Bloggen met (maar) een beetje sarcasme

Zaterdag 18 juni 2016

Zaterdag 18 juni 2016

Bal
Zoals bekend fiets ik wel eens langs een golfbaan. Hoorde ik er laatst een ronduit stuitend verhaal van 2 geboren bimbo’s, vandaag hoorde ik een man op leeftijd tegen zijn iets minder dan fris groen blaadje zeggen dat hij nog wel een reserveballetje voor haar had en ook wel even zou laten zien hoe het moest.

Ik had inmiddels een kudde losgeslagen elektrische fiets bejaarden over het smalle fietspad voor me laten passeren en fietste weer verder. Met een vaartje was ik onderweg naar wat zou komen gaan, tot ik in een flits iets wits vlak voor mn bakkus zag passeren. Wel wat de neuk nou weer. Sprong galant van m’n fiets en keek om naar een nog rollende golfbal.

Nog voor ik goed en wel van de schrik bekomen was hoorde ik van achter me dezelfde stem als daarnet. Of ik eventjes wilde opschieten die bal aan hem terug te geven. Dat de baan met hek en heg omgeven is zorgt ervoor dat hij een flink stuk om moet struikelen voor hij bij zijn balletje is.

Enorm pissig en witheet keek ik dat mislukte gedrocht aan. ‘Pardon? Je wil je balletje terug?’ ‘Ik weet niet of je dat vlaggetje daar gezien hebt maar dat holletje is 40 meter de andere kant op’. ‘Voor de duidelijkheid ik heb geen fietsvlaggetje dus waar haal je het idee vandaan om mijn holletje te willen raken?’ ‘Als je eens begint met je excuus te maken want was ik net iets harder doorgereden dan lag ik nu in de berm een beetje buiten westen te weze’.
Inmiddels begon de grijze nitwit aardig in te zien aan welke ellende hij (en ik) waren ontkomen, snoot even zijn neus, liet de zakdoek vallen en toen hij die oppakte gleed zijn petje prompt van zijn bezwete kale knikkert. Hij hield de pet maar even vast en wist zich met zijn houding geen raad. Inmiddels was Herfstblaadje dichterbij gekomen en overzag de situatie. Ze maakte in zijn plaats haar excuus.

Ik was wel beu van zijn glimmende ponum en met de bal op zak wilde ik aanrijden toen ik Brandnetelblaadje hem duidelijk hoorde zeggen dat ze een andere leraar ging zoeken. Eentje die met alle drie z’n ballen om wist te gaan.

Reader Comments

 1. Nu kon ik wel lachen met je stukje maar het had ook kunnen tegenzitten .Vallen Gelukkig liep het goed af.met een fiets kan je serieuze verwondingen bezorgen..

 2. knap verteld Liesbeth..

  ik had wel de indruk dat golf niet je favoriete sport is :-)

  prettige dag

  1. Ik heb niks tegen golf. Ik heb iets tegen omhooggevallen asociale mensen en die kom je overal tegen.

 3. Gewéldig verhaal weer en inderdaad, meneer de bal kan bést even fatsoenlijk vragen of mevrouw misschien zo vriendelijk zou willen zijn om zijn balletje even terug te meppen!
  Gelukkig ben jij mondig genoeg voor twee ;-)

  1. Had ie liefvragend ook kunnen vergeten! Als je zo slecht speelt moet je niet op de baan komen.

 4. Jij maakt wat mee …..

  Misschien moet jij voor ingedutte mensen opfrissende fietstochtjes gaan organiseren?

  Regenachtige groet,

 5. Ik noem dit een ‘Liesbetje’
  Een vrouw met (schrijf) ballen!
  Geweldig verhaal!

 6. Whahahahahaha.. ik had wederom je gezicht hierbij willen zien ! hahahahahahaha, die groeve muil van je weet ook weer altijd de juiste woorden naar iemand te gooien, ik zweer je: zou het niet droog houden als je eens los ging waar ik bij was ! Geniaal wijf!

 7. ;-) grinnik…. totaal moeiteloos zie en hoor ik dit voor mijn geestesoog-oor

  Er lopen nog steeds veel te veel van dit soort rotte ballen rond…. fiets jij maar lekker alle plekjes bij langs en geef ze van ballenkatoen

 8. Liesbeth wat kan jij het toch prachtig onder woorden brengen , zoals een kudde losgeslagen elektrische fiets bejaarden hihi , ik tref ze ook regelmatig en wel op smalle oude zeedijken en ja , ik houd mijn weg , ga niet aan de kant en laat mij ook niet van de ijk rijden , je wilt niet weten wat ik voor taal gebruik over me heen krijg gestort , zou van jou kunnen komen :)
  enne laat die vent met 3 ballen maar in zo’n hole zakken , maar wel gelijk dichtgooien die zooi :)
  wens je een goede start van een nieuwe week , zonder rare fratsen :)

  1. Die fratsen leveren vaak wel mooie blogs op;)
   Ik koos daar op dat stukje voor mijn eigen veiligheid maar ook ik weet zelden van wijken.

 9. Wat een ballen verhaal. ik zie het voor me. Blijven fietsen ? langs die ballentent. Levert altijd wel een mooi story op.

  1. ja het ligt op de route maar ik luister altijd af in de hoop dit soort dingen te horen.

 10. Wat een typisch ballenverhaal……echt hanengedrag bij deze `oude` daar hebben ze jong of oud last van !!

  1. Hallo Marjolein!
   Ik weet gelukkig wel om te gaan met haantjes, het blijft ene houding van onzekerheid en ik schop ze graag in hun…de strekking is duidelijk nietwaar;)

Comments are closed.

You cannot copy content of this page