Zaterdag 26 maart 2016

Een edelsteen weerspiegelt in de tegels.

Edelstenen
Jaren geleden kwam ik door toenmalige vrienden in aanraking met edelstenen en reiki. In beide geloofde ik niet, iets te nuchter voor. Maar ik werd uitgedaagd en ging naar een beurs. Het mocht de naam niet dragen want de ruimte was net groter dan een winkelpand. Dat ik daar de verschillende vormen van het paranormale kon leren kennen voor zeer lage prijzen was ideaal. Ik ‘deed’ een aantal dingen en geloofde er helemaal niks van wat een bullshit.

Dat ik daar met iemand was met meer ervaring, zorgde ervoor dat ik naast haar stond toen zij een jonge vrouw aansprak voor een behandeling reiki. Ik had er nooit van gehoord, was dat een macrogaotische thee ofzo? Anyway ze waren beide serieus en nog in het gesprek sprak ze me opeens aan. ‘En ik wil jou ook helpen’. Ik had alle schampere en bijdehante opmerkingen klaar maar zweeg. Fuck hé ik was nieuwsgierig. Vervolgens duwde ik mijn reisgenootschap naar voren, ‘jij eerst’ en slaakte een zucht van verlichting.
Uiteindelijk was ik, het zal eens niet zo zijn, tè nieuwsgierig en besloot ‘hoe erg kan het zijn’ de gok te wagen. En dat heb ik geweten. ‘Dat gehannes met edelstenen en whatever’, dacht ik nog toen ik achter haar aanliep. Maar na een paar minuten wist ik het; ‘wel fuck het werkt’.
Ik liep de aparte ruimte uit en voelde me vaag. Ik had het koud, was wat licht in mijn hoofd, beetje anders qua adem en wankelig op m’n benen. Een aantal bezoekers glimlachten naar me, vonden het prachtig en herkende daar hun eigen ervaringen in.

We zijn een paar jaar verder. Met een glimlach herinner ik me mijn eerste ervaringen en heb dat ook weer achter me gelaten. Maar nog steeds komt er af en toe iets over me. Mediteren heeft het voor mij niet gedaan, maar soms is het gewoon prettig een wierookje te branden. Inmiddels begin ik een aardige collectie edelstenen te krijgen. De meeste heb ik hier vandaan een groothandel, een enorme hal vol van deze prachtige stenen. Elke keer als ik daar binnenloop (niet te vaak dat kost teveel) dan heb ik weer een beetje dat lichte gevoel in mijn hoofd en hap ik naar adem. Alvorens ik rondloop en glimlach als er weer één aan me blijft ‘plakken’.

Op de foto één van de laatste, Lapiz Lazuli, gekocht op een markt in Amsterdam omdat ie zo mooi lag te zijn. Maar meestal pronkt ie onzichtbaar onder mijn kleding tot in onder de douche ga en ik hem aan zijn haakje hang.

17 thoughts on “Zaterdag 26 maart 2016

 1. Lapis Lazuli, vriendschapssteen :-) Een pracht steen ………… het idee dat deze jaren/eeuwen in de aarde aan het het groeien is geweest en dat mensen er dan nu van mogen genieten.

 2. Nou he he, eindelijk, daar was ik dan….. blunder van grote kwaliteit dus maar ff inhaalslag…. het was me totaal ontgaan dat je een bijdrage geplaatst had ;-(

  Inderdaad wel een heel mooie…. en ja die stenen werken echt…. weet ik ook uit eigen ervaring, draag er altijd eentje bij me.

  dank je wel lieverd.

  1. Ik zal nog eens meedoen;) tssssk je hebt nog meer gemist ook trouwens. Maar nee is goed zal er aan denken!

   :D lekker boeiend xx

 3. Ik ken edelstenen uitsluitend als sieraad en ook dan ben ik er niet heel erg in geïnteresseerd al zie ik wel eens iets dat mooi vind. Maar over het algemeen loop ik dus niet kwijlend langs de juwelier.
  Met gewone losse stenen heb ik dat waarschijnlijk nog minder maar ik ken deze “functie” van edelstenen dus niet.

  1. Mijn vader en opa waren juwelier en ik geef er ook niks om. Ieder zijn smaak toch?

 4. Lapiz Lazuli is erg mooi Liesbeth. Ik ben gek op mineralen en gesteenten, en heb dan ook een aardige verzameling.

  1. Ja mooie kleur he, love it. Als je eens in het zuiden bent moet je echt eens naar die winkel gaan!

 5. Ik heb er niets mee maar kijk wel graag naar edelstenen. Zo zitten er hier witte kwartsstenen in de grond en daarin zitten kristallen erg mooi wat de natuur maakt

  1. O das ook super! Ik heb een klein kastje waarin er wat liggen en waar ik ook een kaarsje brand. Heb daarin een geode liggen met kristallen die zo mooi oplichten dan!

 6. een wat zwaar of moet ik zeggen moeilijk iets
  ik laat het allemaal in het midden
  draag niets op het lijf ,hangen en liggen wat stenen / mineralen in het huis
  een groot stuk Amethist , ooit mee genomen uit Canada
  van mijn nichtje kreeg ik iets aan een kettingkje goed voor mijn longaandoening
  ik weet het niet , is maar net wat een ieder er in ziet ,zeg ik

  1. Ja het is inderdaad een lastig iets. Heb er nu een root deel van losgelaten wat ervan over is koester ik. Amethist vind ik prachtig maar dat staat veilig in een kastje hier.

Comments are closed.