Zondag 16 april 2017

Logo van een supermarkt

Supermarkt ergernissen
Welk deel is dit 2? 3? 15? Ik kom er maar niet vanaf, van die irritante mensen in de supermarkt. Trek ik dat aan ofsow?

Voor me stond zo’n oud lijk zo één die haar 50e niet kan heugen en dreigbrieven van de Dela krijgt maar nog kwiek genoeg was voor te piepen. Gerust ik heb d’r niet omgehoekt en ook niet uitgescholden maar toen ze opeens poeslief vroeg of ik haar boodschappen op de band kon leggen heb ik ‘ja hoor’ gezegd en ben in een andere rij gaan staan.

Sta je bij de vega meuk te zuchten wat je nou weer gaat eten doet een gast naast je hetzelfde en dan zo na een seconde of 2 komt er zo’n meurlucht voorbij drijven. Zo’n in verre staat van ontbinding adem. Draai ik me om loop ik tegen een vent aan die zo’n zurige lucht bij zich heeft gemengd met jaren oud zweet samengeperst in kleding waar geen bacterie meer bij kan. Gadverdamme. Maar wel bier kopen. Prioriteiten.

En van die sukkels die hun mandje schuin op de stapel zetten. Ik weet het, moeilijk.

Af en toe kom ik tijdens mijn fietstocht bij vreemde supermarkts terecht. In van die dorpen vooral. Waar ze de helft van de ruimte hebben maar wel genoeg starende wie-is-dat-nou-weer moeders. En als je dan toevallig in het volgende gangpad iets nodig hebt hoor je ze onderling vragen of iemand enig idee heeft bij wie ik hoor. Bij de kassa haalde ik ze uit hun lijden, ik hoor bij de grote stad je weet wel waar de mensen naar de supermarkt gaan voor boodschappen in plaats van roddels.

Gaat er fucking e-i-n-d-e-l-i-j-k een kassa bij open, piept er eens niemand voor, ben je zo vlot mogelijk met alles erop leggen blijkt er geen balkje tussen de boodschappen te liggen. Wie de fuck er ook verantwoordelijk voor is als je staat te kijken hoe iemand haar mandje leegmaakt en wegzet dan zie je toch ook dat dat plankje mist? Zat je baard in je ogen vissticks etende boxershort.

Zo ik ben het weer even kwijt en nu ik toch ff zen ben kan ik net zo goed even naar de supert om bejaarden om te hoeken, mandjes scheef terug te zetten en met balkjes te gooien.

11 thoughts on “Zondag 16 april 2017”

 1. FotoAnna schreef:

  Heerlijk verhaal, Liesbeth!
  Groetjesss ?

 2. Spinnetje schreef:

  Heerlijk stukje…en zoooo herkenbaar! Alleen heb ik helaas niet zoveel lef om het zo op internet te knallen, dus meestal is manlief de pineut die m’n gegrom aan mag horen.

 3. Bertie schreef:

  Ik kom regelmatig in minstens 2 supers. Misschien was ik daardoor wel ziek geworden… ;)

 4. rietepietz schreef:

  Ik winkel gelukkig meestal op tijden dat het niét druk is, er geen stinkende mensen voor of achter me staan en géén stresskippen die me “om willen hoeken”! Misschien zou ik het niet eens merken want ik let nooit zo heel erg op de mensen om me heen omdat ik “met mezelf” bezig ben, m’n mandje netjes neerzetten bijvoorbeeld en dan neem ik het scheefstaande mandje eronder gewoon ff mee.

 5. Eline van Vliet schreef:

  Vergeet niet die truttebollen die tergend langzaam hun boodschappen inpakken zodat jouw spullen tussen de berg nog niet ingepakte zooi dreigt te verdwijnen.

 6. Spontanity schreef:

  En helpt het als je je druk maakt?
  Ik bedoel, als ik mijzelf toesta dat te gaan doen wordt het alleen maar nog erger :)

 7. Ximaar schreef:

  Totaal onherkenbaar. Ga je naar die AH-winkels of zo? ;-) Daar loop ik in een boog omheen. Bij de regionale supermarkten ben ik goedkoper uit en vooral eerder langs de kassa. Als het om geur/stank gaat dan winnen de parfumverspreiders het van de rookjassen. Allebei komen ze gelukkig niet te vaak voor.

  Ik gebruik ook altijd zo’n sleuremmer. Dan ben je niet zo breed als een mandje en kan je toch meer meenemen. Alleen de versie die AH heeft (een gewoon mandje met verlengd handvat) slaat natuurlijk nergens op. Hoe kunnen ze het verzinnen.

  Bij de kassa weet ik na het op de bandleggen ook wat het het ongeveer moet kosten. Onlangs kwam dat anderhalve euro hoger uit volgens de kassa. Dus dan toch maar de kassabon meenemen. Bleek dat ze een reclame niet verwerkt hadden in het systeem. Ik loop dan ook door naar de servicekassa en die ging even bij het schap kijken hoe het zat. Natuurlijk had ik gelijk, maar ik wist ook dat het een flink ommetje was. Staat er zo’n oude dame op scootmobiel achter me, die alle boodschappen rond haar voeten had geparkeerd. Dus vroeg ik of ik dat even op de band moeste leggen. ‘Als dat zo kunnen.’ Natuurlijk kan dat, ik woon niet in Brabant. Vervolgens de boodschap die niet goed aangeven was gratis gekregen, dat is daar de stelregel. Kortom als een blije padvinder weer naar buiten.

 8. minoesjka2 schreef:

  Hahahaha …………. nou, ik denk dat je jou, als je in deze stemming bent ook niet bij de super tegen wilt komen. Trouwens dat wil je mij ook niet hoor, want bij zoveel narigheid als je alleen maar eten wilt kopen blijf ik ook niet vrolijk.

 9. Vlijtig Liesje schreef:

  LOL. De supermarkt kan duidelijk een bron van ergernis zijn : )

 10. fietszwerver schreef:

  mogge Liesbeth
  denk dat je het aantrekt hihi , al herken ik dat van die mandjes wel , maar al het andere niet bemerkt of geroken :)
  en ben je nog ff wezen gooien en smijten , of dacht je van , laat maar

  sluit me aan bij Rob
  vrolijke groet

 11. Rob Alberts schreef:

  Tja, als je haast hebt kan ik mij hier iets bij voorstellen.
  Maar verder is dit toch mooi blogmateriaal.

  Vrolijke groet,

Kom maar op met je reactie!