Vrijdag 4 november 2016

Vreselijk burgerlijk uniesexjassen

Burgerlijkheid
Van de week liep ik met vriendje en camera door het bos te sjokken toen ik het in de verte opeens zag. Nee das toeval joh, die mensen passeren elkaar toevallig. Ik kwam dichterbij wat ik eigenlijk niet wilde maar ja er was geen zijweg en dus geen ontkomen aan. Daar middenin dat bos zag ik wat ik nooit meer wil zien. Uniesexjassen. Zo’n net te oud stel waar de vrouw een vergelijkbaar kapsel heeft als mijn wc-borstel, “want dat is zo lekker makkelijk”, dezelfde wandelschoenen als haar man heeft alleen de vrouwenvariant met een klein roze streepje zodat ze ook uit elkaar te houden zijn en *walg* dezelfde jas in dezelfde afschuwelijke kleur.
Uiteraard sjokken ze niet zoals ik, maar lopen ze door alsof ze nog vele kilometers te gaan hebben of ze moeten nog naar de anwb winkel voor een nieuwe afritsbroek voor haar, want ze had wel een andere broek aan als haar man. Die van haar kon niet afgeritst worden maar was net zo beige. Ik verwacht zo’n stel in de campingwinkel, waar ze samen de caravans staan te keuren met de consumentenbondgids onder de arm en zij een rugzakje op de rug heeft waar twee bruine boterhammetjes met kaas inzitten, “want je weet maar nooit”.

Oftewel ik kreeg spontaan een aanval van misselijke burgerlijkheid. En zag ze met een complete kudde van dit soort mensen over de meubelboulevard lopen op 2e kerst of paasdag met hun schoonmoeder naast zich om helemaal niks te gaan kopen. Ik zag haar voor de caravan, die op 5 kilometer van hun huis op een camping vliegen staat te vangen, de libelle lezen terwijl ze een balansdag heeft. “Meid moet je ook doen ik ben weer helemaal zen na zo’n dag”. Ik zag ze samen fietsen op dezelfde elektrische fietsen waar zij de tas met boterhammetjes heeft en hij de kaart in zo’n steuntje en ook helemaal weet waar ze zijn en welke kant ze op moeten en dat ze dan ook precies weten waar ze lekker uit de wind en in de zon, de meegebrachte bammetjes met koffie kunnen nuttigen.

Ik zie hem op een zondagmorgen op tijd opstaan zodat hij de tuin om 10 uur kan bladblazen en daarna zittend op zo’n maaimachine toch nog maar een keer het gras doen in zijn tuintje van 4 bij 5. En daarna de auto wast, want dan is dat weer gedaan. Terwijl zij even op internet bekijkt wat ze voor haar verjaardag gaat vragen van de spaarpunten van de DE of AH en waar ze op haar verjaardag dan ook echt verbaasd en blij over doet dat ze het gekregen heeft.

Ik zag haar op een zondagavond aan tafel met een leesbril op en een lampje aan, het folderpakket doorspitten en de aanbiedingen uitknippen zodat ‘haar mannetje helemaal zelf naar de winkel kan’. Ik zie hun elk aan de kant van de tafel met hun eigen hobby bezig, of samen een puzzeltje leggen. Ik zie ze met alle kids plus aanhang aan diezelfde tafel op gammele klapstoeltjes zitten terwijl er borrelnootjes komkommer, kaasblokjes en plakjes leverworst op een schaal liggen en hij geamuseerd roept ‘dat het zo gezellig is’ en ‘op nog een jaar’. En dan loopt hij even weg ‘om hapjes te maken’, terwijl hij zuchtend zijn scharreltje belt en zegt dat hij ‘veeeel liever met haar in dat hotelbed wil liggen’ terwijl hij de bitterballen cremeert in de olie van vorig jaar en daarna de veelste volle kamer inloopt terwijl hij de uitgetelde ballen over de familie verdeelt.

