Vakantie tips

Vakantie is duur, lees mijn blog met tips en laat je niet onplezierig verrassen

‘Wanneer ga je op vakantie? En waar ga jij heen dit jaar? Waar heb je je vakantie geboekt? Hoeveel weken ga jij dit jaar?’
Ik heb de vragen allemaal alweer gehad en ook heel vriendelijk beantwoord ook. Ik ga niet op vakantie, hou zelfs geen blog-vakantie zoals half blogland. U bent bij mij het hele jaar welkom. Ik zwaai namelijk iedereen met liefde uit, maar blijf zelf met net zoveel liefde thuis. Lees en gebruik mijn vakantie tips en je vakantie kan niet meer stuk!

Boek/neem de vakantie die je kan betalen
Vakanties zijn namelijk duur. Vol leedvermaak lees ik elk jaar de berichten dat mensen de grens niet overkomen omdat hun auto, sleurhut of rekeningen niet in orde zijn. Wel een 3 weekse all-in vakantie met het hele gezin naar *ver weg en heel warm en duur* maar die achterstallige rekeningetjes ach die betalen we wel als we weer thuis zijn. Schitterend vind ik de bedragen die alsnog even geïnd worden aan de grens.

Als het te mooi om waar te zijn is…
En hoe vreselijk ik die knakkerts ook vind, toch vang ik nog wel eens een stukje help mijn vakantie is naar de klote, of hoe dat programma op sbs6 ook heet. Airco’s die het niet doen, kindvriendelijke zwembaden vol bezopen russen, sperma bloed en ander lekkers 3 meter hoog tegen de muur en op de ‘schone’ lakens. Overboekte hotels, beschimmeld en dus wel erg letterlijk lopend buffet, ranzige kleed- en badruimtes. Sorry voor mijn leedvermaak ik gun het jullie niet hoor. Maar je kan het wel verwachten als je op cheap-ass punt nl boekt en niet eerst even op onderzoek uit gaat.

Ja maar ik ben toch verzekerd?
*Plons* oeps, kind, camera, auto in de plomp en er dan achter komen dat dat niet in de verzekering zit. Die kloterige kleine lettertjes ook. Nee hoor, vaak staat er duidelijk dat je bepaalde dingen apart door moet geven of ervoor bij moet betalen. Verzekeringen zijn vaak maar tot een bepaald bedrag qua camera. Dus als je je 700 euro kostende nieuwe spiegelreflex meeneemt, doe dan ook ff de moeite om die mee te verzekeren. En als je nou een kind van een ander meeneemt, bedenk dan dat die familieverzekering van je misschien wel helemaal niet geldig is.
Heb als kind die harde les al geleerd. De caravan was verzekerend als ‘ie langs te weg kapot ging, maar (met kapotte remmen) doorgereden naar de camping moest er bijbetaald worden want dan komen ze dus niet. Nee dat verzin je inderdaad niet. Kijk je verzekering na!

Ik heb een potje met pillen
En dan opeens niet meer. Wat hier in Nederland gebruikt wordt, kan ik een ander land zwaar illegaal zijn. Ook verstandig, laat je spullen niet achter in de auto. Ze grijpen je handtas, maar als je vervolgens ook je spuitset voor je diabetes kwijt ben, wordt het opeens allemaal heel erg lastig. Ja maar m’n dochter heeft al heel lang geen aanval meer gehad. Probeer maar eens in een vreemd land in een vreemde taal uit te leggen dat dat schuimende mondje geen hondsdolheid is. Grof? Niet aan de gezondheid van je kind denken is grof.

Hele slimme en korte tips
Sla telefoonnummers en belangrijke gegevens op meerdere plaatsen op. Kan je ook doen met tickets. Het nummer waarmee je je bankpas kan blokkeren of je verzekering kan bellen zijn van die nummers. Scans van je paspoort ook. Neem losse kabels mee in een (oude) brillendoos. Doe de vuile was in een plastic zak en stop het zeepje van het hotel erbij. Neem je eigen washandjes mee desnoods van die wegwerpdingen. Neem ti-rap en ducttape mee. Al is het maar om twee eenpersoonsbedden aan elkaar te maken of je kapot gevallen shampoofles dicht te plakken. Download de kaarten van de omgeving in google maps, scheelt laadtijd. Lees mijn blog met vakantiefoto tips.

En de allerbelangrijkste tip, geniet! Want ik begon er al mee, vakanties zijn duur zeker als je onverhoopt iets vervelends meemaakt en je het had kunnen voorkomen.

