Vrijdag 29 april 2016

Een regenboog net na een heftige regenbui.

Waar je huis woont tag
Precies op het juiste moment kwam ik een tag tegen die me wel aanstond. Ik kreeg van de week namelijk een brief van mijn huisbaas waarin hij kort en bondig liet weten dat ik weer meer moet gaan betalen. Het is het lot van een huurder en ik besloot terstond mijn zegeningen te tellen. Want er is genoeg om over te zeiken maar ik zit er echt niet slecht bij.

1. Waar woon je en ben je hier geboren?
Ik woon in het prachtige Eindhoven en nee ik ben hier niet geboren. Ik heb nul komma zero Brabantse roots, ben hier 10 kilometer vandaag in Valkenswaard terecht gekomen door de liefde. Mn vader zei; ‘wat je van ver haalt is lekker’, voor de duidelijkheid ik woon alweer 2 jaar alleen in Eindhoven, dat krijg je ervan als je naar mannen luistert.

2. Voel jij je hier thuis? En waarom woon je hier (niet) graag?
In mijn hart is maar ruimte voor 1 stad en dat is Rotterdam. Ooit zal ik dan ook remigreren, maar voor nu is dit huisje prima. Niet ver van waar ik woon staat een mooi groot blauw bord met in witte letters Eindhoven en een vette rode streep erdoor, vanaf daar wordt het stukken beter. De omliggende dorpen en natuur vind ik geweldig. Eindhoven zelf is gewoon geen mooie stad, het is een arbeidersstad met hier en daar een mooi stukkie. De huizen in deze wijk liggen tussen 2 sporen in, ik hoor de trein en zie die een klein stukje. Soms ik het minder prettig omdat er veel mensen voor de trein springen. Ik heb al een paar keer gezien hoe en mensen van het spoor staan praten.

Eén van de bordjes in mijn huis.
3. Wil je hier blijven wonen?
Nee dus. Maar ik heb op dit moment wel werk wat ik waardeer dus ook niet zo heel veel haast om te vertrekken. Maar omdat mijn huisje erg klein is, ben ik me er goed van bewust dat ik eruit ga groeien hier.

4. In wat voor een soort huis woon je?
Ik woon op de bovenste verdieping van een rijtjeshuis in een studio met dakterras. Ik heb een inpandige trap maar moet er dus wel 2 op met boodschappen. Beneden heb ik nog een eigen hok waar twee fietsen en twee stellingen instaan en omdat ik de enige van het rijtje met een dakterras ben, heb ik daar veel rust. Enne het terras is aan de goede kant, de hele dag zon.

Doezel in mijn keuken, slaap- en huiskamer.5. Wat vind je het allerleukst en het allerstomst van jouw woonplaats?
Dierenrijk! O wacht das Nuenen. Ikea dan! Nee das Son…uh.
Eindhoven heeft een aantal terreinen met gebouwen. Fabrieken, scholen en kantoren. Die terreinen zijn zo divers dat ik ze goed kan gebruiken als ik fotoshoots doe. Daarnaast respecteer ik de herdenking van de bevrijding in deze stad enorm. Elk jaar staat de route van de bevrijders vol met mensen en ook het Stadhuisplein is zeer druk bezocht. De eerste keer dat ik dit zag dacht ik dat het een uitzondering was, maar het is elk jaar. Ik verwacht dat ik daarvoor elk jaar vrij zal vragen en wie weet kom ik ook wel even terug als ik hier niet meer woon.
Het kutte aan Eindhoven is gewoon het gebrek aan mooie gebouwen er is weinig bijzonders helaas. Maar het weer is hier wel vaak beter dan in de rest van Nederland, neem van mij aan als fietser en verwend terraszitter kan ik het weten. Van de week nog haalde ik net op tijd mijn wasgoed binnen en maakte ik vervolgens bovenstaande regenboogfoto.

6. Als je mocht kiezen, in wat voor huis en in welke plaats zou je dan wonen?
Kijk ik kan nu gaan ouwehoeren over penthouses ergens op de skyline van Rotterdam, maar als ik realistisch blijf dan een leuk appartement met veel licht, uitzicht natuurlijk en op fietsafstand van Blijdorp en Centraal Station. Kralingen is wel een leuke wijk, misschien langs het water op Noord ofzo. Uiteindelijk moet je het er toch zelf wel van maken. Met terras of balkon trouwens.

7. Wat is op dit moment dé hotspot in jouw woonplaats?
Mijn hotspot is uiteraard mijn terras. Maar ongetwijfeld is het het verjupte Strijp-S. Philips draait zich om in zijn graf als ie zou zien wat er nu gebeurd daar. Die man bouwde zijn imperium op de gewone mens, bouwde huizen voor arbeiders zodat die naar hun werk konden fietsen. Als je nu kijkt wat het huren van een unit of appartement daar kost, dan sla je stijl achterover. Toen het nog niet verbouwd en gerenoveerd was dat terrein, was het een geweldige locatie voor fotoshoots nu is het zijn sfeertje wel kwijt.

Mijn terras met Doezel in de ondergaande zon.

35 thoughts on “Vrijdag 29 april 2016

 1. Wat heb je ontiegelijk gelijk. Ben ooit een paar keer ivm werk in Eindhoven geweest. Daar is echt niets te beleven en de stad is ook fantasieloos gebouwd. Saai.

