook een brasserie waar we wat dronken enuh krentennogwat aten. Daarna een wandeling door de tuin. Door de winter waren zo goed als alle beelden uit de tuin gehaald maar er bleef genoeg te zien. Vooral het werk van beeldend kunstenaar Eugène Terwindt vond ik geweldig. Het heet ‘The Sky is the Limit’ en zoals op de foto te zien is het een enorme ladder. Nou hou ik wel van dingen die veel groter dan normaal zijn of juist veel kleiner zo kon die trap me dus ook bekoren. Het 23 meter hoge kunstwerk gemaakt van aluminium deinde in de wind wat het alleen maar mooier en realistischer maakt.
Terwijl ik in gedachte over van alles door de tuin banjerde zag ik ondanks hun winterse tooi, hoe bijzonder ook de collectie planten is. Al gauw zaten we weer in de auto waarna we met een toeristische route terug naar Assen reden. Na een voedzame maaltijd was het voor mij tijd om af te zakken naar het Brabantse land waar ik uitgeput mijn mandje in sukkelde.

6 thoughts on “Zondag 20 december 2015

  1. nee klopt het is ook mijn keuze om het mezelf moeilijk te maken. Of zoals ik het liever omschrijf, om mezelf uit te blijven dagen.

 1. Ennnn toch nog net die vogel ff meegepikt

  het is inderdaad een prachtig kunstwerk dat mij ook elke keer weer weet te boeien

  1. De vogel laat zien hoe groot en hoe hoog het kunstwerk is, daardoor een mooie aanvulling bij dat geweldige kunstwerk. En ja ik snap dat het je blijft boeien.

 2. Wat een mooie combinatie van tekst en foto! Een toegankelijke kerkdienst die niemand uitsluit, is de mooiste kerkdienst. Ik ben blij dat je op een positieve manier naar het geloof hebt kunnen kijken. Op zo’n manier kan het iets bijdragen aan je leven.
  Lieve groet ♥

  1. Hey lieve M! Ja het geloof en ik dat werkt niet zo. Maar het opdoen als algemene kennis kan geen kwaad.
   En dan het tekst en foto dingetje. Ik ben nog een beetje zoekende maar ben nu wel veel bewuster met mijn blog bezig. Liefs!

Comments are closed.