Vrijdag 12 februari 2016

Landschap met schapen bij een blog over het schaep met de vijf pooten en de tag zing vecht huil bid...

Een week of wat geleden kwam ik een tag tegen die ik leuk vond, vandaag zocht ik hem op en kwam een ander tegen. Zal je altijd zien. Eind 2006 zapte ik bij toeval voorbij een Nederlandse serie, het Schaep, het was de tweede aflevering van het eerste seizoen en ik was verkocht. Elke keer als ik opving dat er een nieuw seizoen kwam kon mijn dag niet meer stuk, inmiddels denk ik dat de serie wel klaar is gezien de laatste kijkcijfers, maar toch als ik bedenk hoeveel liedjes van die serie op mijn telefoon staan, dan mag ik wel stellen dat het een goede invloed op me heeft gehad. Op het nummer wat ik door mijn opa en oma al langer kende, is een tag gemaakt door Avonturen van elke dag, het Vrije Schaep is mijn favo seizoen en dit nummer komt daar dan ook uit.

Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder

Zing
Ik zing soms maar zelden zo dat iemand het kan horen. Laten we stellen dat ik daar absoluut geen talent voor heb. Ik ben dol op muziek, kan rustig een uur langs mijn platenspeler zitten telkens een ander singletje opzetten. Ik vind LP’s leuker dan cd’s en van de bandjes die ik vroeger opnam van de radio heb ik veel muziek dan ook op LP gekocht. Mijn grootste gedeelte is overigens van Queen, denk dat ik daar wel het meeste van meezing.

Vecht
Het letterlijke vechten doe ik zo min mogelijk maar ik ben beveiliger dus tja. Het figuurlijke vechten is wel een regelmatig terugkerend dingetje. Ik denk dat die laatste er eentje is van ‘tot ik erbij neerval’. Ik vecht voor iemand tot ik het beu ben en dan is het ook klaar, vaak zonder afscheid, groet of uitleg. Ik was vroeger overigens wel een echt vechtertje, uit onmacht vooral, als laatste redmiddel. Ik kon goed mikken vroeger en deed dat dwars door de gymzaal met een basketbal, vals hè.

Huil
Ik kan enorm geraakt worden door van die walgelijk lieve filmpjes op you.tube, maar ook van bepaalde films. Ook door andere mensen, films en muziek. Bepaalde programma’s kijk ik maar gewoon niet. Huilen kan en doe ik niet bij iedereen, meestal is het uit pisnijdige onmacht of het verhaal van de juiste snaar.

Bid
Ik heb geloof meegekregen maar heb er nooit iets mee gehad. Het trok me nooit. Ik geloof wel dat er iets is, geloof dat dingen met een reden gebeuren, geloof niet in de hel. Als ik alle bagger vanuit de kerken en kloosters hoor kan ik me niet vinden in de mensen die het geloof verkondigen. Ik ben geen a.theïst ik laat ieder en zijn of haar geloof in waarde, maar als dat geloof gebracht moet worden is er wat mis mee. Sinds oktober vorig jaar lees ik de bijbel ik lees hem uit maar voorlopig is het het zwaarste boek wat ik ooit gelezen heb.

Lach
Er is niet specifiek iemand die me aan het lachen kan maken. Het zijn eerder situaties, zoals Doezel die net mijn deken (weer!) probeerde in te pikken en van de bank rolde. Voor de rest kan ik me kostelijk vermaken met cabaret van Jochem Myjer en Herman Finkers.

Werk
Ik werk om vrij te kunnen zijn laten we dat even voorop stellen. Ik vind mijn werk meestal wel leuk, iedereen heeft van die dagen, maar het werk wat ik nu doe is elke dag anders. Als beveiliger heb je zwijgplicht en daar hou ik me graag aan. Maar ik werk met asie.lzoekers en Limburgers dus je kan je wel voorstellen dat af en toe feest is.

