Zaterdag 2 juli 2016

Kids kijkende op de kaart in Gaiazoo

Logeren 1: GaiaZoo
Het idee ontstond een paar weken geleden Melanie en ik zaten op de app en na de eerste afspraak begin juni, waarover ik niet geschreven heb, zou er een tweede afspraak komen. We appten wat op en neer en al snel viel deze datum. Nog voor ik iets kon zeggen werd er besloten om naar Gaiazoo te gaan en waren de entreekaarten al besteld. Ik was er overigens dolgelukkig mee want dit park stond alweer langere tijd op mijn Lijstje.

Gaiazoo is een kleine dierentuin in Kerkrade, de dierentuin ligt in een vallei en telt ongeveer 100 verschillende dieren. Er leven onder andere leeuwen, giraffen, cheeta’s, gorilla’s en nijlpaarden in deze dierentuin die in 2005 opende.

Net voor 12 uur werd ik opgepikt op station Heerlen, waar Melanie de vorige keer laat was, was ik het deze keer. En waar we een klein maandje terug een hapje in de stad gingen eten, stelde ze nu thuis haar zoon Mike en dochter Kyra voor en getogen we al snel met vriendinnetje maar zonder dochter, gevieren naar de dierentuin. Onderweg vergaapte ik me al aan de Limburgse glooiing en eenmaal in de dierentuin bleef ik me vergapen. De prachtige beplanting, lichte glooiing en een grote collectie dieren. Ik kon alleen maar genieten.
Ook de twee kids hadden het prima naar hun zin, wat een lief stelletje is dat. We keken, aten, dronken en het moge duidelijk zijn als de kids blij zijn is mam dat ook. Zittend bij een grote binnenspeeltuin voerde we mooie gesprekken en telkens weer verbaasde ik me over mijn eigen zenuwen die ik eerder had. Ze waren nergens te bekennen het was niets dan een heerlijke dag voor de kids en ook voor mij. Dat ik niet mee de uitkijkpunten op ging en ook de draaimolen oversloeg werd niet als probleem beschouwd en het even op de fotografe moeten wachten bleek ook geen probleem.

De ongedwongen sfeer zette ook de toon voor de avond. Ik leerde Kyra, Melanies dochter kennen. Een superknappe meid die zich heerlijk afzette tegen haar moeder, maar niet puberde. Na een heerlijke vegetarische maaltijd vulde we de avond met bankhangen in aussie en onesie en voetbal. Geen idee wie er gewonnen heeft maar gezellig was het wel.

Morgen deel 2.

14 thoughts on “Zaterdag 2 juli 2016

 1. O, wat fijn te lezen dat de eerste dag van je logeerpartij zo fijn en ongedwongen was.
  En wat een mooie foto’s heb je gemaakt van die mooie mensjes en dame.

  1. Ja dat kwam allemaal goed
   heb me druk om niets gemaakt want die kids en Melanie dat was prima.

 2. Na een langdurige internetstoring vanaf 23 mei eindelijk weer internet en kan ik weer mijn rondje doen.
  Nooit geweten dat er een dierentuin in Kerkrade was… Maar moet bekennen dat ik er ook niet zo’n fan van ben. Vind het altijd een beetje zielig voor die dieren die misschien liever in een oerwoud leven.

  1. ja ik snap die gedachtegang wel daarom eis ik ook dat de verblijven goed zijn en deze dierentuin voldoet prima.

 3. leuke foto van de kinderen, zelfs aan hun rug kun je al zien dat het prettige kinderen zijn, echt waar.
  Leuke foto’s en fijn dat de ontmoeting niet tegenviel, dat gebeurt inderdaad vrijwel nóóit maar je zál het net treffen als je er ook blijft logeren.

 4. een deugddoende uitstap Liesbeth

  knappe foto’s heb je er gemaakt

  prettige dag

 5. Duitsland heeft gewonnen !!! na die geweldige strafschoppen hahahahaha muts!
  Wat vooral ook mooi was (maar dat is voor mij heel persoonlijk), was jouw gesprek met Kyra na het eten over de tweede wereldoorlog, Kyra die boeken naar beneden haalde en vol interesse luisterde naar jouw ervaringen.. en ik de afwas ben gaan doen zonder dat jullie ook maar íets mee kregen daarvan :P
  Het was oprecht een hele leuke (en vermoeiende) dag !! :D

  1. Och ja vermoeiend inderdaad die kids luisteren dan wel top maar toch de hele tijd in de gaten houden. En je dochter, prachtig om eindelijk eens een meid te treffen met dezelfde interesse.

 6. dat leest als een zeer geslaagde dag
  de zenuwen liet je thuis en genoot van de omgeving en de dieren
  en de kinderen en Melanie , las ff bij haar over die drukke week pppfffttt van het lezen alleen wordt je al moe , dus dat dagje dierentuin zal ook haar goed hebben gedaan
  en wat je zegt als de kinderen naar de zin hebben heeft de moeder dat ook :)

Comments are closed.