Zaterdag 13 mei 2017

Van een versleten band naar nieuwe ketting, mijn fiets bij mijn persoonlijke fietsenmaker

Fietsenmaker
Dat ik veel fiets dat zal niemand ontgaan zijn, het bijhouden van zo’n fiets dat laat ik meestal aan de fietsenmaker over. Ik kan nog geen band plakken, letterlijk. Maar goed dat hoeft ook niet vaak want zo zag ik vandaag bij het pakken van mijn fiets al dat mijn achterband op was. De kenmerkende rode verkleuring laat er geen twijfel over mogelijk mijn buitenbandje was versleten. Voorheen ging ik dan vrolijk naar de fietsenmaker, tegenwoordig bel ik mijn persoonlijke Handyman.

Het was dan ook niet veel later dat ik, met een nieuwe fietsband aan het stuur, enigszins gespannen de kilometers naar hem aflegde. Nou weet ik heus wel dat hij me wel weer op zou komen halen, maar noem het eigenwijs, koppig en wat je ook wilt, ik wilde gewoon een eindje fietsen. Gelukkig haalde ik het en terwijl ik fijn onder een parasolletje ging zitten draaide Frans de Handyman mijn fiets om.

Ik moedigde hem vrolijk aan maar zoals wel te verwachten werd het allemaal iets meer dan alleen een buitenbandje. Want wist u dat er talkpoeder tussen de binnen en buitenband hoort? En dat mijn brakke fietsketting geen brak heeft? Das Brabants voor een verbindingsschakel. En terwijl het even rustig was, las ik een blogje tot die rust werd onderbroken door Handyman die mijn wiel bewerkte met een hamer. HiHaHyperventilatie pffff ik kijk wel ff niet.

Een uurtje later draaide hij mijn fiets om en terwijl ik een testrondje deed wist ik dat er weer heel wat rondjes fietsen gereden gaan worden, maar niet meer naar de fietsenmaker.

15 thoughts on “Zaterdag 13 mei 2017

  1. Hij mepte de slag er even grotendeels uit en fixte de rest met een nieuwe spaak.

 1. Deze meneer gebruikt hamer. Handig deze fietsenmaker. Ik heb geen fiets. Ferry wel. Leuke foto’s.

 2. Je hebt z’n gouden handjes toch wel even goed verzorgd hé, beetje vettigheid erin wrijven enzo, misschien nog een kus hier en daar ;-)

 3. Ik heb een symbiotische relatie met mijn fiets. Als de ketting kraakt heb ik het gevoel dat ik bronchitis heb…

 4. En dan nog wel zo’n lekkere degelijke Union. Mijn eerste nieuwe fiets was een Union. Nu heb ik een op instorten staande Batavus voor in de stad en een hippe Gazelle voor tochten, die er, wandelaar als ik ben, te weinig van komen. Tóch lekker dat die merken nog bestaan.

 5. ja meissie
  jij hebt een vriendje , 1 die kan wat mijn vader mij al leerde
  voor we de vele rondjes om de ouwe Zuiderzee dijken fietsten

  slaap wel groet

Comments are closed.