Bloggen met (maar) een beetje sarcasme

The Sidh

The Sidh

Tijdens een verdwaalde nachtdienst liet ik youtube weer eens zijn gang gaan. Meestal fluit ik dat programma ogenblikkelijk terug maar deze keer niet want ik hoorde voor het eerst The Sidh, op een fluit. The Sidh is een band opgericht in 2010. Voor wie stiekem de muziek al aangeklikt had, de band maakt veel gebruik van een Keltisch Ierse inslag en de daarbij horende doedelzak en fluit. Hoewel ik echt wel eens moderne muziek heb gehoord waar de doedelzak onderdeel van was, ken ik het instrument vooral van de dagen dat we hier onze bevrijding vieren. De Sidh bespeelt hetzelfde instrument, maar behalve de Ierse dans kom je geen traditionele dingen tegen geen Schotse rok maar een pet . De band is van oorsprong Italiaans en hun aparte geluid is al door verschillende artiesten opgemerkt, waaronder Lindsey Stirling. Ook hebben ze al diverse prijzen in de wacht gesleept waaronder best selling album op Amazon. Mocht je de band live willen zien, dit jaar spelen ze op Castlefest.

Reader Comments

 1. Ik houd wel van Ierse muziek maar dit Schotse doedelzakgedoe vind ik niks.
  Wel leuk aangekleed zo, je tekst bedoel ik ;-)

  OT: Als ik wil antwoorden op een reactie van jou komt er geen reactie-veld in beeld.

 2. De doedelzak is een vreemd instrument maar het geluid is fantastisch. Toch had ik niet verwacht dat je dit nummer zou waarderen dikke +1 Rietepietz!

 3. Bij onze rondreizen door Schotland stond er altijd wel iemand met zo’n doedelzak te kwetteren. Hoorde bij die omgeving. Niet altijd even plezierig, maar ja, als je daar bent, een glas in de hand, geniet je toch…

 4. De jongeman kan heel goed spelen. Ik vind ze wel mooi om te luisteren. Doedelzak maken heel veel geluid. Fijne zondag.

 5. mogge Liesbeth
  ik ben gelijk goed wakker :)
  zelf vind ik hier de doedelzak beter en mooier klinken dan al die andere instrumenten

Comments are closed.

Dat mag niet.