Bloggen met (maar) een beetje sarcasme

Vrijdag 1 juli 2016

Vrijdag 1 juli 2016

Niet snel, maar kom er wel!

Met de diensten die ik deze week had is het elke morgen en avond slalomfietsen van en naar huis. Overal liggen donkerbruine prutjes op de grond. Naakte prutjes. Een typische 5 voor 12 op een zaterdagavond creatie of toch niet?

De behuisde versie daarentegen is al een stuk knapper, zou dit dan de maandagmorgen versie zijn? Had Hij de koffie al uitgevonden? Het is nog niet alles als je er naar kijkt maar toch al een stuk schattiger dan de blootcampingversie.

Als niet-tuinier vind ik behuisde slakken schattig. Gister nog kwam ik er één op een gevaarlijke locatie tegen, of hij was suicidaal of hij wist niet dat hij op een deurmat zat. En terwijl ik hem onderweg naar buiten eens een beetje bekeek viel opeens het vernuft op. Denk je maar eens in, nooit meer rij jij of rij ik? En ook nooit meer een tas pakken en rennen naar de trein want waar de slak is, is waar hij moet zijn.

En dus ook nooit; jouw huis of het mijne? Ze hoeven er hun huis niet eens voor uit! Daarnaast hoeven ze zich niet te haasten op zoek naar een partner, want ze zijn solitair. Hebben dus geen partner nodig voor babyslakjes. Mochten ze het toch eens met een ander willen proberen dan zijn ze als hermafrodiet van alle markten thuis. Elk huisje heeft z’n kruisje en een slakkenhuisje zelfs twee.

Daarnaast zijn slakken echte vreetmachines. In 24 uur tijd kunnen ze de helft van hun eigen gewicht naar binnen schransen en vervolgens ergens in meurende afvalbak of composthoop een tukje doen van 3 jaar. Zolang er tussen de bak en slak geen scherpe randjes liggen, komt hij er ooit wel.

Van zijn uiterlijk moet ‘ie het niet altijd hebben en het wil ook allemaal niet zo vlotten, maar vlak de slak niet uit. Geen partner nodig, van alle markten thuis, slapen voor jaren en dan ook nog met je hut op je rug de hele wereld door, niet zo heel slecht bedacht die slak!

Marion’s 6 woorden verhaal: Traag.

Reader Comments

 1. Slakken zijn eigenlijk best mooi en fotogeniek (ook naaktslakken), als je het maar ziet. Je ziet de laatste tijd echter wel heel veel naaktslakken en soms lukt het niet ze te ontwijken. Ik doe wel mijn best…
  Groet, Dick

  1. Behuisde slakken vind ik prachtig, de andere versie trekt me niet maar zal ik ook eens bekijken.

 2. ik kom ze ook vaak tegen, die naaktslakken! Het lijken er wel duizenden te zijn!

 3. Ik spaar al jaaaren lege slakkenhuisjes. Ooit hoop ik er een strokrans mee te kunnen beplakken maar daar heb ik er wel ontzettend veel voor nodig. Wie weet komt het er nooit van maar ze verzamelen is al leuk genoeg. Lijkt me heerlijk, een huis op je rug. Je kunt elk moment van de dag je nest in (-:
  Kus!

  1. Ik ben benieuwd wat je uiteindelijk met je verzameling gaat doen.

   Nieuwsgierige groet,

 4. Briljant. Je zou boeken over dieren moeten gaan schrijven, als een soort Midas Dekkers :-)

  Ik vind slakken best leuk, maar NIET op mijn plantjes. En ook niet in mijn kliko (waar ze miljoenen babyslakjes weten te produceren). En als ik hinkstapspringend naar school ’s ochtends, die dikke naaktslakken ontwijkend vind ik het ook een beetje té…

  1. Thanks! Gezellig plekje om kindjes te krijgen wens je er sterkte mee.

 5. Leuk geschreven, Liesbeth! Zo heb ik de slak nog nooit bekeken hehehe. Een slak is altijd waar hij moet zijn.

 6. Je hebt helemaal gelijk hoor, slakken leiden eigenlijk een onbezorgd leventje. Ik ben er nog nooit eentje tegengekomen met stress.

 7. Mooi gezegd maar blijf het een pest vinden voor in de tuin en moestuin

 8. En dan dat krakende geluid bij een onbedoelde maar onfortuinlijke confrontatie met je schoenzool.

 9. Leuk dat zes woorden verhaal en mooie foto. Hier ook veel slakken en vooral veel slakkensporen kriskras op de ramen en ik haat ramen zemen…

 10. wat je zegt , het is slalommen om de mooie beestjes heen , zowel met als zonder huis
  en wat zijn er een boel verschillende huisjes , in kleur als ook in grote
  ik mag graag wat uurtjes slapen , maar 3 jaar , nee dat doe ik wel als ik er niet meer ben
  ik zal zo aan de wandel , wens je een fijn weekend in het Limburgse land

 11. Mooi gefotografeerd maar met deze overvloedige regen is het een regelrechte invasie in mijn tuin en moet ik optreden en daar helpen mijn biervallen heel goed tegen

Comments are closed.

You cannot copy content of this page