Woensdag 24 februari 2016

Kasteeltuin Baron z'n Hof met omgevallen boom

Over storm en schade
Gister had ik de laatste van een reeks vroege diensten. Ben er weer even vanaf, wat een ellende. O vergis je niet ik ben een ré of fucking sunshine in de morgen, een zonnestraaltje, een rots van een ongekende gezelligheid…zolang de morgen ergens rond nou 11 uur begint, je niet aan m’n kop zeikt en zorgt dat de koffie donkerbruin is en klaar staat. Oftewel ik heb de schurft aan vroeg opstaan en m’n bed ook want die doet veelste lief zo vroeg in de morgen.
Geef me daarbij dat ongelofelijke walgelijke vies zeverig en zeikerige weer van de laatste dagen en je kan je voorstellen dat ik hard heb moeten fietsen om op tijd te komen. Tijdens één van die vlugge wandelingen het station in gleed een jongen naast me uit door het regenwater wat de hal ingelopen was. Hij ging, mijn telefoon ging ook, Lies bleef staan. Er was niks met foon aan de hand alleen de batterij was eruit gevallen, ik deed hem ter plekke aan m’n powerbank en het was prima. Correcte knul had overigens wel een kapotte broek.
Gister liet ik helaas mijn telefoon zelf ook nog vallen, honketonketonk, zo een enorme waterplas in, wel *&(*&#$(**(^% maar er was niks aan te zien. Helaas bleek m’n telefoon niet meer opgeladen te kunnen worden en dus is hij alsnog een langzame dood gestorven.
Vanmorgen keek ik na dagen weer eens op mijn terras, vorige week zat ik er nog heerlijk te lezen, vandaag zag ik dat alles naar één kant gewaaid is. Ik heb de storm wel opgemerkt hoor heb me er gewoon Droste effect met een spiegel en telefoon.niet druk over gemaakt. Het is of plastic en vervangbaar of Ikea en onverwoestbaar zo bleek vandaag.

Wat naast mijn telefoon iets minder onverwoestbaar bleek was een boom in een park in Geldrop. Baron z’n Hof is de tuin van Kasteel Geldrop, langs een paadje gelegen tussen het kasteel en de tuin is zomaar een boom opgelazerd. Nouja zomaar…wel zomaar de tuin van de Baron is dus. Gelukkig stonden op die plaats alleen kleinere bomen en staan alle bijzondere planten er nog veilig bij.

Uiteraard ben ik vandaag meteen achter een andere telefoon aangegaan en kwam ik bij Cex terecht, een bedrijf wat tweedehands electronica, videogames en dvd’s in en verkoopt. Ik ben nu de gelukkige eigenaar van een Samsung Grand Neo en heb er meteen een butsbestendig hoesje bij besteld, wel zo veilig.

16 thoughts on “Woensdag 24 februari 2016”

 1. Mirjam Kakelbont schreef:

  Leuke foto van je. De bovenste is trouwens ook prachtig.
  Ik heb mijn smartphone eens in het toilet laten vallen. Kon dat ding niet eens tegen! Ik heb ‘m nog geprobeerd te reanimeren met een fohn en rijst, maar nada nada.
  Lieve groet

  1. VillaSappho schreef:

   Ze hebben al waterbestendige telefoons gemaakt weet ik zo, je zal de enige niet zijn dus. Thanks voor je complimenten schat.

 2. Hillechien schreef:

  Tja telefoon nu goed vasthouden. Ik ben een echt ochtendmens, gelukkig wel want dochterlief begint om 8 uur op school.

  1. VillaSappho schreef:

   Oef das vroeg, maar je krijgt er wel een goed ritme van.
   Ben wel van plan mn foon heel te houden ja;)

 3. Rietepietz schreef:

  Oooh…. wat zou jij het slecht hebben als je bij mij in huis woonden;-) Ik ben écht het zonnetje in huis als ik ergens tussen half / 7 uur opsta! Typisch gevalletje van ” ochtendmens ” ! Gelukkig is Henk ook ochtendmens dus we kunnen wat hebben zo vroeg in de morgen.
  Ik heb van mijn kleindochter begrepen dat telefoons en water geen goede combi zijn, zij heeft die van haar in de was gedaan… wél schoon geworden maar bellen hó maar natuurlijk!

  1. VillaSappho schreef:

   Ik ben ook niet zo trouw ik zakken controleren, chipkaart kan er wel tegen!
   Ik denk dat het lekker bij mijn eigen huisje hou zoveel vrolijkheid kan ik niet tegenop!

 4. willy schreef:

  dat viel tegen Liesbeth…

  maar Samsung Grand Neo is niet te versmaden

  prettige dag

  1. VillaSappho schreef:

   Het is ff wennen maar ach ingesteld en wel kan ik weer doen wat ik wil.

 5. ♫ M e l o d y ♫ schreef:

  misschien voortaan toch iets voorzichtiger zijn?

  1. VillaSappho schreef:

   Alsof ik mn foon voor de lol ter aarde laat storten…

 6. marylou schreef:

  Nog altijd beter de telefoon in de prak dan zelf een kwetsuur door uitschuiven.Misschien is het station dan verantwoordelijk maar dat wordt dan zeker een lijdensweg aan paperassen.

  1. VillaSappho schreef:

   Ja nou ja ach denk dat er vast een bordje met eigen risico hangt.

 7. Edward McDunn schreef:

  Veel plezier met je nieuwe telefoon, en houd hem stevig vast hoor!

  1. VillaSappho schreef:

   Zal mn best doen!

 8. karel schreef:

  mogge Liesbeth
  dus je hebt de storm niet op gemerkt :)
  had die boom niet omgelazerd had je niet eens geweten dat er een storm was
  jij weer normale werktijden nu , is er niemand onder de collega’s die de vroege diensten wil ruilen voor normale tijden
  geniet de dag

  1. VillaSappho schreef:

   Ik had de storm wel gemerkt, heb hard moeten trappen! Kan mn diensten niet makkelijk ruilen, daarnaast vind ik dat nog meer gedoe dan vroeg opstaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: