Bloggen met (maar) een beetje sarcasme

Fotoserie: Verhaal halen bij de schapen

Fotoserie: Verhaal halen bij de schapen

Van de week was ik het opeens beu. Vorig jaar had ik rond deze tijd al 2 series geschoten en zag ik ze overal, dit jaar fiets en rij ik zinloos rond en is er nog steeds niks. Met regelmaat roep ik chaggo ‘schiet nou eens op’ naar de warm aangeklede dieren, maar ze trekken zich niets van me aan. En dus fietste ik langs de kudde waar ik vorig jaar om deze tijd hun kroost al fotografeerde, om verhaal te halen.

Of de schapen wisten dat ik kwam stonden ze me ogenschijnlijk op te wachten aan de rand van hun veld. Ze staan een honderdtal meters van hun voormalige graslandje wat nu te nat is en kijken me vriendelijk aan. Ze kennen me inmiddels wel dus stak ik meteen van wal. ‘Wat is er met jullie nakomelingen, die blauwe billen vertellen me genoeg! Wat zijn jullie laat waar blijven de lammetjes?’

Eén der schapen ging er eens netjes voor staan en leek een beetje aandacht wel te waarderen maar antwoord kreeg ik niet. Tot ik aan de dames in het algemeen vroeg, wie van jullie is als eerste aan de beurt? En ze vervolgens allemaal tegelijk omkeken naar onderstaande dame. Ik geef het een week. Fotoserie: Verhaal halen bij de schapen.

Zwanger schaap

Reader Comments

 1. Hier zie ik al her en der lammetjes lopen.De volgende keer zal je blijkbaar niet weten waar te beginnen met fotograferen.Het wordt een echte babyBoom

 2. In de weide rechtover ons lopen nu 6 witte en 1 zwart pas geboren lammetjes rond. Heel schattig om te zien. Ben benieuwd of je ook de in verwachting zijnde lammetjes gaat fotograferen :-)

 3. ja ik verlang ook naar warmer weer :)
  gister was het prima wandel weer , maar de wind was fris hoor
  ik wandelde weer een deel van het Noord Hollandpad
  Coevorden had ik zo niet gekozen om er heen te gaan , kwam er door tijdens het Pieterpad , nu zeg ik , het is een bezoek wel waard

 4. Al die nattigheid en wind is voor die dieren ook niet fijn, al hebben ze wel dikke jassen aan.
  Hopelijk wordt het snel lente weer, en dan zullen de lammetjes er wel snel komen.
  Vreemd dat ze dit op de een of ander manier nog tegen kunnen houden,
  of is het misschien anders geplant door de de schapen eigenaar ??

 5. Schapen blijven leuk. Een kennis van mij is schaapsherder en een aantal jaar geleden ben ik eens met hem meegelopen tijdens een verplaatsing. Heel tof! Ik heb er nooit over geblogd. Misschien alsnog eens doen?

 6. Hier heb ik ze al gezien.
  Maar zo te zien hoef je niet zo lang meer te wachten. Hans

 7. Ja gek hè.. en het is nu zéker zo warm..! Maar niet zo dróóg denk ik.. want vorig jaar waren we half februari al een weekend in de Ardennen en toen was het echt zalig weer. Nú zien we het echt nog niet zitten. En die schaapjes duidelijk ook niet. :-)

 8. Nou maar hopen dat je gelijk hebt. Ik hoop wel dat ze zich eerst even wassen en ontsmetten. Voor je het weet…

 9. O zo… nu weten ze dat jij niet met je laat sollen. Maar ja, op die lammetjes moet je evengoed nog even wachten. Prachtige foto’s van deze wolbalen.

 10. je hebt de schapen er mooi op staan
  en binnenkort zullen er vast wel lammeren tussen staan
  er zijn bedrijven komen de lammeren het hele jaar door
  en andere bedrijven kiezen een andere periode misschien als vorig jaar
  de schapen kiezen daar niet voor :)

Comments are closed.

Dat mag niet.