Zaterdag 14 januari 2017

Besneeuwde laan met een bankje in de verte.

Ice Queen
We spreken 2001 ik sta in de aula van mijn middelbare school, in de hoek hangt een tv met daarop de inmiddels opgeheven muziekzender TMF. Het geroezemoes kon de tv niet overstemmen, om maar even aan te geven hoe hard die muziek stond. Ik hing op een tafel en lette niet echt op de muziek, was waarschijnlijk in gesprek of into m’n boterham. Tot ik dit nummer hoorde beginnen, ik weet dat ik de clip ben gaan bekijken maar kan me er niets meer van herinneren. De band daarentegen wel, Within Temptation, tot op de dag van vandaag staat dit nummer op mijn telefoon en voor die tijd op m’n mp3-speler. Toch heb ik het nummer al jaren niet meer gehoord en toch toen ik het nummer van de week voorbij hoorde komen op de radio kreeg ik allerlei flashbacks. Ik zag op diezelfde tv het tweede vliegtuig het WTC invliegen, ik deed mijn mondelingen en kom er met liefde nooit meer terug. Maar op bevroren en besneeuwde dagen zoals dit, denk ik nog wel eens terug aan dat geweldige nummer die uitkwam in een iets minder geweldige tijd.

Zwijmelen op Zaterdag

9 thoughts on “Zaterdag 14 januari 2017

  1. Dat is toch bijzonder wat muziek kan doen met je geheugen! Ik heb dat totaal niet, ik hoor gewoon de klanken zonder allerlei nieuwsfeiten er bij.

  2. Heerlijk nummer… Eentje die je inderdaad veel te weinig hoort…
    En soms heb je van die jaren, daar wil je zelfs door fantastische muziek eigenlijk niet aan herinnerd worden.

  3. Ik vind de clip geweldig. Wat een rotjaar was dat. Vergeten doen we het nooit meer.
    Jouw foto is ook schitterend. Dank je wel.

Comments are closed.