Vrijdag 24 maart 2017

Lees hier hoe je Vriend van Kamp Vught wordt.

Vriend van Kamp Vught
Het was eigenlijk onontkoombaar dat het ging gebeuren, maar ik ben sinds een paar weken vriend van Kamp Vught geworden. Elk jaar probeer ik mijn geld in een goed doel te steken. En ieder jaar heb ik er weer spijt van. Goede doelen zijn leuk maar ik wil wel zien waar het heen gaat. Het was op een regenachtige middag dat ik de nieuwsberichten van Kamp Vught scande en las dat vriend worden al vanaf 25 euro kan en dus heel goedkoop is. Samen met de speciale vriendendagen, rondleidingen en de gratis entree met introducé is dit voor mij in ieder geval een interessante vooruitgang.

Niet ver van Kamp Vught ligt het bijbehorende Barak 1B wat over alle bewoners van het terrein gaat. Deze gerenoveerde barak die op de oorspronkelijke locatie staat, gaat over alle ‘bewoners’ van Kamp Vught, want na de Joden, kwamen de NSB’ers en niet veel later de Molukkers. Nu nog bestaat woonoord Lunetten, de rest van het terrein is van het leger of is gesloopt. Of is alsnog bewoond alleen geheel tegen de wens in want een groot deel van het terrein is tegenwoordig een gevangenis.
Een paar weken geleden werden er opgravingen gedaan op een deel van het terrein van Kamp Vught. Er werd laag voor laag afgegraven op de voormalige locatie waar de spoorlijn binnen kwam op het terrein. Hier werden vooral vliegtuigen uit elkaar gehaald. Een deel van de opgravingen zijn te vinden bij Kamp Vught en ook in Het Noordbrabants museum te Den Bosch. Nieuwsgierig naar de opgravingen? De tentoonstelling Opgegraven Strijd is te zien tot en met 14 mei en bezoek ik binnenkort. De collectie van Kamp Vught behoord tot de vaste collectie.

Mocht je net als ik een goed doel zoeken, wordt dan vriend van Kamp Vught of één van de vele anderen locaties waar de geschiedenis en de herinneringen in leven worden gehouden. Dan weet je in ieder geval zeker dat je een goed doel steunt.

9 thoughts on “Vrijdag 24 maart 2017

 1. Je opent mijn ogen met dit blog, want inderdaad: waarom geen momument steunen! Ik ben nog nooit op Kamp Vugt geweest trouwens. Ik steun wel een goed doel maar dat is er eentje in het Buitenland.

 2. Een heel goed doel. Het is echt niet nodig om alleen doelen in het buitenland te steunen. In Nederland zijn genoeg verenigingen, projecten en dergelijke om te steunen.

 3. een goed doel, is het minste wat je hier kan van zeggen Liesbeth….

  zllf steun ik goede doelen uit de gezondheidssector

  prettig weekend

 4. Zeker een nobel en mooi initiatief en goed doel! Ik steun ook reeds twee goede doelen. Het is fijn te weten en te zien waar je geld aan besteed wordt.

 5. zeker een goed doel , deze monumenten mogen nooit verdwijnen
  en het is een goed doel op 1 lijn met jou interesse
  ik steun 2 andere goede doelen , met wat ik kan missen
  Natuurmonumenten en de Vogelbescherming

  fijn weekend groet

Comments are closed.