Zaterdag 31 december 2016

Reclame van de staatsloterij bij een winkel

Staatsloterij
Al weken slingert elke krant, elk reclameblok en elke supermarkt je de reclame om de oren. Win miljoenen bij de staatsloterij! Speel nu mee met de postcodeloterij! Met 30 miljoen of bijna 50 miljoen zijn het bedragen die de gemiddelde mens nooit bij elkaar heeft gezien, maar waar iedereen wel eens over droomt. Maar is dat dromen wel realistisch? Veel Amerikanen schijnen te denken dat ze hun pensioen ooit zullen spekken met het winnende lot, de kans dat je door de bliksem geraakt word is groter. En dan blijft er nog altijd die twijfel of alle prijzen wel vallen, vallen ze niet stiekem op niet getrokken loten? Het blijft gissen maar gezien de enorme uitspattingen in reclame zijn die loterijen een booming business, zeker met oud&nieuw.
Want opeens wordt er niet meer gesproken over een staatslot maar over een Oudejaarslot, wordt er gesproken over het winnen van auto’s en begin je als vanzelf te dromen. Want wie wil er geen vrijheid en zekerheid?

Staatsloterij lotIk wel en wel pronto. Waar veel mensen na een vakantie aan één of andere playa geen idee meer hebben wat ze zouden gaan doen heb ik wel een lijstje met wensen om af te werken. Zo zou ik het toch wel heel fijn vinden een huis zonder buren te hebben. En op zich zou het ook best tof zijn als ik daar heen zou kunnen fietsen met een ubergeile knalrode velomobiel of een leuk kek autootje. Ook zou een toffe roadtrip zo langs hier en daar wel iets voor mij zijn. Om met een heel wat nicere camera wat plaatjes te gaan schieten uiteraard. Want laten we eerlijk zijn, als je niet hoeft te werken moet je toch iets hebben om je niet te vervelen. Ik zou me in ieder geval vermaken door hier en daar eens wat uit te gaan delen. Vakanties, dagen weg, cadeaus, dingen die mensen bij blijven. Daarnaast wat mooie sociale investerinkjes om de wereld een beetje beter te maken. En voor mezelf een oprijlaantje met ganzen, grasveldje met geitjes en een hokkie met kippen misschien een paar koetjes. Of ik gelukkig ga worden met een jacht in de haven, een penthouse met uitzicht over Rotterdam en een tweede in New York dat weet ik niet. Maar ach als ik die centen win dan kan er ook wel een cursusje ‘wat te doen met een miljoen’ of ‘wat moet ik met die poen doen’ vanaf. Ik denk dat de optie hebben al leuk zou zijn, maar ja dan had ik wel een lot moeten kopen.

14 thoughts on “Zaterdag 31 december 2016

 1. IK heb net gehoord dat staatsloterij computer storing heeft gehad. Hoop mensen hebben voor niks weg gegooid. Er kan nog winnen.Kijk maar goed na. Het is wel droom.

 2. ha die Liesbeth
  we hadden met de loten €30,00 en ik dus €3,00 hihi
  maar alle vingers heb ik nog wel hoor , heb in mijn hele leven nog nooit vuurwerk afgeschoten , wel carbid , maar dat was het hele jaar als kattenkwaad :) , putdeksels de lucht in laten knallen
  Ja die beessies doen het altijd goed ;)

  fijne avond groet

 3. Zo’n groot bedrag zou, wat mij betreft, gewoon leuk zijn om anderen te verwennen. Zodra je een redelijk comfortabel en stabiel “natje/ droogje en onderdak” hebt maken grote sommen geld niet perse gelukkiger .In dat geval maakt “geven” absoluut gelukkiger!
  Maar dát geluk zou ik best willen ervaren , ik heb er op bescheiden niveau wél ervaring mee om te weten dat je er blij van wordt.

  1. Ja precies, iets geven is geweldig, maar ja als mensen je bankrekening kennen zijn ze opeens niet meer zo tevreden met ene bosje bloemen…

 4. Jaja, dat zat ik me ook allemaal te bedenken. Vooral van dat huis zonder buren en ontslag kunnen nemen. Zucht. Wel een lot gekocht maar niks gewonnen. Ik leer het ook nooit…..

 5. Het zijn naar mijn mening belachelijk prijzen, wat moet je in vredesnaam met 50 miljoen?
  Ik wens jou een heel goed, maar bovenal gezond 2017.

 6. hihi ja ik droom als jij , een nieuwe fiets , camera is dat net , heerlijke fietstocht zoals ik eerder deed , maar nu dan met bagage vervoer van hotel naar hotel , zie ik helemaal zitten :)
  helaas het lot heb ik niet , alhoewel ik doe nog mee met een lot op het werk dacht ik net , ben dan wel een gepensioneerde , zou het niet leuk zijn om wat te winnen , al was het maar een ton
  fijne jaarwisseling groet

Comments are closed.