Woensdag 21 december 2016

Portret van twee Ringstaartmaki's uit Dierenrijk.

Rondje ringstaarten
Zo net voor de de feestdagen en vakantie is het altijd heerlijk rustig in Dierenrijk. De perfecte tijd om een rondje door de dierentuin te lopen. De dieren zijn op die dagen niet altijd even actief, een beetje zonnebaden en als er geen zon is dan slapen ze het liefste. Als eerste keek ik even hoe het met de baby chimpansee ging. Moeders lag uit het zicht te snurken en leek dat nog wel een poosje vol te gaan houden. Ik besloot verder te wandelen en kwam bij de ringstaartmaki’s uit, die hun verblijf delen met de Rode Vari’s.

In Dierenrijk kan je in het verblijf van de ringstaartmaki’s, de dieren hebben genoeg ruimte en kunnen zelf de keuze maken of ze bij je komen of niet. Vandaag was zo’n dag dat ze overduidelijk behoefte hadden aan aandacht want nog voor ik goed en wel binnen was sprong één van de maki’s al op mijn schouder. Ik ben het inmiddels gewend en weet dat de dieren bij me komen omdat ze dan beter in de zon kunnen zitten. Daarnaast ben ik ook lekker warm. Overigens heb je niets te klagen met een maki op je schouder, met regelmaat kriebelen ze door je haar of draaien hun staart om je nek.

Nadat Maki nummer twee plaatsnam op mijn rugzak begon het fotograferen steeds lastiger te worden. Op een bepaald moment was het een komen en gaan van dieren, ze kissebissen een beetje om wie het beste plekje mag hebben (ik ben gewoon het beste plekje hé!) maar doen elkaar niks. Zindelijk als ze zijn springen ze ook van je af omdat ze even hun ding moeten doen maar meestal zitten ze in hun Zen-houding van de zon te genieten, mocht de zon er even niet zijn dan gebruiken ze hun staart om zich warm te houden  Omdat ik vandaag niet echt toekwam aan een rondje Dierenrijk, hier een rondje Ringstaartmaki’s.

12 thoughts on “Woensdag 21 december 2016

  1. Prachige dieren en wat leuk dat je samen op de foto kon.Heb nog een weetje dat je misschien wel interessanr lijkt.Je schreef op de beelden van China light dat je het spijtig vond dat het zo ver was.Ik las juist dat je die ook kan bewonderen in de Beekse Bergen van 9 december2016 tot 22 januari 2017.Misschien is dat wel te doen viir u.Hey is echt de moeite waard

      1. Thanks ik heb het opgezocht en ga er ff over denken. Want 15 euro is wel een hoop geld.

Comments are closed.