Vrijdag 20 november 2015

Een oude poort wordt verlicht door een zonnestraal

Altijd als ik dit soort poorten en deuren zie ben ik nieuwsgierig naar wat er achter zit. Zeker oude muren trekken me daarin aan. Zou de hemelpoort er zo uit zien? Zou die zo aards zijn? Zouden er stiekem poorten zijn op aarde die inderdaad naar de hemel gaan? Of de hel? En stel dat je weet dat zo’n poort als dit daarheen zou gaan zou je die door durven gaan? Zou je twijfelen of vastberaden doorlopen? Niet wetende wat er voor jou achter die poort wacht? Te hoog om overheen te gluren en geen kieren, gaten of sleutelgat. Zou ik het doen? Geloof ik wel in de hel, of hemel? Zou ik zelf die keuze maken er doorheen te lopen? Of zou ik mijn tijd uitzitten? Te nieuwsgierig of toch vastberaden genoeg om af te maken waarvoor ik hier ben?
Ik weet het niet.

4 thoughts on “Vrijdag 20 november 2015

    1. Ja ik krijg ook wel is neigingen maar aan de andere kant verbreekt dat het gevoel en de sfeer weer, dus laat ik het maar zo.

Comments are closed.