Woensdag 28 oktober 2015

Zacht herfstlicht in het Philips de Jongh park

zwacht herfstlicht in het Philips de Jongh park

Philips de Jonghpark
Maandag had ik naast de fotoshoot met Shadi ook in alle vroegte nog een afspraak. Helaas ging die niet door en had ik ‘een lekker lange dag’. Een dikke grijze mist liet me boodschappen doen in plaats van fotograferen, maar na een paar uur begon het op te klaren en stapte ik voorbereid op de fiets. Op dat soort momenten denk ik amper na en volg ik wat er nodig is. Ik fiets niet alleen voor foto’s, ik fiets ook om mijn energie te verbranden en om m’n gedachtes te ordenen. Meestal fiets ik zo snel mogelijk Eindhoven uit, maar voor de verandering fietste ik er eens dwars doorheen. Behalve op het verkeer let ik meestal niet op waar ik heen ga. Ik kwam aan de andere kant van Eindhoven uit. Het herfsterige licht is natuurlijk prachtig in bossen maar waar ik terecht kwam is een heus park en het is nog binnen Eindhoven!!! Serieus bel de krant Lies heeft iets binnen de stadsgrenzen van Eindhoven waar ze van houdt!
Het Philips de Jonghpark is vernoemd naar de vrouw van Anton Philips. Zij schonken het park in 1920 aan Eindhoven. En weet je dat is helemaal geen slecht cadeautje geweest. Het prachtige park is aangelegd in Engelse Landschappsstijl wat te herkennen is aan het lichtinval, slingerende paden en de prachtige bomen. Het park wordt zeer goed onderhouden maar is anders dan de meeste parken. Dode bomen worden niet opgeruimd maar blijven zoals in een mooi bos liggen om soorten te stimuleren. Het park voelt aan als een bos wat het voor mij aantrekkelijk maakt. Maar voldaan, nee dat was ik niet.
Ik heb maandag uiteindelijk rond de 63 kilometer gefietst, gesloopt was ik. Gesloopt maar met een glimlach op m’n gezicht dook ik voor mijn doen retevroeg m’n bed in.

Photo Friday Challenge – Signs of Autumn
Gepubliceerd op Eindhoven Dichtbij.

14 thoughts on “Woensdag 28 oktober 2015

 1. Wat een práchtige foto! Het park ken ik niet ondanks dat ik wel eens in Eindhoven kom. Onze kleinzoon woont daar in de wijk Woensel. Daar is oppervlakkig gezien toch ook aardig wat groen langs de wegen . Maar dit park ga ik hem aanraden want waarschijnlijk kent hij het ook nog niet.

  1. Hey Riet, dit park ligt aan de andere kant van het spoor bij station Beukelaan achter. Afhankelijk van waar in Woensel is het Henry Dunantpark dichterbij voor hem. Ik kende het park wel, maar was het ook weer vergeten. In de herfst is het er wel extra mooi moet ik zeggen.

 2. Prachtige foto van deze heilige drievuldigheid met daar achter (heel duidelijk te zien tussen de twee rechtse heilige wezens) de lokkende hemelpoort.
  Dat de duivel, hier getransformeerd tot mol, er een fiks aantal mijnen heeft neergelegd doet er niet toe want daar trappen de bijbelse idolen toch niet in (ze hebben tenslotte geen lijfje).
  In deze foto zou ik graag rondwandelen.

  1. Ach lieve Plato, wat een prachtige overpeinzing en ja die poort die viel mij dus ook op. Toen je dit berichtje hier achterliet, lieverd, dwaalde ik er wederom rond.

  1. O nou ze mogen me bellen voor een kalender! Ik heb nog wat wensen qua fotografie en vakantie dusss. Thanks schat!

 3. Je beeld is fantastisch, zowel wat ik zie, als lees.
  Doelloos om gedachten te ordenen…, vaak (ook !) mooi…
  Lie(f)s.

  1. Thanks! Fietsen is na fotograferen m’n grote hobby. Ik combineer het ontzettend graag.

 4. Een hele fraaie foto van dat park hoor, dat je na 63 kilometer fietsen, een beetje uitgeteld was, kan ik mij voorstellen.

  1. Ik ben er gewoon zo eentje die door gaat en d’r grenzen overgaat. En er dan uiteraard later weer voor betaald. Meestal fiets ik in de 40 kilometer maar allicht dat ik eens moet gaan trainen voor een stuk dat ik volgend jaar ga doen.

Comments are closed.