Wat mannen dragen en niet zouden moeten doen

Wat mannen dragen en niet zouden moeten doen

Met dat fantastische beroep van mij heb ik veel volk om me heen. Het directe draagt kleding van de baas maar wat er nog meer voorbij komt schuiven. Wat mannen dragen en niet zouden moeten doen. Casual friday? Alsof het dat elke dag is.

Wat is dat met die baarden, is die hype nog niet voorbij? Een keertje niet scheren vind ik geen probleem maar onderweg naar die vaaggekleurde hoop engelenhaar aan je bakkes moet je toch zelf ook wel eens bedacht hebben dat je eruit ziet als een zwerver.

En die korte broeken met dikke witte sokken in slippers eronder of zo’n broekie met print. En dan precies een banaan op die plek erop. Je bederft mijn gezonde eetlust.

Mannen in slippers, ik geil niet op tenen dus no spank you. Maar ben ik nou de enige die die birckenstocks wijverig vind?

Haar, mannen hebben dat. Vriendje pluk ik af en toe en hij houdt de rest zelf bij. Maar wil de vrouw die uitpuilende borsthaar boven een vaal verkleurd hempie geil vind, nu opstaan..?

O en mannen met een staartje, die uit een pet hangt, iemand nog een bijpassend buiktasje over?

Wat mannen dragen en niet zouden moeten doenSieraden, leuk joh een man met oorbellen, je weet wel zo’n enorme (nep!)steen erin en een dikke gouden ketting. Je woont nog bij je moeder zeker?

Of zo’n bizar grote overzet zonnebril. Die dan ook echt opgeklapt wordt als ze ergens binnengaan. Het bestaat nog!

En is de wetlook ook niet al een hele tijd voorbij? Met zo’n fout gekleurde jaren 90 jas en zo’n vies verkleurde van vettigheid overlopende kraag eronder. Word alsjeblieft gabber.

O en van die mannen in te strakke sportbroekjes, dat er ook niks (te raden) meer over is, dat soort broekjes.

En hoewel ik de laatste dagen nog even fijn heb mogen genieten van iets te schaars geklede niet bepaald smakelijke mannen is dat vanaf vandaag wel voorbij. Dan worden alle te korte broekjes, slippers, borsthaar enzovoorts ingepakt. Is een wetlook waarschijnlijk gewoon nat haar en verdwijnen baarden achter dikke sjaals. Heeft het aankomende vies natte en gure weer tòch nog een voordeel.

29 thoughts on “Wat mannen dragen en niet zouden moeten doen

 1. Wie mij kent weet dat ik van de Coupe Gillette ben en mannen met baarden vergelijk met de Talibanlook. Viezig en niet modern. Integendeel. Ook korte broeken moet je beperken tot de eigen tuin, witte sokken zou ik niet weten te vinden, want ik heb ze niet. En als ik onderweg ga draag ik een casual deel uit de kledingkast of iets vormelijkers als de gelegenheid daar om vraagt. Ook al is het nog zo warm. Als ik naar een voorstelling ga, altijd keurig (niet saai) gekleed. Is die managementsopleiding en mijn verleden in die richting nog ergens goed voor geweest…

 2. Ik plijt eigenlijk alleen voor een beetje zelfkennis. en , net als bij vrouwen, wat de één helemaal te gek staat maakt van de ander een lachertje. Neem de strakke broeken die niets te raden over laten, schattig bij een perfect figuurtje, maar dát heeft bijna niemand, en O 0f X benen in zo’n broek accentueren je probleem. Geheel onbehaarde mannen vind ik dan weer niks, ik zie een baby liefst onder de 60 cm lengte.;-)

   1. Hoho, ik verwacht geen haarloze man maar als het over de shirt groeit of er binnenkort naarbinnen dan is het tijd er wat aan te doen.

 3. mijn zwager ging op zakenreis en kwam na een week terug met een degelijke zwarte baard. Mijn zus werd weer helemaal verliefd en zei, het is alsof ik met een vreemde kerel in bed lig.
  Ik ben er nooit dol op geweest, bij veel mannen komen de lippen zo overdreven wellustig geprononceerd naar voren, brrrrr..

  1. Of ze houden het niet bij zien eruit als sinterklaas en er groeien haren over de lippen. Ik ben dol op Frans zijn snor maar af en toe heeft hij een valse haar die prikt. Hij houdt het goed bij inclusief zijn wenkbrauwen tegenwoordig.

 4. De spijkerbroeken van c&a zitten me het prettigst. Kleding moet je bewaren, op een gegeven moment komt het vanzelf weer in de mode. Voor de rest schijt aan wat anderen van me denken. Gaten in nieuwe spijkerbroeken, van mij mag het maar ik gooide ze altijd weg als er gaten in zaten.

  1. Ik heb wel een paar broeken die kapot zijn maar je kijkt er niet door naar binnen. Ik ga een mooie lange broek ook niet kapot maken omdat het mode is, of oprollen om dezelfde reden.

 5. Zelf voel ik me best thuis in een afgetrapte spijkerbroek en een vet jasje. De laatste modetrends zullen mij een rotzorg zijn Ook een onverzorgde sik staat mij prima ….. en hopelijk wordt jij daar niet geil van :)

  1. Ja maar een vet jasje of een jasje met vet das anders he. Zolang je vrouw het er van wordt is het goed toch.

 6. Mijn idee. Al die rare lijven lekker weer ingepakt de winter in. Maar neem me niet kwalijk de vrouwen kunnen er ook wat van hoor. Brr. Maar daar heb je ook al eens over geschreven volgens mij.

 7. ik heb het gelezen Bertie
  mijn 1ste gedachte was ,ben benieuwd waar ze het over heeft
  want ik heb nog geen idee welk fantastisch beroep zij uitvoert
  ik ben ruim 2 jaar verlost van de dames en heren met de V op hun borst
  lang leve het weer wat de kleren bepaalt :)

 8. Ik heb al bijna 50 jaar een korte baard, die blijft… anders raak ik mijn vrouw kwijt.

  1. Op de foto zie ik een net bijgehouden stoppelbaardje. Dat woekert niet bij je hè.

Comments are closed.