  1. Na het sinterklaas bombardement hebben ze een paar architecten de stad laten ontwerpen en die waren even vergeten samen te werken. Dat plus de fabrieken en dan heb je dit. Bah.

 2. Leuk blog!
  Ik vond het altijd een heel Eind naar hoven!
  Na 16 verhuizingen van mijn oudste dochter heeft zij daar op haar één na laatste adres gewoond op de Aalsterweg.
  Ik vond Eindhoven toch wel wat hebben met de brede straten, pleinen en parken.
  Ajjeweet waar ik woon? Pffff

  1. Ik weet niet waar jij woont Hulkie, volgens mij in de buurt van het strand dus je mag niet klagen. Ik ken de Aalsterweg wel ga er zo overheen fietsen;)

 3. Ik ben een keer in Eindhoven geweest om te winkelen, maar ik was ook niet echt kapot van de stad. Hopelijk komt er een moment dat je terug kan naar je geliefde Rotterdam!
  Zelf zou ik graag in Haarlem of Amsterdam willen wonen.

 4. Wat een leuke tag zeg en zo te lezen woon jij helemaal niet slecht, al is het klein :-)
  Trouwens, een tip, als je aan Rotterdam denk, denk dan ook eens aan Alexanderpolder, dicht bij een station, maar zeker ook dicht bij natuur (de polders).

  1. Ja ik weet van de natuur maar toch trekt het me niet, geen zin in overstappen enzo.

 5. Leuke tag. weer eens iets anders dan anders! Maar jouw huisje is volgens mij oergezellig en dáár gaat het toch om. Heerlijk zo’n zonneterras!

  1. Stiekem ben ik wel heel dol op mn huisje ja ondanks alle nadelen

   1. Alleen in een klein huis
    Alleen in een klein huis kan je behoorlijk denken
    de muren zijn dichtbij genoeg
    weren de regen met gesneden voegen
    die regen moet je kunnen horen
    het dak lekt op bekende plekken
    daar heb je plastic neergelegd
    emmers gezet, als er een raam is
    zelfs een plant, alleen
    in een klein huis
    kan je behoorlijk denken.

    Judith Herzberg

    en wat kleurt die kat prachtig bij je interieur.

 6. Leuke tag.. ik hanteer de regel, als mijn huis me past, maakt het niet uit waar het staat.
  Vroeger wilde ik nooit weg uit mijn geboortedorp, maar intussen ben ik al wel zeker 8 x verhuisd.
  Je houdt ook van rood in je huis?

 7. ik moet zeggen dat ik nog bijzonder weinig van Nederland ken (behalve een stukje Zeeland, Utrecht, Amsterdam, Den Helder, Texel en Delft), en Eindhoven mag ik dus gerust al schrappen als doel voor een trip. Rotterdam daarentegen… ;-)

 8. van Eindhoven naar Rotterdam ?

  steden die je moeilijk kan vergelijken..

  zelf woon ik op het platteland en dat wil ik wel zo houden..

  het nieuwe CS en de markthal. staan wel op mijn” to do” lijstje.

  toen ik er voor het laatst was, stonden die nog in de steigers

  prettige dag

 9. De omgeving van Eindhoven geeft mij nog nostalgische herinneringen.
  De stad Eindhoven doet mij niets.

  Rotterdam laat mijn hart niet sneller kloppen.
  Maar Amsterdam zegt mij ook niets.
  De Bijlmermeer daarentegen is mijn thuis geworden.

  Vriendelijke groet,

 10. Mijn gedachten bij foto schommels.

  Der Erinnerung
  Ferner Glockenklang
  Und die Amsel sang
  In der Dämmerung
  Wo die Schaukel schwang
  Und die Welt war jung
  Wo die Schaukel schwang
  Und die Welt war jung

  1. We bespraken het al via mail, ik heb helaas niks met duitse taal of met het nummer waar je op doelt.

 11. mooie heldere omschrijving van je omgeving, het zou zo te gebruiken zijn
  als kader voor een roman. Die Doezel is een mooi elegant dier, wel een dier met een ernstige inslag.

  1. Ik zal het hem zeggen, die foto is gewoon zijn je-bent-te-laat-thuis-waar-was-je-blik;)

 12. Wat ziet het er gezellig uit bij je en je hebt een heerlijk terras, zo leuk om te zien hoe mensen wonen, dat zegt meer dan duizend woorden. Poes geniet ook vol op.

  1. Thanks! Ik ben er best tevreden mee zo;) En Monster heeft niks te klagen.

 13. Een leuk stekkie heb je daar, samen met de kat. Zou ik ook willen, maar dan in Gent. Om naartoe te gaan wanneer ik zin heb in stad. Soms heb ik zin in bos, dan zou ik graag in een blokhut in Scandinavië wonen. Maar ik woon aan zee, zowat in de duinen en onder de vuurtoren. Wat wil een mens nog meer? Ik prijs me gelukkig.

  1. Das ook niet slecht zeg dat plekkie wat jij hebt. Ik mis de zee elke dag.

 14. ja zo’n brief had ik laatst ook weer , met ook alle zegeningen voor de huurbaas
  kom ook niet uit Hilversum , vind er buiten de prachtige natuur rondom welke begint een 100 m bij het huis vandaan prachtig , en het is hier stil en rustig
  en zou ik terug willen naar Amsterdam , nee niet echt , meer
  je hebt zo te zien een plekje , ook aan de rand van de stad
  en tot je terug gaat naar Rotjeknor , houd jij het daar wel uit

Comments are closed.