Vrijdag 21 april 2017

De nieuwe tentoonstelling van Oorlogsmuseum Overloon

Oorlogsmuseum Overloon
Vorig jaar bezocht ik het oorlogsmuseum in Overloon een onhandige reis ernaartoe zorgde er toen voor dat ik niet het hele museum kon bezoeken. Deze winter ging ik met Frans terug en bezocht het deels vernieuwde museum. De nieuwe tentoonstelling is meer gericht op de bezoekers van nu. De open indeling en de uitleg over de producten en de tijd waarin ze dienst deden, maakt het voor de nieuwe generatie makkelijker om te begrijpen hoe dingen er toen aan toe gingen.
Tussen alle bijzondere producten kwam ik in gesprek met een stel pubers. Ze waren hier met school en hun was verboden een mobiele telefoon mee te nemen. Mooi idee alleen jammer voor deze ontzettend leuke en goed opgevoedde knul en zijn wat stillere vriend want beide waren zeerzeker geinteresseerd in wat er te zien viel. Een mooi gesprek werd onderbroken toen luidruchtig de rest van zijn klas aankwam, een groter contrast was niet mogelijk.

Dat het museum in Overloon groot is, dat wist ik, maar dat ik toen een complete hal met voertuigen had overgeslagen dat was ik even vergeten. Een groot deel van de voertuigen in deze hal zijn onderdeel van een diorama, maar toch worden ze regelmatig gebruikt en kunnen dus allemaal gewoon rijden. Als je een idee wil krijgen over al het materieel, bezoek dan dit museum. Ze hebben veel in alle soorten en maten en ook nog eens in zeer goede staat. Samen met het interactieve deel in het midden is dit een fijne grote hal om je te vermaken. Mocht je genoeg krijgen van al dat materieel, in de andere hal waan je je voor even in een vliegtuig tot je verder loopt…

Mocht je het museum binnenkort willen bezoeken, op 20 en 21 mei wordt het gehele terrein van het museum omgetoverd in een druk bezocht evenemen genaamd Militracks. Tijdens dit evenement kan je voor kleine prijzen mee rijden met allerlei voertuigen. Denk hierbij ook aan tanks en motoren. De entree van dit evenement is gelijk aan het museum, nu bezoek je beide voor in totaal 15 euro. Ook zijn er verschillende kramen met attributen, boeken, kleding enzovoort.

Betaalbaar: Hmm met 15 euro niet goedkoop wel heel veel te zien.
Kindvriendelijk: Dit is geen museum voor jonge kinderen.
Bereikbaarheid: Niet fantastisch met het OV.
Combineren met: Wandeling in het park.
Voorzieningen: Alles wat je je kan wensen.
Website: Museum en Militracks

5 thoughts on “Vrijdag 21 april 2017

  1. Mooie foto’s . En ja, ik had er al eens eerder naar gekeken, om er naar toe te gaan, maar inderdaad met ov niet echt ideaal. Jammer eigenlijk.

  2. daar is zeker veel te zien , denk dat je het niet red op een dag , of valt dat mee
    leerzaam is het zeker , goed ook dat er scholen heen gaan

  3. Het heeft veel te bieden maar op een drukke toeristendag is het geen pretje. Maar ja, dat is met de meeste evenementen zo.

Comments are closed.