Woensdag 21 juni 2017

Drink veel water, blij uit de zon en vul je zouten aan.

Lies had een Zonnesteek
Jup het was zover, ik let altijd zo goed op wetende hoe beroerd ik ervan ben, maar na mijn dagje weg van zaterdag werd ik dus knap naar de klote wakker. Misselijk, duizelig en een knetter van een koppijn en ik ben echt wel wat gewend maar zoveel had ik nog nooit gehad.

Toen Lies nog een Liesje was en ene zonnehoedje droeg.Ik was bij Frans thuis en de meeste dingen kan ik inmiddels wel vinden, helaas bleek ondanks goed zoeken de paracetamol op te zijn en terwijl ik nog meer koppijn kreeg maakte ik Frans wakker. Het fijne aan zondagmorgen, de rust, viel me nu zwaar want de supermarkt ging pas een paar uur later open. Frans maakte koffie die me smaakte, maar na een kwartier bleek die me ook niet goed te vallen.

Met een koortsig warm gevoel, een bonkende koppijn en algehele lamlendigheid begon het me te dagen. Dit was wat ik vroeger ook had, daarom moest ik dat belachelijke zonnehoedje altijd op. Jawel Lies heeft weer een zonnesteek. Hetgeen waar ik vooral van baalde was dat ik er zoals altijd op had gelet. Het was warm en benauwd maar er was geen zon. Ook had ik gewoon gedronken, maar blijkbaar niet genoeg. Dat ik meer dan normaal gelopen had (het glooide er zo leuk) daar had ik even niet over nagedacht en dat verklaarde dan ook mijn huidge belabberde staat.

Ik werd misselijk gooide de koffie eruit en kroop weer in bed. Een paar uur later werd ik wakker, moe was ik in ieder geval niet meer. De hoofdpijn bleef tot ik de door Frans gehaalde dubbele dosis paracetamol en ibuprofen erin had gegooid. En nadat ik een broodje had gegeten voelde ik me een stuk beter.

Om een zonnesteek te voorkomen is het dragen van een katoenen t-shirt, een pet met halsbedekking en een zonnebril al voldoende. Drink daarnaast zeker 2 liter water en blijf niet te lang in de zon. En de belangrijkste tip, je hebt dus blijkbaar geen zon, alleen warmte, nodig om een zonnesteek op te lopen. Fijn dat ik dat nu ook weet.

22 thoughts on “Woensdag 21 juni 2017

 1. Phoe ……… hoop dat je ondertussen een beetje bent opgeknapt!! Lijkt me vervelend hoor als je er zo snel last van hebt. Beterschap

 2. Dat is wel héél vervelend, zo kun je toch de fout in gaan zonder het zelf te beseffen. Ik hoop dat je ondertussen weer een beetje “bij de mensen bent”. Het helpt vast dat er nu even een dip in de hitte in aantocht is, het regent en onweert hier nu.

 3. Ohhh wat vervelend voor je Liesbeth… ja drinken is zo belangrijk.
  Fijn informatief blog!
  Lieve warme groetjes, Anna ?

 4. Vreemd, ik reageer met mijn wordpress account, maar je mist schijnbaar iets… Een zonnesteek heeft mijn vrouw ook ooit eens gehad. Met wat alcohol erbij in de avond levert dat een geweldige kater op waar je echt niet vanaf komt…

  1. Ja ik dacht al s morgens die moet dan een zoals een kater voelen. Ik drink geen alcohol.

 5. Het schijnt dat je een zonnesteek kan oplopen bij hitte in combinatie met te weinig drinken. Heb het even gegoogeld …. en weer wat geleerd

 6. Dat is nogal heftig een zonnesteek, wist niet dat je daar zo beroerd van kunt zijn.
  Sluit mooi aan bij mijn logje, ik hou het ook op de schaduw. Hans

 7. na ’t SchrijfNest fietste ik deze namiddag terug naar huis; onderweg had ik het idee: ik heb geen hinder van de hitte, joepie. Toen ik thuis kwam en mezelf in een flits in de spiegel had gezien, keerde ik op mijn stappen terug … ik schrok me een aap, zo rood als een pioen. Mijn conclusie na het lezen van jouw logje en de comentaren: ook van de warmte kan je van slag geraken!

 8. Ik hen ooit eens een zonnesteek gehad in Spanje alhoewel ik niet in de zon zat en toch ook verbrand was ,ik had toen ook een zon allergie en ik weet heel goed hoe beroerd je dan voelt.Hopelijk gaat het nu terug beter.

 9. Ik ben ook altijd extra alert op de zon en draag meestal een petje. Maar dat je het ook alleen van de warmte kunt krijgen is nieuw voor me…

Comments are closed.