Verkouden

Verkouden

Het was al een week een beetje een twijfelachtige gevoeletje in mijn kop, af en toe zo’n voorzichtige snotter, een kuchje een nies en dan opeens volop aan de bak. Want snot verkouden.

Alsof het niet de bedoeling is dat ik de winter in gezondheid doorsta. Want ook een paar jaar geleden was ik precies in deze periode gruwelijk verkouden. Uiteraard ging ik in de tegenaanval, baalde van al het fruit wat ik niet gegeten had, nog meer van alle vitaminetabletten die ik wel genomen had en uiteindelijk nog het meeste van het zeikere wollerige gevoel in mijn oor. Niet verstopt maar toch niet helemaal lekker, eigenlijk precies zoals ik me helemaal voelde. Te goed om thuis te blijven en daar is alles dan ook mee gezegd.

Ik rommelde aan met thee, zakdoeken, honing en dropjes. Wetende dat de neusspray en hoestsiroop daar aan toegevoegd gingen worden haalde ik ook die troep in huis en zette me schrap. Want eigenlijk verwachtte ik gewoon de griep. Jeweetwel twijfelen of je moet gaan zitten of hangen. Thuis had ik de mazzel dat er een wasbakje naast de wc zat. Maar wat dan met de stukjes? Dat soort griep. Dat je een beker thee voor jezelf gaat zetten en ondertussen je emmer meeneemt mij maak je *snotter* helemaal niks, zo’n soort griep. Van die bizar zieke dromen omdat je daadwerkelijk ziek bent en dan wakker worden in een zeikensnat bed van het zweten welteverstaan. Zo’n soort griep. Dat je 5 kilo afvalt in 3 dagen die dan ook zo meteen weer terug zijn als je beter bent. Zo’n soort griep. Dat je verlangt naar David de Kabouter amper uit je prutoog kan kijken en zin hebt in patat met frikandel speciaal terwijl je al staat te nekken van een beschuitje. Zo’n soort griep.

Ik zet me schrap maar voor nu ben ik alleen maar snot verkouden met druppel aan verstopte neus, 1 suisoor, rauwe rochelstrot en een chronisch tekort aan zakdoeken.

23 thoughts on “Verkouden

 1. Sterkte hoor Tip “s avonds een Thee suiker citroen en één Grote whisky en in bed Volgende dag lekker weer op of ……………………….anders Dokter raadplegen Eerst hielp bij mij dikwijls Grts

 2. Liesbeth, hopelijk zet het niet door, maar als dat wel het geval is, dan is onder de wol en ordinair uitzieken echt het enige wat helpt. Je hoest nog lang na, maar ook dat gaat over. Beterschap!

 3. Vandaag, twee en een halve week verder, ben ik eindelijk een beetje normaal aan het functioneren. Heftige verkoudheid met alles wat je niet wilt meeemaken was mijn deel. En ik slik ook van alles om het te voorkomen of te bestrijden. Werkte toch maar met mate zo blijkt. Toen ik nog een jonkie was had ik drie dagen nodig om er vanaf te komen, nu ga ik al richting drie weken. Even minder fijn…STERKTE en beterschap!

 4. Verzorg je maar goed en hoop dat het gauw voorbij is en geen echte griep wordt.Want ziek zijn is altijd erg maar als je alleen bent extra moeilijk omdat je soms zo ziek bent dat je je bed niet uit kan.

 5. Ik hoop van harte dat de griep mijn deur voorbij gaat, en de jouwe ook natuurlijk voor je hele boel aansteekt!
  nou ja, echt griep hebben we niet eens zo vaak, maar een stevige kou is al vervelend genoeg, beterschap!

 6. Ik weet wat je bedoelt. Als kind mocht ik dan thuisblijven van school, ingepakt in een deken op de bank, zweten, rare dromen, moeder die door het huis scharrelt, de radio op Hilversum 1 – Arbeidsvitaminen. Gezellig wel, als de ergste koorts was verdwenen en je heel voorzichtig weer zin kreeg in je kleurboek of, later, een echt boek met letters en Dik Trom. Nu doen we dat niet meer, zo op de bank, en moeder scharrelt al jaren niet meer door het huis. Beterschap Liesbeth!

 7. ingedingedong#diy antigriepdrankje 🤗.
  1. vers sap
  2. voeg sap van halve citroen toe
  3. plus een theelepeltje kurkuma
  4. rasp wat gember erdoor
  5. evt. wat honing, roeren en klaar!
  💪🏻 #weerstandverhogend #immuneboost #goedvoorvanalles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *