Zondag 12 maart 2017

Waarom op zondag naar de dierentuin gaan een dom idee is

Waarom op zondag naar de dierentuin gaan een dom idee is
Het was zo’n verloren zondagmiddag, niks mis mee ik vermaak me toch wel. Ik besloot geheel tegen de gewoonte in eens naar Dierenrijk te gaan. Het weer werd steeds beter en tijdens mijn korte fietstocht brak er een flets zonnetje door. Alsof iedereen dat allang wist, zo vol stond te parkeerplaats. Gun ik hun van harte want deze kleine dierentuin is gewoon enorm leuk. Alleen vandaag even niet.

Het begon al bij de entree. Ik ben heus niet te beroerd om even te wachten, maar kan er slecht tegen als er geklunsd wordt achter een balie. Waarom lieve mensen werken jullie nieuwe mensen in op een zondag? Maandag en dinsdag is zoveel rustiger, die dagen zijn uitermate geschikt om iemand in te leren… O wacht natuurlijk doordeweeks zitten deze kinderjarigen gewoon op school.

Ik overleefde de drukte en ging naar het toilet. Ik zal jullie de details besparen maarre, de poep zat op de muur en ken je van die foute grappen dat je het wc-papier nog aan je schoen hebt hangen…ik kreeg het er met moeite vanaf geschud.

Ik wandelde uiteraard met een vaart langs het restaurant, te druk te vol en vooral teveel gejank. Ook bij het kleine en voor het eerst weer geopende restaurantje aan de andere kant van het park, was het een komen en gaan van blèrende kinderen en roepende ouders. Kijk daar kan het park niets aan doen, de speeltuin is uitgebreid en goed te zien vanaf het terras. Maar daar kijken ouders op hun telefoon terwijl ze zittend in de patatgeur hun kinderen de meegebrachte broodjes proberen aan te smeren.

En het waren heus de kinderen niet alleen, genoeg volwassenen die al append, skypend, snappend en twitterend het park door dwalen en dan zeuren dat ze amper dieren zien. En omdat het desbetreffende dier wat ze wel zien, net even niet lekker voor de foto blijft staat is het passeren van hekken en afzet-touwen helemaal toegestaan.

Ik volgde de borden naar de uitgang en spurtte als de sodemieter weer naar huis, dit was niet ‘mijn’ dierentuin. Dit was het voorportaal van de hel en leek in niets op de relaxte dierentuin die ik normaal bezoek. Daarom ga ik morgen weer, als al het zondagsvolk verdwenen is en het weer gewoon maandag is. De beste dag om een dierentuin te bezoeken.

14 thoughts on “Zondag 12 maart 2017

  1. tot voor kort zou ik er ook niet over gepeinsd hebben op zondag in de deirentuin te hobbelen maar tegenwoordig maakt het me niets meer uit en ik heb er evenveel plezier als op rustige dagen.

  2. wij gingen zondag een ijsje eten, dat was ongeveer hetzelfde als jou uitje in de dierentuin alleen dan zonder de dieren

  3. Het grote voordeel van ouder worden, zo de pensioenleeftijd, is dat je ineens overal heen kunt gaan op tijden dat het er niét druk is;-)

  4. In een tuin waar de accommodatie niet klopt en smerig is, zullen de dieren ook geen goed leven hebben, vrees ik. Weg met dat ding.

  5. och gij arme , dit was 1 x en niet weer
    inwerken op drukke momenten , ja en nee , maakte het ook op SPL mee , vaak kan dat ook niet anders , helaas
    en ja ouders en telefoontjes , je ziet het overal :(

Comments are closed.