Zaterdag 2 april 2016

Een kort verslag over de film Risen.

Risen
Na mijn rondje fietsen van gister stond een bioscoopbezoek op de planning en wel de film Risen. Zoals de naam al doet denken gaat de film over de wederopstanding van Jesus. Met die laatste zin zou je denken dat het een saaie film wordt van een alom bekend verhaal maar ik ben een criticus en kan je zeggen nope het was niet saai.
Het verhaal wordt verteld door de ogen van een ongelovige, een Romeinse strijder in dienst van Pontius Pilatus. De Romeinse strijder, Clavius, wordt gevraagd toe te zien op de kruisiging van Jesus en daarna op de bewaking van het lichaam. Dit omdat er geruchten gaan dat hij uit de dood op zou staan. En precies die onrust die kan Pontius Pilatus niet gebruiken omdat een belangrijke keizer op bezoek komt. Jesus sterft aan het kruis, wordt in een grot achter een enorme steen begraven en niet veel later is deze steen verschoven en het lichaam verdwenen.
De Romein Clavius krijgt de opdracht het lichaam te vinden, vermeend wordt dat het lichaam gestolen is door joden. Clavius vindt in plaats van het dode lichaam de herrezen Jesus en zijn 11 volgelingen. Onverwacht verdwijnt Jesus vanuit hun aanwezigheid en besluiten ze naar het meer van Tiberias te gaan. De 11 volgelingen en Clavius vertrekken die kant op maar ondertussen voelt Pontus Pilatus zich aardig bedrogen en stuurt zijn troepen op weg naar hen.

Hoe het afloopt met Jesus dat is bekend maar wat gebeurd er met zijn volgelingen en met Clavius..?
Ik raad jullie de film aan, het is een prachtige film die een goed beeld geeft van de tijd en strijd die nu nog steeds bekend is.

14 thoughts on “Zaterdag 2 april 2016

 1. Maakt me inderdaad nieuwsgierig. Ga eens even kijken of ik die film bij mij in de buurt kan gaan bekijken, bedankt voor de tip

 2. Ik ga nooit naar de cinema.Ik krijg kramp in mijn benen door de rug en moest de laatste keer al na een half uur vertrerkken. Ga dus niet meer want geeft veel te veel miserie.

  1. Och dat klinkt naar, ik heb mn voet op de rugleuning voor me gelegd gelukkig zat er niemand:D

 3. Toch maar niet, is niets voor mij. heb niets met films ( en ik veel te ongeduldig voor) , en ook al niet me geschiedenis of geloof.
  Maar natuurlijk gun ik jou een mooie filmavond.

 4. mogge Liesbeth
  niet echt een film waar ik aan zou denken om heen te gaan :)
  maar jij hebt er blijkbaar van genoten
  en die strijd is nog steeds gaande helaas in de vorm van oorlog tussen religieën :(

Comments are closed.