Vrijdag 2 september 2016

Slapende nijlpaarden

Weeekend!
Tis nie te geleuve! Vorige week zag ik opeens echt zomaar dat ik na mijn lange vrije weekend, nog een lang vrij weekend had. Gewoon helemaal alstublieft gratus dus. Ergens in een donker hoekje schuilde toen nog wel een klein teringaddertje trouwens, ze kunnen altijd bellen want er stond geen dienst maar wat niet is…maar er werd niet gebeld en nu zit ik dus helemaal van de wereld in m’n huisje want dit is de eerste keer sinds een jaar dat ik 2 weekenden achter elkaar vrij ben. Het moet niet gekker worden. Om in de sfeer te blijven; De Weekend-tag.

Heb jij op zaterdag en zondag weekend of ben je op andere dagen vrij?
Met dat onregelmatige werk van mij heb ik normaal maar eens in de 4 weken een vrij weekend. Het maakt dingen afspreken lastig maar ik zou van m’n levensdagen geen 9-5 baan willen.
Hoe laat sta je op in het weekend?
Als ik niet spontaan het ochtendlicht wil fotograferen ofzo dan kom ik er niet voor 10 uur uit.
Hoe ziet jouw weekend er meestal uit?
Meestal met een stuk of drie mannen met een stropdas om net doen of ik aan het werk ben en wachten tot ik weer naar huis kan.
Hoe ontbijt je in het weekend?
Ik geniet ervan op mijn terras in de zon te ontbijten of om mijn salontafel langs mijn bed te zetten met een grote dampende kop koffie erop. Een klein huisje heeft echt voordelen.
Wat doe je het liefst in het weekend?
Fietsen, fotograferen en lezen. Het weer moet wel heel erg tegenstaan als dat niet lukt.
Wanneer plan jij je activiteiten voor het weekend?
Vaak plan ik de dagen ervoor al welke kant ik op ga, regel een goedkope dagkaart en vertrek. Ik heb een lijstje wat ik afwerk, bovenaan streep ik weg en onderaan zet ik er weer drie dingen bij.
Ben je ook bezig met je studie of werk in het weekend?
Studie hahaha! Tenzij lezen over de Tweede Wereldoorlog daaronder valt. Helaas vind ik dat ik in het weekend wel heel regelmatig met werk bezig ben, das helemaal niet de bedoeling.
Hoe laat ga je naar bed in het weekend?
Tenzij ik vroeg op moet, lig ik er echt niet voor middernacht in.
Hoe ziet je perfecte weekend eruit?
Een nieuwe plek bezoeken, iets waar ik al langer heen wil, iets van mijn lijstje. En dan zo’n heerlijke treinrit erheen met een mooi boek, bijzonder gesprek en lekker tukje tot ik er ben. Vervolgens met een goede ov-fiets door, over of naar de locatie en genieten. Tussendoor nog een mooi plekje vinden voor een rustige lunch met een schitterend uitzicht en nog meer van dat goede boek. Zo zat ik vorig jaar in het gras midden op Kamp Westerbork te wachten tot het licht perfect stond en bezocht ik de Zaanse Schans na sluitingstijd scoorde broodjes at die zittend langs het water op.
Mocht ik niet zoveel tijd hebben om er een dag op uit te trekken dan bezoek ik op mijn vrije dagen graag ‘mijn’ dierentuin Dierenrijk of fiets een heerlijk stuk door de Brabantse dorpjes en natuur. Of ik heb pyjamadag en ben niet vooruit te branden, dan kan ook nog.

Wat het dit weekend gaat worden laat ik nog even in het midden en rest ik mij joe een schiere zotterdag en zundag te wensen.

17 thoughts on “Vrijdag 2 september 2016

 1. ik had de laatste 34 jaar van mijn werkende leven om de 3 weken een weekend vrij , daar voor op de boerderij was dat heel anders , maar soms toch ook wel vrij
  en nu , nu leef ik in 1 lang weekend vrij :)

 2. Ik weet nog goed hoe het voelde toen ik net mijn baan in de bloemenwinkel had opgezocht. Niet meer werken op de vrijdagavond en zaterdag. Ik voelde me vrijer dan vrij. Zo’n gevoel heb jij met twee vrije weekenden!
  Die foto van de nijlpaarden…fenomenaal (-:

  1. Ja feest dat 2e vrije en van betere temperaturen voorziene weekend.
   Nijlpaardjes slapen lief he;)

 3. Schreef ik deze ochtend een lange reactie, viel het internet uit… Voor uren… Weg reactie. Enfin Liesbeth, je leven lijkt me best leuk met voldoende rustpunten. Dat is waar ik op zoek naar ben in mijn bestaan deze tijden. Ik wens je een heerlijk weekend!

  1. Ah de kpn storing,weet je ik zie en hoor zo vaak dat mensen niets in hun leven hebben. Geen diepgang geen interesse geen hobby. Ik kan alleen maar ene leeg weekend hebben als het smerig heet is zoals vorige week, anders was ik er wel op uit gegaan. Rust is fijn, maar ik wil ook dingen zien meemaken en fotograferen.

 4. Heerlijk dat je twee vrije weekenden achter elkaar hebt. De eerste dag is alweer bijna voorbij helaas. Geniet nog van je zondag!

 5. Hier altijd een weekend van drie dagen. Heerlijk.
  Ik vraag me eigenlijk af wat voor werk je precies doet. Dacht in de zorg. Maar die drie pakken maken we weer aan het twijfelen?

  1. Ik schrijf niet over mn werk totaal oninteressant. Werk om te leven en heb ook nog beroepsgeheim. En nee het is niet de zorg, ik zorg wel…voor veiligheid maar zonder zware riem.

 6. Het heeft wel voordelen om regelmatig in het weekend te moeten werken omdat je dan vrij bent als iedereen werkt en het dus nergens druk is…. maar dat is toch ook een nadeel want iedereen werkt dus er valt weinig af te spreken;-)
  Voor mij is eigenlijk iedere dag weekend, heerlijk zelfs als we werken!

  1. Er is sowieso niet zoveel af te spreken hoor Rietepietz. Daarbij de mensen die ik om me heen had hielden niet van mijn grootste 3 hobby’s, doordeweeks in mn eentje door een rustig museum scharrelen vind ik ideaal!

 7. Leuke antwoorden Liesbeth.. Je salontafel naast je bed? Je hebt een eenkamerwoning oftewel een studio?
  Nou lekker hoor, en dat dakterras erbij.. moet genoeg zijn voor jou en je kat!

 8. Wij werken allebei in het toerisme en werken dus vaak op zaterdagen en zondagen. Wij kunnen eigenlijk bitter weinig plannen want weten pas een week op voorhand hoe we de daarop komende week moeten werken. Of vrij vragen natuurlijk. Ik ben nu al wakker want moet straks ontbijt maken voor de mensen die bij ons in het planetarium hebben gepit. Maar daarna heb ik drie dagen vrij ?. Ik wens je een fijn en aangenaam weekend.

Comments are closed.