Vrijdag 26 februari 2016

De eerste foto's van de ijsberentweeling van Dierenrijk

IJsbroertjes
Gister waren ze voor het eerst buiten, maar vandaag kon ik er op mijn gemak heen. Ik verwachtte namelijk dat ze slecht te zien waren, of misschien door het gebrek aan zon, toch stiekem weer knus in hun binnenverblijf zouden liggen. Ik had mazzel, ze lagen dan wel ver weg en de meeste tijd achter moeders warme heup maar één van de twee wenste wel op de foto. De ander die lag heerlijk te slapen en was zelfs door broertje niet wakker te stompen, bijten of stoeien. Moeders heet Frimas, de tweeling krijgt hun naam via de door Dierenrijk uitgezette namenwedstrijd. Gezien het gedrag van ijsbroertje 1 zend ik Abel en Kaïn in of is dat vragen om moeilijkheden?

11 thoughts on “Vrijdag 26 februari 2016

 1. Lijken me toepasselijke namen na jouw beschrijving van hoe de broers zich gedragen;-) Schattig dat jonge spul, of het nou mens of dier is!

 2. Een prachtig gezicht hoor, je hebt wel hele aparte namen bedacht, heet hun Moeder Eva?

 3. Toch goed geslaagd die foto op afstand. Ben altijd weer verbaasd om te zien hoe weinig wit de ijsbeer is.

 4. mooie foto toch op die afstand , moeders houd je goed in de gaten
  of zal ze attent zijn gemaakt op jou door de ene zzon , hé ma moet kijken is zij ook weer , kennen we die :)
  met namen ga ik me niet bezig houden , zou ik moeten kiezen nu is het
  bolletje wol 1 en 2
  of Karel de 1st en Karel de 2de
  is getekend Karel

  1. Ik hoop eerlijk gezegd dat ze een naam krijgen die voor het buitenland ook uit te spreken is. Uiteindelijk zullen ze waarschijnlijk naar andere dierentuinen gaan.

Comments are closed.