Bewonder
Als eerste schoot iemand door mijn gedachte die al heel lang en onafgebroken aan het vechten is, maar specifiek iemand bewonderen doe ik niet. Iedereen heeft wel iets in zich wat bewonderenswaardig is, het is een kwestie van het zien.
Toch is dit wel zo’n moment om m’n ouders te noemen. Maar eigenlijk krijg ik daar wel een beetje walgneigingen van. Iets te nuchter voor ofzo. Maar m’n stiefvader bewonder ik omdat ie 23 jaar (~) geleden besloot samen te gaan wonen met mijn vader en mij en m’n broer erbij nam.
Ik heb respect voor ieders moedige besluiten, vecht-momenten en soms ongekende kracht om door te gaan. Dus geen idool of kwijlposters aan mijn muren wel een beker van Queen, dat dan weer wel.

Vul jij de tag ook in? Of heb je dat al gedaan? Laat me het weten!

16 thoughts on “Vrijdag 12 februari 2016

 1. Ik ben geen ‘tagger’, maar je hebt hier een mooi stuk van jezelf laten zien. En ik reageer nog even op de foto: deze kleuren zie je ook op mijn strandfoto waarop je reageerde. Die krijg je niet door het gebruik van een filter, maar dat is wat je witbalans ervan maakt onder bepaalde omstandigheden. En soms kan dat heel mooi zijn en moet je dat uitbuiten.

  1. Bij mij is het geen geflikflooi met witbalans, dit is gewoon het gouden uur met een wolkie ervoor. Maar bedankt voor je tip, ik zal het eens uitproberen.

 2. Ik kan niet anders dan meteen aan Ramses Shaffy denken. De zin is zo’n beetje wereldberoemd. Pastorale hoor ik graag. Het liefst in de auto want dan kan ik ongegeneerd mee “zingen.”
  De bijbel vind ik een vrouwonvriendelijk boek. Maar dat kan ook niet anders: het is door mannen in lange jurken geschreven…
  Een mooie tag!
  Lieve groet

  1. Hey Kakel, dit bericht stond in mijn spam (geeeen idee waarom maar ik heb de filter een uitbrander gegeven!)
   Ik wilde er geen Ramses ding van maken maar Pastorale vind ik ontzettend mooi, gevoelige muziek net zoals het Dorp en Verdronken Vlinder.
   Ik kom nog terug op de Bijbel als ik hem uit heb…;)

 3. Mooie Tag, mooie antwoorden!
  Leren we je weer een beetje beter kennen hè..
  Misschien pak ik hem een keer over…

   1. Ik ga hem doen, binnenkort… werd er nu weer aan herinnerd door je logje van gisteren…

 4. Zing,
  Alleen in de douche, onder het eten koken en stofzuigen

  Vecht,
  Elke minuut van de dag tegen mijn bipolaire stoornis

  Huil,
  Heel vaak, zéér gevoelig Hulkie

  Bid,
  Heel veel, prachtig is dat, vind er zoveel rust in want ik ben het kind wat naar de Vader wil

  Lach,
  Breek me de HULKENBEK niet open? Heel, heel, vaak!

  Werk
  Wat is dat?
  Kapot aan gegaan
  Toen ik 4 jaar was reed ik een tractor in de sloot.

  Bewonder
  Alle mensen die de Liefde voorstaan.

  1. Zo Hulkie, leer ik je zomaar in een antwoord een stuk beter kennen. Mooi! Maar nu wil ik wel wat van die tractor weten!?

   1. Aardappelen aanwallen met mijn vader en oom nog met ouderwetse paardenaawalploegen achter de tractor, bestuurd door ikke.
    Komen wij bij het kopeinde waar er gedraaid moest worden.
    “Stoppen”, gilde ik boven het geluid van de motor uit.
    “Nee, nog ff verder”, kwam het antwoord.
    Maar ik zag al als super klein Hulkie dat het fout ging en
    probeerde te sturen.
    Echter, dat draaide destijds zo zwaar en ik had nog geen Hulkenpower, dus reed ik schuin de sloot in.
    Gelukkig tilde mijn oom mij uit het zadel want de tractor stond op omkieperen.
    Mijn vader stond er als versteend bij.
    En daarna mocht ik weer spelen in de zandbak.
    Vond ik veel leuker!

 5. Zo leren we jou wél een beetje beter kennen Liesbeth. Eén ding hebben we in elk geval gemeen, k ben ook een grote fan van Herman Finkers.

  1. Finkers is geniaal kan me de shows nog herinneren die ik als kind keek en ook de boeken die ik van hem las.

Comments are closed.