Zondag 18 juni 2017

BH sluiting bij een blog over de bh winkel

De BH-winkel
Waarom zoveel vrouwen de verkeerde bh maat dragen? Nou ik snap het wel. Bh’s passen, lieve heren die nu af mogen haken, is klote. Die sluitingen, das echt het grootste probleem niet. Als we even uitgaan van de gemiddelde vrouw die overal wel haar maat kan vinden, dan treffen we bij elke bh alsnog verschil. Cup C bij de ene winkel is een cup B bij de ander. Doen ze dat expres? Alsof het zo lekker is om je halfnakend uit te kleden om de paar bij elkaar gegraaide dingen te passen om vervolgens de conclusie te trekken dat ze allemaal niet goed zijn. Daarom heren die nog meelezen, gaan vrouwen samen winkelen. Een vriendin in de buurt is altijd makkelijker dan angstvallig het gordijntje in de gaten houden en maar hopen dat je de goede meteen vind.

De goede maat vinden
En dan gaat de speurtocht verder en kom je in zo’n ubertruttige maar overbekende bh winkel terecht. Hebben ze ook schattige pyjama’s en slofjes en sokjes en ahhh girly, vreselijk. En als je mazzel hebt dan is er zo’n fijne 3=2 actie. Toch een trigger want stel dat ze een fijne bh hebben dan koop ik er meteen drie en ben ik er voorlopig weer vanaf. Nou dames en de nog niet afgehaakte heren dan is het zoeken geblazen want de half leeggegraaide rekken hebben ook daar niet altijd de goede maat meer. Ja of zoals in mijn geval helemaal nooit gehad. Verwacht geen details maar zoals meer bij mij kom ik niet toe met one size fits all.

Verkoopsters
Een groot nadeel aan die grote maten bh winkel is de evenredig grootste prijzen. Hier in Eindhoven bezocht ik zo’n winkel. Om de sfeer te benadrukken; ik dacht dat ik een foute kroeg was binnengelopen. Ik weet heus wel dat de meeste vrouwen geen TL licht waarderen, maar een beetje meer had geen overbodige luxe geweest. Waren de verkoopsters in de andere winkel gezellig met hun telefoon bezig, kwam in deze winkel nog voor ik goed en wel een bh genaderd was al een meetlint en een stel knokige handen op me af. ‘Tuurlijk raak alles maar aan’, zei ik. Gepikeerd zei ze dat ze dat elke dag deed. Uhu maar niet bij de mijne.
Ik vond iets naar mijn gading en verdween een hokje in daar trok ik de conclusie dat er geen prijskaartjes meer aanhingen. Nog voor ik de bh aanhad kwam de knokige binnenzetten. Excuse me? Om meteen aan de bandjes te trekken. Uh nee. Er is een heel selectief aantal mensen wat aan mijn bh bandjes mag trekken en volgens de laatste uitgave hoor jij er niet bij, goodbye. Nijdig ging ze even verderop net te hard over tietgeur staan blaten. Niet over de mijne want ik rook zalig. O voor de nog aanwezige mannen dat heeft elke vrouw. Je kiest dit vak deal met de tietgeur. Ik heb een mannenbaan ik zeur ook niet over mannenzweet.

Prijzen
Maar goed in mijn almachtige ervaring, ik heb tenslotte al een tijdje die dingen in mijn gezichtsveld bungelen, vond ik de goede bh. Wetende dat die prijzen exorbitant hoog zijn kocht ik er één en sloeg alsnog achterover. Ik liet de bh voor wat het was en liep de winkel uit. Dat knokige ding riep me nog na dat de bh lang mee ging, dat m’n tieten niet gingen hangen en dat als ik er 3 kocht wel iets met de prijs gedaan kon worden. Ik vond buiten, staand bij m’n fiets op internet dezelfde bh voor 26 euro minder. Bestelde er 3 kreeg er 1 gratis en toen ik er een paar dagen later thuis één aantrok was het sfeerlicht echt heel sfeervol en waren het iig geen ongewenste handen die aan het bandje begon te trekken. Maar ja heren die het tot hier uit hebben gehouden, dáár hoef ik jullie natuurlijk niets over uit te leggen.

18 thoughts on “Zondag 18 juni 2017

  1. Haha, mijn vrouw heeft een D cup, maar dan iets groter, zeg maar dubbel…. Ik mag niet eens meer mee. Verder hetzelfde, Ergens een mooie passen en dan via internet bestellen…

  2. ik tref het dan wel in Brugge, ik ga altijd naar een BH-winkel omdat ik mijn maat niét vind in een grootwarenhuis, maar dan om totaal andere redenen dan jij. Meestal draag ik echter … geen!

  3. Ja, het zijn geen sokken, trouwens die kunnen ook flink verkeerd zitten. Hans

  4. Voor mij de laatste jaren Bon P… mooie setjes en heel goed passend. Ook ik heb 3 haakjes op de rug, genoeg keuze ook voor grotere maten. Lekker online zoeken en bestellen. En als het niet goed is gaat het gewoon terug!

  5. Ik ga of ging meestal wel even mee als vrouwlief weer eens een par van die dingen wilde kopen. Zij slaagde altijd goed bij de winkels die o.a. Marlies Dekkers verkochten. Onlangs bij een Shop-in-Shop winkel in De Bijenkorf ook al een top-ervaring. Mooi afgesloten pashokje, heel aardie (en knappe) verkoopster die naar later bleek een aparte opleiding voor lingerie-adviseuze had gevolgd. Zij wees op de maatverschillen, maar ook op kortingsacties. Zo slaagde vrouwlief voor drie beha’s voor de prijs van twee en die zaten helemaal top. En ik kreeg koffie en mocht even lekker zitten kijken naar al dat geklooi bij andere merken in datzelfde gebouw…

    1. Kijk die winkel begrijpt het. Ik kan alleen niet slagen bij dat merk. Wel leuk dat je mee gaat de meeste mannen staan ergens bij de deur te zuchten tot ze weer naar huis mogen. Blijf dan thuis.

  6. Onlangs moest ik noodgedwongen nieuwe BH’s kopen omdat uit mijn goedkope hema-exemplaren de beugels ontsnapten. Geen haar op mijn hoofd dat ik zo’n enge BH-winkel binnenstap, om alle redenen die jij zo mooi omschrijft. Mijn oplossing: alle BH’s die in aanmerking komen in verschillende maten bij Wehkamp bestellen. Ik had er zo’n 15 om te passen. Om er 3 over te houden. En inderdaad: wat zijn die krengen duur.

Comments are closed.