Zaterdag 8 oktober 2016

Cello in zwart wit

Vivaldi
Heel wat jaren geleden was ik een midweek in Berlijn. Ik had er de tijd van m’n leven want het is werkelijk een schitterende stad. Ik had een hostel net buiten het centrum, met de metro om de hoek en een tram die met een kwartier op Alexanderplatz was. Ik wilde graag met zonsondergang foto’s maken vanaf de TV toren en daarna meteen tijdens het blauwe uur. Ik besloot mijn statief die avond even op te halen in plaats van de hele dag bij me dragen en terwijl ik richting de tram loop staan 2 straatmuzikanten te spelen. De één viool de ander cello, ik stond stil, luisterde, genoot, gaf wat geld en ging er maar eens bij zitten. Na een paar nummers besloot ik verder te lopen, maar net toen zette ze Vivaldi in en diepgeraakt ging ik weer zitten.
Die avond maakte ik de foto die ik wilde vanaf de TV toren, maar hoe prachtig en magisch mooi dat ook was, als ik die foto zie denk ik aan hoe zij Vivaldi eer aan deden en alhoewel het nummer hieronder een totaal andere versie is, is het wel dit nummer die me het meeste doet denken aan hoe die mannen het speelde.

Zwijmelen op Zaterdag

21 thoughts on “Zaterdag 8 oktober 2016

 1. Wat mooi datje in Berlijn zo gegrepen bent door twee straatmuzikanten. Ze zouden eens moeten weten… Deze uitvoering kende ik uiteraard niet maar ik heb de link opgeslagen. Dank!
  Lieve groet

 2. Lente uit de 4 jaargetijden lieten wij horen in een versie met Nigel Kennedy (naast Joe Cocker en Elvis Costello met Anne Sophie von Otter) bij ons trouwen. Dat klinkt wel heel anders…

  1. De namen zeggen me niets maar ik neem aan dat het anders klinkt omdat jullie geen covers speelde?

 3. Berlijn ken ik niet maar de Vier Jahreszeiten wel. Mooie muziek, ook in andere versies.
  Je hebt er vast van genoten!

  1. Het is al jaren geleden en nog weet ik het, dus ja het raakte me. Mis Berlijn dagelijks.

 4. Berlijn is een stad om verliefd op te zijn, de foto bovenaan dit stukje is fraai, Vivaldi is….Vivaldi, altijd goed voor een glimlach en een hupje van het hart. Maar het mooist vind ik de tags boven dit artikel: ‘vroegah’ en ‘zwijmelen’.

  1. De foto maakte ik dus toen. Vroegah is hoe ik het uitspreek op zn Rotterdams een categorie gevuld met herinneringen.

  1. Ik denk dat er een wordpress update is geweest waardoor niemand nog mails krijgt. Je kan je opnieuw aanmelden (rechts) maar weet dus niet of het nog gaat werken.

 5. Ik zou zéker naast je zijn gaan zitten om te luisteren, héérlijk! Maar ja, tóen was ik niet in Berlijn en toen ik er wél was heb ik eigenlijk geen straatmuzikant gezien.

 6. Dank voor je linkje naar deze heel bijzondere lente uitvoering door Era Classics. Fijn dat je zo hebt genoten van de straatmuzikanten.

 7. Het zullen wel niet dezelfden geweest zijn die Daphne en ik in 2014 troffen maar sommige straatmuzikanten kunnen er inderdaad heel goed wat van.

  je opmerking over de muziek in mijn blog klopt natuurlijk soms wel maar deze keer niet ;-)

 8. Bij onze laatste reis in Malaga, kon ik eindeloos zitten luisteren naar straatmuzikanten die gitaar speelden op de trappen van de kathedraal. Die speelden echt prachtig..

Comments are closed.