Woensdag 9 november 2016

Station

Ik ben vroeg op het station of je zou ook kunnen zeggen dat ik de trein heb gemist. Laten we het erop houden dat ik wat onnodige tijd te spenderen heb op een freaking tochtig perron.
Van boring ellende banjer ik wat rond. In het wachthok op het perron ouwehoeren 4 sex en the city vrouwen over hun mannen en rimpels, verderop zitten twee pubers te tongen en vooraan snurkt een bezopen vrouw harder dan je je voor kan stellen.

Een man sprint vanaf de roltrap naar een stoptrein en kijkt beteuterd dat die zonder hem vertrekt en in de hal rijdt een fietser die verderop tegen een poortje knalt. Niet ver bij me vandaan kitst een meid oncharmant haar ingewanden eruit, terwijl haar toch korte rokje tot oncharmante hoogtes schuift. En terwijl ik terug m’n perron oploop zie ik een man zo verdiept in zijn telefoon dat hij niet in de gaten heeft dat zijn trein op het andere perron binnenkomt en vertrekt. Ook zijn sprintje zal tevergeefs zijn.

Vanaf een hoekje sta ik verdekt opgesteld de wereld van het station te bekijken en ben ik bijna zeker dat Baantjer voorbij liep. Tijd om dat te controleren heb ik niet, straks mis ik m’n trein nog.

12 thoughts on “Woensdag 9 november 2016”

 1. An schreef:

  Wat een prachtige foto… het spreekt echt tot mijn verbeelding!

  1. VillaSappho schreef:

   Thanks!

 2. Bertie schreef:

  Een goed begin van de dag en dan ook nog een bijna-ontmoeting met Baantjer… Had me gebeld ☺

 3. Rietepietz schreef:

  Ik ben even naast je gaan om mee te kijken, je schildert zo’n mooi plaatje!

  1. VillaSappho schreef:

   Thanks!

 4. Leo de Adviseur schreef:

  Observaties gekoppeld aan de eigen fantasie, ik kan er ook altijd zo bij wegdromen…..maar dat kan ik zelden omdat ik op een perron zelden kom….maar dan nog….fantasie is het fundament voor de goede schrijver….

 5. Edward McDunn schreef:

  Dat heb je heel goed gezien, en knap gefotografeerd Liesbeth.

 6. klaproos schreef:

  je maakt wat mee zo hé :-)

 7. karel schreef:

  mogge Liesbeth
  dus je had wat tijd op het station , reden maakt toch niet uit :)
  mensen kijken is altijd leuk , Hillechien doet het ook , maar niet op het perron
  ik doe het eigenlijk overal wel als ik onderweg ben , en dat ben ik vaak genoeg
  vandaag niet , zet de fiets weer in elkaar is die ook maar weer klaar

 8. Fantasie is een fantastische gave !

 9. Hillechien schreef:

  Heerlijk , mensjes kijken maar dan toch liever vanaf een leuk terrasje

  1. VillaSappho schreef:

   Ja ook daar is het goed;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *