Vrijdag 28 april 2017

Een aantal van de beste roadtripmovies die je gezien moet hebben.

De 8 beste roadtrip movies die je gezien moet hebben
Bij het uitzoeken van mijn dvd collectie laatst viel me het eigenlijk al een beetje op. Ik zette een aantal van mijn vaker bekeken films bij elkaar en toen ik de verhalen bekeek herkende ik al snel de overeenkomsten. Roadtripmovies dus. Films over mensen die vaak onverwacht of door een bijzondere situatie op reis gaan en op de gekste locaties komen.

The Way gaat over een vader die hoort dat zijn zoon gestorven is tijdens een storm terwijl hij naar Santiago de Compostella liep. Geheel tegen alles in besluit hij zelf de wandeling te gaan maken.

Allstars Old Stars, het vervolg van Allstars die zich 10 jaar eerder afspeelt. In deze film reizen de vrienden dwars door Europa om op tijd op de trouwerij van 1 van hen te zijn. Een typisch Nederlandse film over voetbal, drugs, liefde, dood en vooral vriendschap.

Little Miss Sunshine
Een iets wat ontspoorde familie met aan het hoofd de uit het tehuis gegooide opa gaat te samen op reis om de jongste van de familie naar de Little Miss Sunshine competitie te brengen.

The Bucket List
Een stel oude mannen liggen naast elkaar in het ziekenhuis wanneer 1 van de 2 een bucketlist maakt en de ander hem dwingt zich eraan te houden en daadwerkelijk samen alles gaan ondernemen.

Due Date
Door een ongelukkige samenloop wordt een bijna-vader het vliegtuig uit gegooid en gedwongen met de veroorzaker van zijn problemen naar huis te rijden om op tijd voor de geboorte te zijn.

Mr. Beans Holiday
De overbekende klunzige acties brengen Mr. Bean in de problemen, een prachtige roadtripmovie door Frankrijk onderweg naar ‘La Mere’.

Into the Wild
Prachtige film over een net afgestudeerde puber die besluit niet de uitgestippelde weg van verder studeren te volgen, maar zijn gespaarde geld aan een goed doelt schenkt en een zwerversbestaan aangaat. Al lezend volgt hij de weg die hem gegeven is en ontmoet bijzondere mensen terwijl hij met regelmaat terugkeert naar de ‘magic bus’, die hij aan het begin van zijn wandeling vond.

Wild Hogs
Comedy over 4 midlife crisis mannen die besluiten hun saaie leven en hun vrouwen te laten voor wat ze zijn en een roadtrip op de motor te doen van Cincinatti naar de Pacific. Onderweg drinken ze iets in een bar waar één van hun motoren worden gestolen. Ze besluiten de motor terug te halen bij wat een motorbende blijkt.

11 thoughts on “Vrijdag 28 april 2017”

 1. henk50 schreef:

  Een bijzondere road movie vond ik een film over een oude man die zijn rijbewijs kwijt is geraakt. Hij woont in het midwesten van de USA en wil toch zijn broer bezoeken. Hij besluit om een grasmaaier te confisceren en daarmee zo’n 2000 km naar de drukke oostkust van de USA te rijden. Heerlijk langzame film en toch spannend genoeg om niet in slaap te vallen. Ben helaas de naam van die film vergeten (ben ook al 66 plus, dan krijg je dat).

  1. VillaSappho schreef:

   The Straight Story

 2. Mammalien schreef:

  Into the Wild vond ik heel mooi (en triest, maar mooi). En van Little Miss Sunshine hebben we ook echt genoten.

 3. willyduvel schreef:

  Eeen paar zijn op TV geweest denk ‘k Grts

 4. Edward McDunn schreef:

  Een aantal van deze films zijn al meerdere malen op tv uitgezonden. Mr. Beans Holiday, blijft leuk.

 5. anitawillems schreef:

  Wat een originele manier om naar je dvd kast (of boekenkast) te kijken. Zo leer je nog eens iets over jezelf :-))

 6. fietszwerver schreef:

  alle lijken het wel goede films , maar alleen de bucktet list komt me bekend voor

 7. natuurfreak schreef:

  Ik ze;lf zie altijd naar natuurfilms

 8. Mrs. T. schreef:

  Ik vond de muziek van Into the wild vooral heel erg mooi.

 9. Victoria Hanmer schreef:

  De film ‘Into the wild’ vond ik niet zo goed, volgens een vriendin heb ik hem verkeerd begrepen. Ik zal hem dus denk ik nog maar een kansje geven! :D Leuk bericht! :D

  1. VillaSappho schreef:

   Thanks je volgt iemands leven dus wat hij gedaan heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *