Vrijdag 2 december 2016

Jeans Theatershow met zanger Rowan in Jeans 26 Magic.

Jeans
Goede hoop had ik, hele goede hoop met deze 2e keer dat ik Jeans Magic zou zien. Van alle Jeans voorstelling die ik reeds geboekt had, heb ik er nog één over gehouden. Ik wilde de voorstelling nog graag zien in Bergen op Zoom omdat ik me het theater nog kon herinneren. Het theater is van oorsprong een kerk. Deze werd gebouwd in neoclassicistische stijl en later omgebouwd als theater. Veel van het karakteristieke uiterlijk bleef bespaard wat ook terug te zien is in de naam ‘De Maagd’ wat slaat op de Heilige Maria waar de kerk van oorsprong naar genoemd werd. Eenmaal binnen is in de bouwstijl te zien dat er om dingen heengewerkt moest houden, zo zijn de zuilen en ramen nog zeer goed te zien en zo ook de ronding waar het altaar heeft gestaan.

En of het nou van oorsprong van het theater was wat de show van vorig jaar zo goed maakte, ik wil dat graag geloven. Het zorgde er iig voor dat ik de kaarten niet inwisselde maar gisteravond de reis naar Bergen op Zoom ondernam, waar we op tijd aankwamen en rustig onze tijd af stonden te wachten. Net voor aanvang zag ik nog mensen rondlopen op het podium wat later wel te verklaren was met hoe weinig namen er genoemd werden doelend op de mensen achter de schermen. De zaal was beduidend leger en was opvallend genoeg veel meer dan anders gevuld met jongeren zonder ouders. Helaas was dat te merken, onrust en rumoer in de zaal wat zelfs zo hard ging dat een gevoelige solo onderbroken werd het was haast alsof de desbetreffende kleuters uit elkaar gezet moesten worden.
Was het daarbij gebleven dan had ik niets te klagen gehad, maar helaas was het een rommelige show waarbij het enige omkleedstuk op het toneel zo de mist in ging dat de zangers er de brui aan leken te geven, daarbij hadden we dat zogenaamd grappige stuk al niet gehad met die afschuwelijke trainingspakken? Het is jammer voor de zang- en dansers in de show want aan hun ligt het niet, ooit hoop ik Rowan en Velorisa terug te zien wetende dat ook deze leden van Jeans talentvol zijn.

Jammer deze show van Jeans is een blamage tegenover het voorgaande jaar waarbij ik de show 5 keer met plezier zag, wat in schril contrast staat met dit jaar. Het jaar dat een groot gitarist en een nog groter pianist gemist worden, Jeans geen eigen website meer heeft en zelfs een prachtig theater met invloed van bovenaf de boel niet meer kan redden.

13 thoughts on “Vrijdag 2 december 2016

  1. Ja helaas wel. Ben er nu ff niet over te seeden misschien dat ik volgend jaar kijk wat ik doe.

 1. Helaas is er altijd de mogelijkheid dat zo’n groep een keer de magie kwijt is. Jammer want geschonden vertrouwen is net zo snel weer terug te winnen. Maar aan de top blijven is nou eenmaal moeilijker dan aan de top kómen!

 2. ja, ik denk dat je zoiets 1 keer moet zien, en dan weer wat anders. De eerste keer is het overrompelend, en dat is dan toch wat ik wil.

 3. Ik denk dat het altijd beter is op het hoogtepunt te stoppen in plaats van altijd maar door te willen gaan met een show om geld binnen te brengen.

 4. jammer dat het zo afliep met deze show die je graag wilde zien
  denk dat vooral bij muziek of zang wel de akoestiek van de ouwe kerk van zich doet gelden , toch
  ik vind het in ieder geval een goede bestemming voor een niet meer gebruikte kerk

  dank je voor je mooie reactie , ja er zijn van die mensen , we kenner er allemaal wel 1 of meer
  jammer dat je de andere niet kon openen , mooie foto’s van dieren

  fijne avond groet

Comments are closed.