Bloggen met (maar) een beetje sarcasme

Nieuw bed

Nieuw bed

Een paar weken geleden ging ik ervoor langs verschillende kringloopwinkels en inmiddels alweer een week kan ik zeggen dat ik door marktplaats geslaagd ben. Ik heb een nieuw bed! Nou ja een ‘nieuw’ , want dat hij niet nieuw is moge duidelijk zijn, dit bed is namelijk niet meer te koop bij IKEA.

Beetje passen, meten en zagen
Met de komst van dit bed moesten er aardig wat dingen aangepast worden. Voorheen sliep ik op het éénpersoonsbed van dezelfde serie en als ik samen met Frans was op een tweepersoons luchtbed. Ik vond mijn kleine bed prima, maar dat luchtbed had niet bepaald mijn voorkeur. Toch hield ik een ander bed af, wetende dat ik er dingen voor op moest gaan geven. Allereerst dacht ik aan mijn platencollectie die ik misschien niet elke week draai maar die ik ook niet zomaar ergens op wilde slaan. Daarnaast zat ik ook nog met Doezels toren, hij zou er dan wel een groot bed voor terug krijgen maar dat kreng moet ook zijn nagels kunnen scherpen aan iets anders dan de bank. Inrichting van mn nieuwe huisje.Het was opeens een ingeving die alles in gang zette, ik zag het voor me. Het kastje daar de krabpaal daar en kon de bank dan niet gewoon blijven staan? Meten is weten en je ziet het, het past, alleen het voeteneinde moest afgezaagd worden om in- en uit bed komen te vergemakkelijken.

Alweer achterhaald
Onder m’n bed met nieuw matras heb ik nu wat extra bergruimte in de vorm van rolboxen (Action €7,99 mei 2020 nog steeds goed!)), onder de bank ligt Doezels kussen waar hij zich graag verstopt als hij even niet op zijn torentje ligt of met zijn kont tegen de verwarming op bed. Dat hij de beste plekjes in huis heeft moge duidelijk zijn. Overigens is de foto ook alweer achterhaald want sinds van de week heeft de platenspeler zijn eigen plank naast de tv en staat op zijn plaats nu een altijd gevulde fruitschaal.

Ik huiverde een beetje voor alle veranderingen maar kan nu na een paar weken niet anders zeggen dat ik dik tevreden ben, het bed ligt heerlijk en past perfect bij mijn style, ik zet sneller even een plaat op en ondanks dat de meeste mensen gillende gek zouden worden in zo’n kleine ruimte voelt dit hok voor mij als home.

 

Reader Comments

 1. Robbie houdt niet van menselijke bemoeisels als een krabpaal, eerlijk gezegd, hij spuugt erop. De rechterkant van de bank is finaal aan gort, ik heb de bank verplaatst vanwege het licht, en nu kan hij er niet goed meer bij, maar hij heeft zich meteen met groot elan op de linkerzijde gestort..En ik heb een tuin vol bomen die hij totaal negeert. ………..

 2. Wauw, je hebt gewoekerd met de beschikbare ruimte, oergezellig. het heeft wel iets hoor zo’n compacte ruimte. In ieder geval , hoe méér ruimte je hebt hoe meer rommel ;-)

  1. Ja precies ik ben heel zuinig met aannemen van zooi en ook zelf kopen doe ik zelden. Tenzij ik het echt wil.

 3. Meten is weten en zo is het! Dat je terug zou komen op het ‘gemak’ van het luchtbed dacht ik wel. Het is prima slapen voor een nachtje maar niet voor langere tijd. Super opgelost zo! Voor jullie en voor Doezel!

  1. Ja maar om meteen alles te veranderen en veel geld aan uit te geven nu is het geregeld.

  1. Dit is mijn paleisje en ben blij dat het is er gezellig uit ziet. Zo voelt het ook.

 4. Cocon van gezelligheid

  een deur, een raam en een paar blinde muren
  met andere woorden een kamer
  het klinkt ook veel aangenamer
  een warm nestje al zou de winter jaren duren

  Het ziet er heel knus uit, Liesbeth!
  Lenjef

  1. Thanks dat is het ook. Ik was al zo blij met het kleed nu dat bed het is gewoon fijn. Thanks voor je mooie reactie.

 5. Het is klein maar wel gezellig! Ik ben ooit begonnen op een zolderkamertje en ik moet zeggen dat ik -ondanks dat we echt een geweldig huis hebben nu- deze soms nog weleens mis. Ik hou wel van cosy. De krengen bij ons hebben ook een hele grote krabpaal…maar toch blijft onze side table heel aantrekkelijk. Ben waarschijnlijk dan ook de enige in het land met theedoeken om alle poten heen gewikkeld ;)

  1. Hahaha je hebt van die middelen die stinken wie weet werkt dat bij jou wel. Maar goed dat heb je vast al geprobeerd.

 6. mogge Liesbeth
  het mag dan klein zijn zo je zegt , het is functioneel en knus
  ik denk dat Doezel er net zo overdenkt , die is helemaal in zijn nopjes met natuurlijk ook het dubbele aantal dotjes op het bed
  met deze muziek valt niet te zwijmelen , de bas zit vast
  geniet de dag

  1. Ik zwijmel op een aparte manier merk je het. Heb idd het geluk dat ik meer sets had met stippen.

 7. Je indeling is in ieder geval nuttig en efficient.

  Ook in mijn grotere huis weet ik er een onoverzichtelijke bende van te maken …..

  Vrolijke groet,

Comments are closed.

Dat mag niet.