24 thoughts on “Vakantie tips

 1. Ik snap je wel, hoor. Wij permitteren ons 1 week per jaar in Frankrijk. Dan huren we een huis met zwembad vooral voor onze gehandicapte zoon die graag in het water zit maar ook pampers aan moet … Ik kook meestal zelf en uitgaan doen we niet. Wandelen, rusten, lezen en mooie plekjes opzoeken. En de rest van het jaar genieten we thuis.

 2. Dit jaar een paar kleine tripjes in Nederland. Ben weer even genezen van de reis afgelopen december en ja ik denk ook vaak waarom moest ik hier zo nodig naartoe?

 3. Vakanties zijn voor mij zeker wel belangrijk maar wil er niet voor krom moeten liggen. Het gaat vooral om genieten en dat kan ik ook prima in een simpel huisje of stacaravan. Zolang er maar genoeg te zien is in de omgeving dan vind ik het wel goed. Wat die verzekeringen betreft… ik werk op een assurantiekantoor en krijg dus altijd wel een paar van die mensen aan de telefoon die oeps even vergeten waren dat niet alles is verzekerd. Tja, het staat er toch echt wel duidelijk genoeg in maar mensen lezen dat soort dingen totaal niet meer.

 4. Wij gingen jaren achtereen naar Zuid Frankrijk, daarvoor de Canarische Eilanden.
  Onze Caravan stond in een stalling in Beziers.
  We hoefden maar te bellen naar welke camping we wilden en zij brachten hem naar het plekje.
  4 weken genieten aan de Middelandse zee.
  Heb er echt van genoten.
  Nooit problemen gehad.
  Tot ik “ziek” werd.
  Nu E bike en we blijven voor het 3e jaar in NL.
  het weer is iets wisselvalliger maar genieten doen we zeker.

 5. Volgens mij is dit logje het meest nuttige “vakantietipslogje” van jou. Ik ben zelf ook meer van “laat mij maar lekker in m’n eigen omgeving” al is een eiland tripje geweldig als ik eenmaal de huisdeur achte me dicht hebt getrokken, maar pas nádat, ervoor is weggaan alleen maar doffe ellende!

  1. Ik verbaas me er ieder jaar over hoeveel mensen een roteind weggaan en aan mij vragen in welk land ik mijn foto’s heb gemaakt. Nederland om precies te zijn in dat bos daar. Ik wil overigens nog wel naar een paar locaties in het buitenland, maar heb geen zin om daar het hele jaar voor te sparen als ik ook nog zoveel in Nederland wil zien.

   1. Je hebt gelijk. Wat je dan ook ziet dat men vanaf de vakantiestek óók weer kilometers maakt voor bezienswaardigheden en ook daar niets van de directe omgeving zien.

    1. Of op het strand gaan liggen en ter afwisseling gaan winkelen. En ’s avonds stapppen. Ieder zijn ding hoor maar snappen doe ik het niet.

 6. Vakantie….wat is dat…??…heb het hele jaar vakantie…. :-) :-) :-)

 7. Er is zo véél te zien in eigen land niet ? En toch willen ? we weg door al die reclame en buren ! Grtoetjes ( ik neem vakantie in mijn straat ) maar ieder zijn eigen hoor

 8. Vorig jaar zijn we voor het eerst in vijf jaar een weekje weg geweest, maar na zo’n week verlang ik echt weer naar eigen huis en bed. Af en toe een weekendje weg vind ik prima, maar dat sommige mensen vier a vijf keer per jaar met vakantie gaan snap ik echt niet.

 9. Ik heb het helemaal gehad met die vakanties… Ik blijf lekker thuis in eigen land.Hooguit nog een stedentripje van een paar dagen, maar ook dan in eigen land.

 10. ik heb niet eens vakantie dagen meer :)
  maar geniet alle dagen het hele jaar rond
  mijn vakanties die ik hield , waren ski en fiets vakanties , goed geregeld , maar dan nog is het oppassen

  1. Ik raak voorlopig nog niet eens rond in het prachtige Nederland… En thuis kan ik heel erg genieten. Ik ga weleens graag op reis, maar vaak denk ik dan ‘waarom heb ik dit gewild?’ Een echte reiziger ben ik dus ook niet…

   1. Plan een dagje weg met je kinderen! Geef ze de keus uit een aantal dingen en zoek samen uit wat wel en niet leuk is.

Comments are closed.