Bloggen met (maar) een beetje sarcasme

Vindingrijk

Vindingrijk

Laatst reden we via Den Bosch richting huis toen ik opzocht of de stad een leuke kringloop heeft. Groot bovenaan mijn zoekresultaten zag ik Vindingrijk staan en dus bezochten we deze kringloop.

VindingrijkHet pand is te vinden aan de Afrikalaan op een industrieterrein. Hoewel de kringloop een groot pand heeft, is de parkeerplaats smal, onhandig en redelijk waardeloos. Maar laat je niet ontmoedigen, het is een hele leuke en vooral ruime kringloop. Het eerste wat me opviel was hoe overzichtelijk alles was. Je kan van voor naar achter kijken. Ook de prijzen zijn gezellig, 30 cent voor een mok en de boeken gaan naar gewicht! Ik heb zoiets nog nooit gezien, maar de grote weegschaal bij de afdeling vertelde het.

Een klein nadeel is de schappen ter hoogte van mijn voeten. Ik liep er voorbij, maar Frans vond onderin twee geweldige lampvormige lampen. Binnenin zit een ijzerdraadje met ledjes die op een platte batterij gaan. Het grappige is dat er op de prijsstickers ook een datum staat. Ze stonden nog geen halve dag in de winkel blijkbaar.

Vindingrijk is een bijzondere kringloop, hun prijzen zijn laag zeker in verhouding tot andere kringlopen die ik bezoek. Eens in de zoveel tijd gaan hun producten in de aanbieding en neem je het voor de helft mee. Ook organiseren ze veilingen en zijn er fietsen tegen een zeer fatsoenlijke prijzen te koop. Vindingrijk werkt samen met de gemeente, is een officieel werk-leerbedrijf en per direct in de top 3 van mijn favoriete kringlopen terecht gekomen.

Reader Comments

 1. Supermooi die lampen! Maar is Frans dan zoveel kleiner dan jij, of kijkt hij gewoon beter? ;)

 2. Leuk!
  Het ligt er ook echt aan naar welke kringloop je gaat.
  Die hier in Den haag zijn waardeloos, maar als je bijvoorbeeld naar Wassenaar gaat of naar de Waddeneilanden om maar wat op te noemen :) dan stap ik wel naar binnen.

 3. Goede morgen Liesbeth.
  Hé, wat leuk, dergelijke lampen heb ik van mijn zus gekregen, ik zal altijd even aan je denken als ze ’s avond gaan branden…

 4. Wat een leuke winkel zeg!
  Bij ons in de kringloopwinkel is ernaast de “kilomeet”. Daar kan je goederen kopen per kilo. Mama kocht er onlangs een ketting en betaalde daarvoor welgeteld 25 cent :-) Je kan er ook kleding, huisgerief, boeken, platen … kopen en je betaalt dus per kilo!

 5. Ik zocht een computerbureau met meer mogelijkheden als zo’n uitschuifbaar tafeltje op wieltjes dat ik al jaren had.Ik vond er het geschikte exempaar met kastjes en schuifjes aan en zonder ook maar 1 schrammetje.Ik was er heel blij mee

Comments are closed.

Dat mag niet.