Woensdag 16 december 2015

Look for a sparkle in everyday quote samen met Project Positief Tag

Sparkle
Omdat ik de laatste dagen een beetje ‘een bui’ had vond ik het weer eens tijd voor een positieve insteek. Ik weet heus dat ik het recht heb bloedchaggo te zijn en m’n bed weer in te willen kruipen, maar als ik er dan later naar terug kijk schaam ik me omdat ik het heus zo slecht niet heb. Alleen tijdens zo’n bui zie ik dat niet helaas. Wel zie ik af en toe, ook als ik dat eigenlijk niet wil, de ellende die anderen hebben. Waarom kunnen zij nog wel lachen vraag ik me dan af of andersom als zij wèl lachen en genieten, waarom ik dan niet!?
Dus zo gaf ik me van de week weer die spreekwoordelijk schop onder m’n kont en ben tot nu toe blij dat ik dat gedaan heb. Want ondanks dat mijn werk, waarover ik niet kan bloggen, best zwaar is en ik nog genoeg dingen heb waarover ik na moet denken mag ik ook blij zijn met de dingen die ik wel heb. Daarom de Project Positief Tag van Dagmar:

 • Wat is je favoriete quote en waarom?
  You never know where your path may bring you so at least enjoy the journey”. Misschien een beetje ego dit maar ik bedacht deze quote toen ik een foto maakte in de herfst vorig jaar. Ik geloof dat we allemaal een bepaalde weg te bewandelen hebben en de dingen die we onderweg tegen komen zijn leerprocessen die terug blijven komen, zolang we er niks van geleerd hebben. Ook de mensen die we tegenkomen en weer loslaten horen daarbij, hoeveel pijn dat ook kan doen. Daarom denk ik ook dat we ons vast moeten houden aan de mooie dingen hoe moeilijk dat soms ook is.
 • Welke droom zou je in je leven willen realiseren?
  Door mijn interesse in de Tweede Wereldoorlog wil ik aardig wat plaatsen af. Normandië is er daar één van. Natuurlijk wil ik nog veel meer van de wereld zien maar die staat toch wel bovenaan mijn lijstje, samen met Prora en Auschwitz. Ook Londen, Schotland, Oostenrijk, Noorwegen, Keulen, Wuppertal en Zweden staan erop. Ik hecht gelukkig niet aan materiële dingen, maar ik hoop de rest van mijn leven te kunnen fotograferen en daar de apparatuur voor te hebben.
 • Wat betekent geluk voor jou?
  Mooie onverwachte dingen, bijzondere ontmoetingen, mooie foto’s, muziek die me raakt, geliefd worden, dingen los kunnen laten, vooruitgang, nieuwe ervaringen. Dingen waar ik heel blij van word zijn toch wel fotograferen, fietsen, Rotterdam, het strand en Jeans.
 • Wie kan jou ontzettend opvrolijken?
  Das niet zo moeilijk, ik kan bij twee mensen heel goed terecht. Steef en Mel. Steef heeft het laatste jaar bewezen dat zij die vriendin is die er altijd is. Ook als het donker is, niet goed gaat of als ik om te wurgen zo irritant ben. Ze is m’n BFF en ik hou zielsveel van haar. Ook haar dochtertje, Leyla dat kleine prinsesje die ik het liefste elke dag in slaap knuffel, kan en doet dat. En dan Mel, die ik adopteerde als moeder en die me af en toe m’n oren wast maar ook aan het denken zet. De gedachte dat die twee er altijd voor me zijn maakt dat ik me geliefd voel, zij zijn mijn vangnet en hoe moeilijk en af en toe ook is, ze zorgen beide dat ik weer kan lachen.
 • Voor wat mogen we je ‘s nachts wakker maken?
  Chocola! En gebraden kip. En om ergens heen te gaan om foto’s te maken.
 • Waardoor kreeg je voor het laatst een lachbui?
  M’n collega’s vannacht, hoe vroeger het werd hoe platvloerser de grappen.
 • Op welke prestatie ben je ontzettend trots?
  Dat ik mezelf, op een enkel cursusje van iemand na, zelf heb leren fotograferen door domweg te leren van fouten. Daarnaast ben ik al net zo trots op m’n blog, dat ik door heb gezet tijdens de dieptepunten. Ik ben er trots op dat vreemden mij het vertrouwen geven hun mooiste dag te fotograferen en ik ben trots dat ik ondanks alle tegenslagen, wel diploma’s heb en geen schulden.
 • Welke boodschap zou je graag aan anderen willen meegeven?
  Als je niks doet bereik je ook niks. Fouten zijn om van te leren. Zoek je geluk niet waar je het verloren bent. En als iemand je niet accepteert zoals je bent, dan is diegene je niet waard. Geef geen geld uit wat je niet hebt enne…Look for a sparkle in everyday.

8 thoughts on “Woensdag 16 december 2015

 1. Nou volgens mij heeft die schop onder je kont goed gewerkt;-) je weet best wel goed wat belangrijk is!

 2. Jaaaa… niks doen is niks leren. Vertel het mijn kinderen eens! En fouten maken is niet erg… Dat kwartje moet soms even vallen.

  Wat stoer dat je het je zelf geleerd hebt, fotograferen.

  1. Hey! Ik nam ook niks van mn vader aan dus ik ben niet het voorbeeld voor jouw kids. Dat je een opleiding nodig hebt kunnen ze dan wel weer van me aannemen want er is gewoon een basis nodig.
   Thanks!

Comments are closed.