Woensdag 30 maart 2016

Een tijger in Dierenpark Amersfoort

Dierenpark Amersfoort
Eén van de dingen op mijn lijstje was Dierenpark Amersfoort een park wat altijd door mijn hoofd is blijven spoken omdat het zo mooi was voor zowel mens als dier. Veel kon ik me niet meer herinneren dus werd het tijd weer eens te gaan. ’s Morgens toen het flink regende dacht ik nog dat het daar door kwam maar het totale gebrek aan herinnering bleef, volgens mij word ik oud ofzo. Uiteindelijk herkende ik de prachtige Chinese Tuin en het bijpassend makakeneiland, behalve dat die onveranderd waren, vond en vind ik die nog steeds prachtig.

Maar laten we bij het begin beginnen, het goot, het zeek en het was gewoon kutweer. Ik had al spijt dat ik was gegaan. Het waardeloze weer hield een paar uur aan maar tussen het schuilen door heb ik wel wat dieren gezien. En één van de dingen waar ik vaak toch wel van geniet is de schitteringen die je overal ziet als dan even de zon doorkomt.
Ze sputterde nog even maar in de middag kwam de zon door en net voor die tijd stapte ik freaking bang wankel onhandig en onzeker een nog natte waterfiets in. Met D. als tweede stuurman en ik aan het roer moest het goed komen, ware het niet dat het een voor mij slechte houding was en zwaar trapte. Maar M. zat prinsesheerlijk voorin en genoot er zichtbaar van rondgevaren te worden (dat doe ik dus echt nooit meer!). De zon scheen, de beestjes waren leuk zichtbaar en ik heb er nu ook helemaal geen spierpijn van.

De zon bleef schijnen en ik begreep weer waarom ik dit park zo mooi vond. Dat sommige dieren in te kleine verblijven wonen is iets wat in de komende jaren vast opgelost zal worden. Ik hoop dan ook dat die oplossingen net zo mooi voor mens en dier blijven als het nu is. Het park is in de 9 jaar dat ik er niet geweest ben aardig veranderd. Het is nog niet klaar maar en daarom gok ik dat het niet nog 9 jaar gaat duren eer ik het park bezoek.

18 thoughts on “Woensdag 30 maart 2016

 1. De inrichting van een dierentuin veranderd naar de ideeen die we over dieren hebben.
  Ik herinner mij het onnatuurlijke en opgesloten van oude dierentuinen.
  Nu het ruimere en meer naar de natuur terug zie ik met veel plezier.

  Toch blijft het dierenleven in mijn eigen tuin het mooiste …….

  Diervriendelijke groet,

  1. Let me know als je giraffen in je tuin hebt, dan kom ik in jou tuintje staan.

 2. Het is ondanks het regenweer ’s morgens toch een heel mooie belevenis geworden

 3. Nou, bij mij is het minder lang geleden dat ik daar ben geweest, maar die waterfietsen kan ik me toch niet herinneren……….
  Nou ja, zo te horen hebben jullie weer een heerlijke dag met elkaar gehad en daar gaat het om.

  1. Ja het was een fijne dag en ik denk dat die waterfietsen relatief nieuw zijn

 4. slecht weer maar jullie hebben deze uitstap wel genoten…Liesbeth

  lang gelden dat ik zelf nog eens naar een dierentuin was..

  leuke foto’s heb je gemaakt

  groeten

 5. Beetje dubbel he. Die kleine verblijven, dat maakt het voor de kinderen juist een fijn park. Niet te ver lopen, grote kans om een beest te zien… Als ik kiezen moet stem ik natuurlijk toch voor het welzijn van de dieren, maar een dierenpark zou dan wel iets moeten verzinnen zodat het ook leuk blijft voor de kleine kinderen. En wat dat betreft, leuk voor kleine kinderen scoort Amersfoort hoog!

 6. Jammer dat het weer eerst niet zo best was, maar dat is goed gekomen. Je hebt er fraaie foto’s ‘gemaakt, de witte tijger is helemaal super natuurlijk.

 7. Als jullie maar genoten hebben en aan de gezichten te zien, met name in het treintje is dat goed gelukt!

 8. Ik wil ook weer! Ik ben in Amersfoort geboren en een deel van mijn familie woont er nog! Dierenpark Amersfoort zijn echt jeugdherinneringen, veel te lang geleden!

 9. mogge Liesbeth
  je hebt dat bezoek aan de dierentuin mooi omschreven , en ja wat is oud :)
  jij als ferfent fietser zal geen problemen hebben met dat spelenvaren
  wat mooie kiekjes er bij en je bezoek is weer blij met dit blog
  geniet de dag

Comments are closed.