Bloggen met (maar) een beetje sarcasme

Zondag 19 maart 2017

Zondag 19 maart 2017

Modern family
Terwijl naar mijn gevoel half Nederland binchewatchend het weekend doorbrengt hou ik het bij één serie die ik dan ook met liefde kijk. Een herkenbare serie over een aparte familie die ik voor het eerst zag terwijl ik eigenlijk een andere serie ‘eens moest kijken’. Ik had geluk, want de serie was net begonnen en ik zag dan ook één van de eerste afleveringen van het eerste seizoen.

De serie bestaat uit 3 gezinnen, vader, zoon en dochter. Vader en inmiddels dus opa, Jay is gescheiden van de moeder van zijn kinderen en hertrouwd met de veel jongere maar bloedmooie Gloria. Haar zoontje Manny woont bij hen. Zowel de zoon als dochter van Jay hebben kinderen. Zijn dochter is getrouwd met Phil, samen hebben ze drie kinderen. De zoon van Jay is homoseksueel en heeft een Vietnamese dochter geadopteerd samen met zijn vriend Cameron.

Modern Family seizoenen op dvdDe serie heeft inmiddels al vele prijzen gewonnen en loopt al voor het 8e seizoen. De serie gaat over typische kenmerken van een gezin. Van het overlijden van oma, tot het adopteren van een hond, maar ook serieuzere zaken komen aan de orde. Zo kwam de serie negatief in het daglicht te staan door een opmerking van Gloria en werd eveneens breed uitgemeten toen het homohuwelijk eindelijk erkend werd in de VS.
De familie trekt veel met elkaar op, ze zijn betrokken bij hun buurt, de kinderen gaan naar dezelfde school, de feestdagen worden samen gevierd en de meeste vakanties worden samen doorgebracht. Door het gebrek aan afstand ontstaat er soms wat wrijving maar uiteindelijk kunnen ze niet zonder elkaar.

Modern family is niet een standaard Amerikaanse serie, veel is herkenbaar en juist dat maakt de serie zo leuk om te volgen. Kijk de serie op Netflix of of Comedy Central.

Reader Comments

 1. jaaa inderdaad een heerlijke serie! Deze is ook uitermate geschikt om nog even in bed te kijken. (Al is dat even voor zoonlief een langgerekt begrip, dus moet weleens op hoge poten naar boven met het dringende verzoek nu echt te gaan slapen)

 2. Heel leuk. Ik lach me altijd rot om Phil. Ik ben helemaal niet gek op Amerikaanse comedy shows, maar deze is toch anders. Er zit goede humor in en juist dat ze thema’s hebben outside the box, vind ik leuk.

 3. Ik heb er nog nooit van gehoord of over gelezen. Maar dat zegt helemaal niets. Ik heb heel veel series niet gezien. Ik moet nog steeds een account aanmaken bij Netflix, maar er zijn bij Ziggo nog zo veel series achter de rode knop die ik wil zien.

  1. Niet aan beginnen, de serie is ook te downloaden;) Heb daarnaast meer seizoenen in de kast dan op Netflix staan. Om een idee te krijgen van de serie kan je wel bij netflix terecht maar kijk dan eerst even wat je echt graag wil zien. Het kost allemaal al genoeg.

 4. Dat kan ik dus ook niet zien… Maar ik heb al moeite om de Nederlandse series bij te houden die ik wil volgen, dus begin er ook maar niet aan. Maar jou wens ik veel plezier!

 5. mogge Liesbeth
  en ik maar denken , zag dit nooit ergens op tv of in de digitale gids
  geen wonder komt op 2 zenders die ik niet heb
  en ik zal wel ouderwets zijn , maar kan hier ” binchewatchend ” niets van maken :)

  heb je nog een flessenlikker gevonden

  geniet de dag

Comments are closed.

You cannot copy content of this page