Woensdag 12 oktober 2016

NS dubbeldekker

Treinmensen 2
Er zijn genoeg leuke treinmensen, diegene die je wakker maken als de trein onverwacht wordt gesplitst, diegene die even de deur open houden zodat ‘ie niet in je bek klapt, diegene die gewoon even vriendelijk terug lachen als je hijgend, zwetend, springend de trein in komt en net op tijd bent. Helaas kom ik die mensen zelden tegen.

Ik loop met twee tassen achter een vrouw aan, ontwijk net de klapdeur zegt ze; ‘sorry heb m’n handen vol’. Met je handtas en je koekje? Je dikke taas zou de trein uit z’n spoor kunnen duwen maar goede sociale vaardigheden leer je ook niet echt uit de Privé die je zat te lezen. Ik sjok met diezelfde tassen waarvan 1 op mijn rug en 1 in de hand het gangpad door, het is fucking druk en precies wanneer ik even stil sta omdat iemand wil gaan zitten, schuift een Duitse kuttenkop haar tas het gangpad in. Ik ga uiteraard giga op mijn bek en lig languit in het gangpad. Ondertussen zegt ze aan de telefoon dat iemand midden in de trein gevallen is. Als een springveer kom ik omhoog en bitch tegen haar; luister Duitse teef zeg er even bij dat je invasie naspeelt en met een lege plaats naast je in een overvolle trein nòg niet genoeg ruimte hebt.

Of die keer laatst toen ik ging zitten in een tussenstuk waar even later ook een fiets wordt binnen gevloekt. Ik wees hen al meteen op de spitstijden maar nog voor ik me zin af kon maken, kreeg is als repliek; ‘ach zeikerd je weet nergens wat vanaf’. Oké prima. Hij ragde de 2e fiets naar binnen en wilde net gaan zitten toen de conducteur hen hetzelfde kwam vertellen. Gelukkig weet ik nergens wat vanaf dus hoefde ik ook niet te helpen.

Echt ik ben dol op met de treinreizen, zeker als een medereiziger een blaadje uit je haar vist, spontaan je tas aanpakken bij het instappen of als de conducteur ‘prinsesje’ zegt om je wakker te maken. En weet je wat ik vandaag zag?! Een puber die zijn plaats aan mij afstond…ik wil per direct een auto.

12 thoughts on “Woensdag 12 oktober 2016”

 1. Mirjam Kakelbont schreef:

  Juweel van een foto, Lies!
  Krijg je eindelijk een stoel aangeboden is het wéér niet goed (-:

 2. Leo de Adviseur schreef:

  Ik reis te weinig met de trein om alles te kunnen invoelen. Maar de metro is dan wel weer een regelmatig vervoermiddel. En daar is het soms ook net een jungle hoor. Zeker in onze grote stad. En met die fietsenbezitters maken we ook regelmatig aardige dingen (..) mee. Gelukkig is daar de Mokumse humor, anders was het geen vervoersoptie meer…integendeel….:)

 3. Melody schreef:

  ik zit.. ach nou ja dat weet je wel…

 4. Red Hothead schreef:

  Hahaha wat een heerlijk verhaal! Mooi beeldend geschreven!

 5. fietszwerver schreef:

  hahaha
  jij bent me een portret
  ik denk dat als ik in een trein zit richting het Brabantse land en wijde omgeving , ik je aan je mooie uitspraken welke je die lieve , of minder lieve mensen gebruikt je zo zou herkennen :)
  kan het niet vastleggen met mijn cameraatje die is echt kassiewijlen :(
  maar wat je zegt , het bracht me veel

  1. VillaSappho schreef:

   Ik ben muzelluf! Zoek een nieuwe camera uit je ziet vast genoeg leuks om vast te leggen als je onderweg bent.

   1. fietszwerver schreef:

    ik was al kijken om een ander , ff op aowtje wachten , en dan nog :) komt goed

 6. Rietepietz schreef:

  Ach joh….. zo’n puber moet je koesteren!Je hebt hem toch niet laten schrikken hé!

  1. VillaSappho schreef:

   Nee hoor ik heb hem poeslief verteld dat ik 31 was das alles echt waar!

 7. Ze zijn er nog wel die vriendelijke,fijne mensen maar het is een ras dat aan het uitsterven is.

 8. Edward McDunn schreef:

  Van die puber moeten ze een standbeeld maken, want maak je toch maar hoogst zelden meer mee.

  1. VillaSappho schreef:

   ik ben 31 he, maar hem in beton gieten lijkt me een prima idee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *