Vrijdag 27 mei 2016

Nieuwe bril

Nieuwe bril
Ik kon er niet meer omheen, ik keek door een roze bril, een roze! En hij was nog wel zo mooi rood toen ik hem kocht, 4 jaar geleden. Hoe dan ook, ik moest een nieuwe.

Nieuwe brilDus met een gezonde tegenzin wandelde ik Specsavers binnen. Laat je niet bedotten door die naam want ja de monturen zijn niet zo heel duur maar je betaald je alsnog scheel aan het glaswerk.
Het was warm, en daarbinnen bezuinigde ze behalve op airco ook op personeel. Ik zag een in natte oksels gestoken menopauzemuts, driftig achter een ander personeelslid aanlopen. Zeg dat is toch juist de periode dat je dat niet meer doet? Anyway ze mekkerde haar levensverhaal achter die collega aan, die er nog niet half naar luisterde, maar er blijkbaar aan gewend was want ze maakte geen van beide aanstalten om mij even bij te staan.

Pas toen ik met de gekozen bril aan de balie stond te wachten kon die doos bezweet en al zich losrukken. Om vervolgens de halve winkel door te roepen dat de airco wel even aan kon, want de klanten (ik dus, want ik was de enige) hadden het warm. Voor de duidelijkheid bij haar druppelde het op haar synthetische t-shirt, bij mij parelde het hooguit wat onder m’n krullen. M’n bloed kookte, dat dan weer wel wat een omhooggevallen kutwijf.
Met verve begon ze te tikken op haar computer en vergat derhalve te groeten en vroeg meteen mijn adres. Stronteigenwijs als ik ben weiger ik permanent mee te werken aan dat soort acties. Als ik naar de Blok.ker ga moet ik mijn bestelling ook vooraf betalen en hoef ik ook niet meer af te geven dan mijn naam en telefoonnummer. Ze wierp een blik op mijn kleding en zei met nijntje-stem, ‘dan kan u het niet opgeven aan het ziekenfonds en dat wilt u natuurlijk wel hè?’

Selfie met m'n nieuwe blauwe brilVoor ik dat bezweette hoofd van haar romp rukte kwam een man van achter uit de winkel, de airco begon zijn werk te doen en mevrouw flikkerde uit mijn gezichtsveld. We deden voor de zekerheid een oogtest die niets veranderd was en 15 minuten later was mijn bril afgetekend en wel onderweg naar de glasfabriek. Die overgangsdoos wenste me nog veel sterkte toe, ja heb ik al bitch.

Inmiddels heb ik mijn bril opgehaald, het irritante mokkel was er niet, opgedroogd zeker. Na tig keer voelen, schuiven, meten, duwen, passen en frotten gaf ik het op en vertrok. Ik had hoofdpijn en was bij vlagen ook misselijk maar vandaag heb ik mijn bril in een ander filiaal laten stellen, dat is ook waar ze het goede personeel verstopt hadden trouwens.

Het is weer even wennen, maar als we dan toch toe zijn aan verandering, dan maar helemaal. Met een nieuwe bril en een nieuw logo ziet alles er weer haarscherp uit vind je ook niet?!

30 thoughts on “Vrijdag 27 mei 2016

 1. ach ja blauw is zo slecht nog niet, als ik iets van jou leer is t dat wel

  1. Oe ga ik je dan ooit in iets blauws zien? Het zou je prachtig staan!

 2. De bril staat je goed. Deze kleur maakt je gezicht veel zachter (-: Blauw is absoluut mijn favoriete kleur maar staat me helaas voor geen meter.
  Liefs en een knuffel

  1. Thanks! Ik heb nog naar een nieuwe rode staan kijken maar dat was het niet meer. groetjes!

 3. Hartstikke leuke bril, ja soms heb je pech en soms mazzel met personeel!
  Je kunt er weer even tegen :)

 4. Leuke bril zeg :-)
  Ik ga maandag mijn nieuwe bril halen ……….. ben benieuwd, zal ook wel de eerste tijd lastig zijn : andere sterkte, andere cilinder ………..

  1. Wens je nu alvast veel plezier! Mijn vorige bril was meteen goed nooit aan hoeven wennen.

 5. Dat personeel van tegenwoordig maar die bril staat je goed. Weet in ieder geval waar ik NIET moet wezen als ik een bril nodig heb.

 6. Tjonge, wat een frustraties. Kalmte kan je redden hoor.

  De bril staat je goed.

 7. 4 jaar met één bril…. daar kan ik alleen maar van dromen. Ik hou in m’n ééntje een brillenboer open.
  Maar deze staat je goed en als jij er goed mee ziet is alles dus weer oke!

  1. Wokee das wel heel vervelend dan. Ik ben al blij dat mn ogen niet slechter worden.

 8. Een overgangsdoos… wat grappig. Gelukkig zijn niet alle overgangsdozen hormonaal grillig en omhooggevallen.
  In ieder geval staat de bril beeldig!

  1. Nee gelukkig niet het zou wat worden, thanks! Ik heb de bril halfblind uitgezocht en ben er gelukkig ook echt blij mee.

 9. Jij kan het altijd prachtig vertellen hoor, die nieuwe bril staat je goed liesbeth. Er gaat een hele nieuwe wereld voor je open hè?

  1. Nee hoor zo erg is het niet, iets helderder das alles. Mn sterkte is niet veranderd.

 10. ??? oh wat zou ik op zo’n momentn graag in je hoofd kunnen kijken om te zien welke woorden allemaal voorbij vliegen! Geweldig..
  Bril is top! Lekker smoeltje ook trouwens dus je staat er inderdaad haarscherp op ?

  1. Hallowa chick vooral veel Rotterdams waarvan ‘hou je muil’ toch wel gegarandeerd is.

 11. Hoewel ik niet ijdel ben kost het zoeken van een nieuwe bril mij altijd maanden.
  Het bepaalt tenslotte mijn gezicht.

  Mijn multifocale lens links en mijn varifocale lens rechts kost tegenwoordig een vermogen.
  De prijs van de bril schrijf ik af op de jaren dat ik er mee rondloop.

  Jouw foto en de layout van je blog is er op vooruit gegaan!

  Vrolijke groet,

  1. Das idd een ingewikkeld glazenpakketje wat je hebt zeg! Thanks voor je complimenten in ben met beide blij.

 12. ik vraag me af , zo jij die ergernissen opschrijft , zoals dat van het menopauzemuts , zit je dan zelf ook niet te lachen :) hoe dan ook het is weer een pracht verhaal
  en via de juiste zaak , zit de bril goed en het staat je ook goed

  1. Soms vind ik mezelf wel geniaal, speel gewoon graag met woorden en schrijf zoals ik het zou vertellen. Maar ieder schrijft zoals ‘ie gebekt is toch?

Comments are closed.