Bloggen met (maar) een beetje sarcasme

Zaterdag 24 juni 2017

Zaterdag 24 juni 2017

Stations piano Maastricht
Elke keer wanneer ik op een station kom is het eerste wat ik doe is heel goed luisteren. Hoor ik daar niet toevallig in de verte de prachtige klanken van een piano? Is er toevallig iemand aan het spelen? Hoe druk mijn dag ook is, als ik maar even de kans heb blijf ik luisteren. Niet naar iedereen, niet alle nummers en stylen doen me iets maar zo af en toe heb ik wel eens mazzel. Dan speelt iemand één van de mooiste pianostukken ooit. Laatst op station Maastricht, terwijl ik in de verte mijn trein hoor vertrekken luisterde ik naar deze onbekende gozert die Ludovico Einaudi eer aan deed. Luister hier het echte nummer.

 

Reader Comments

 1. Leuk initiatief van de NS. Kom je op meer stations tegen en vaak zit er wel een of andere virtuoos achter het klavier om zijn muzikale talenten te exposeren. Onlangs ook bij een Kringloper. Oudere heer, keurig in het pak, speelde een (wat valse) piano met groot bravour. Heerlijk om te horen….

 2. een lovenswaardig initiatief Liesbeth

  in enkele stations vind je dit bij ons eveneens

  zoals bv in Brussel CS waar voor enkele dagen die mislukte aanslag plaatsvond..

  groeten

 3. Nou is de kans erg klein, maar als ik dit tegen zou komen zou ik ook blijven staan luisteren. Hij kan het wel, mooi zo’n talent. Hopelijk krijgt hij de kans er iets mee te doen.

 4. Ik zou ook aan de grond gekluisterd staan luisteren, zeker weten.
  Kleinzoon Sebastian is helaas te verlegen om zo’n mogelijkheid te benutten en ik zou hem nou juist zo graag eens “live” willen horen spelen als hij in Nederland is.

 5. Het linkje even aangeklikt .. en wat een heerlijke manier om op een station even te ontstressen als die kuttreinen weer eens op zich laten wachten. De foto is weer eens prachtig, mede door de omzetting waardoor details er sterker uitkomen. Waarschijnlijk is het stoeltje al eens gestolen, of was het de piano ? :)

 6. Gelukkig zag ik net nog je zwijmel staan en kon ik het linkje toevoegen. Heerlijke muziek en verrassend om dat op het station te horen. Heel ontroerend.

 7. Ik neem aan de een of andere conservatorium student. Ik kan het niet en zou ook niet geweten hebben welk stuk hij daar speelde.

 8. schitterende video en goed stuk muziek
  ik zie en hoor gelukkig ook vele van deze piano’s
  maar heb er nog geen trein door gemist

 9. Ontroerend mooi. Hij speelt met enorm veel gevoel. Toch verbazend hoe mensen gewoon gehaast doorgaan voorbij deze muziek die dwingt tot emotie…

Comments are closed.

You cannot copy content of this page