Bloggen met (maar) een beetje sarcasme

Vrijdag 18 december 2015

Vrijdag 18 december 2015

Kerststal
Alweer een week of 4 geleden ging ik met BFF en haar kind naar de kerstshow van een plaatselijk tuincentrum. Ook toen was er van winter nog geen sprake sterker nog de paddenstoelen ploepten nog vrolijk uit de grond omhoog. Maar toch, zodra je dan de eerste vrolijke lichtjes en iets te blije kerstbomen ziet staan, krijg je toch een kriebeltje naar de winter. Dat kriebeltje is inmiddels uitgelopen tot een irritante jeuk want ik wil sneeuw en ijs en schaatsen en wolkjes uitademen en sjaalmutshandschoenen en ook ijssterren aan de binnenkant van mijn ruiten. In plaats daarvan werk ik weer in blouse met korte mouwen en fiets ik rond zonder trui. Ik ben bang dat de enige sneeuw die we dit jaar gaan zien die neppe zooi is, of het spul uit mijn vriezertje die dringend weer eens ontdooit moet worden. In het tuincentrum stond tussen al het kleurige spul een hoek vol met kerststallen. Bij één bleef Leyla stil staan en wist mij precies te vertellen wie wie was. En ondanks dat ze een hoop wist haperde ze. De Wijzen en Josef had ze al gehad en toen keek ze naar mij. ‘Dat is Jesus’, moppelde ik nog maar ik schaamde me kapot dat ik het ook niet wist.

Kerststal Markt Valkenswaard
Inmiddels volop december geen winter te bekennen maar toch de behoefte die een beetje te proeven liep ik vandaag met Leyla richting het centrum. Ik zei tegen haar, ‘gaan we even naar de kerststal kijken?’ Ja hoor zegt ze, gaan we dan naar Bethlehem? ‘O ja daar was dat’, dacht ik en met een glimlach op mijn gezicht zei ik tegen haar, ‘das een beetje ver lopen we doen die kleine op de Markt wel’. Zittend op mijn fiets had Leyla prima zicht op de aanwezige dieren en terwijl ik naar de schapen stond te kijken, zei die kleine opeens; Weet je nou wel wie het zijn? Opeens schoot één van die vreselijke liedjes die ik vroeger op school moest zingen door mijn gedachte en mompelde ik voor me uit de herder, die waren we vergeten.

Reader Comments

  1. Erg leuk geschreven hoor, met de kerstdagen geen sneeuw, ijs en kou, maar koning winter zal zich heus nog wel laten zien.

Comments are closed.

You cannot copy content of this page