Ik zag ze op 1e kerstdag gezellig met diezelfde familie socializen terwijl op de achtergrond de tv aanstaat of skyradio en iedereen zit te wachten tot het tijd is om nog meer te gaan eten bij de plaatselijke Chinees waar iedereen zich volvreet en papa dan hoffelijk doet om voor iedereen te betalen, zoals elk jaar. Terwijl hij net nog op de wc zijn nieuwe scharreltje een berichtje stuurde wat hij allemaal met haar zou doen als ze in die hotelkamer zouden zijn.

Ik zie ze met de auto weg gaan en dan langs de kant van de weg zitten op van die museumwaardige klapstoeltjes terwijl ze een kaartje leggen en af en toe uitroepen dat het fan-tas-tisch weer is en ondertussen even naar de familie bellen of ze vanavond nog naar de bbq komen die ze niet aan steken maar aanzetten omdat ie elektrisch is terwijl ze de 100e herhaling van Ter Land Ter Zee en in de Lucht opnemen. En ondertussen naar hun puberende kleinkids kijken die al chaggo zijn sinds hun dochter ze verplicht meenam naar de plaatselijke braderie en moesten zwemmen en patat eten als verjaardagsfeestje.

Ondertussen was ik in het bos weer uitgesjokt, blij dat ik dat stel niet meer gezien had, stapten we in de auto en terwijl ik een appeltje voor vriendje schilde zag ik opeens afslag Kempervennen en zei hem; schat zullen we eens een weekendje CenterParcs doen?

20 thoughts on “Vrijdag 4 november 2016

 1. Hahahahaha ………….. in de psychogologie word nog wel eens gezegd dat gedrag waar je bij andere van gruwelt eigenlijk gedrag is wat je zelf ook in je hebt en waar je dus eigenlijk vanaf wilt.
  Dat appeltje schillen en Center Parc is daar een prima voorbeeld van.

  1. Ja ik weet het alleen is dat natuurlijk de grap. Ik vind CP smerig duur en walg van die mensen die alleen op zo’n park blijven en niks van de omgeving zien. Ik schilde wel een kaki voor mij trouwens;)

 2. Hoe burgerlijk Liesbeth.. een weekend naar een huisje en een appeltje schillen voor je vriendje? En dat kapsel van die vrouw… ik vind het lekker vlot en helemaal niet zo makkelijk als het lijkt haha. Leven en laten leven joh.. waarom zou je je om andere mensen hun kleding of gedrag druk maken… geen energie aan besteden hoor, kun je beter aan je vriendje doen ;-)

  1. Ik hield ondertussen zijn hand vast hoor, now worries. En nee ik wandelde dan wel op de Malpie ik zal nooit de afslag naar CP nemen, keiduur!

 3. ja dit weer leent zich goed om wat langer in bed te vertoeven , ik heb aan een 6 uurtjes slaap genoeg , maar een half uurtje langer red ik nog wel :)
  je schrijft het weer geweldig mooi , over die 2 in hun 100 jarige ANWB jack boven in de foto
  ik wandel veel , maar zie net als Marylou al schrijft zelden andere wandelaars , maar in bekende gebieden zag ik ze wel
  ach wie weet na het weekendje Kempervennen hihi
  geniet het weekend

  1. Ik fiets normaal iedereen voorbij dus misschien zie ik wel gewoon meer omdat ik wandel

  1. Vreselijk vind ik het. Nog erger vind ik zo’n vrouwenstel die je amper uit elkaar kan houden.

 4. Hilarisch, herkenbaar…. ik ken ze ook, hier en daar pas ik misschien ook wel in het plaatje…. Heb hartelijk gelachen!

 5. Als ik door het bos loop heb ik nooit last van rare gevallen want waar ik wandel kom ik meestal niemand tegen .Je hebt je fantasie de vrije loop gegeven en kan alles heel plesant neerpennen.Heel leuk om lezen.

Comments are closed.