Sia – Chandelier

Zwijmelen op Zaterdag met Sia- Chandelier

Iedereen kent het, uit een auto schalt een nummer maar voordat je het nummer met shazam kan taggen is de auto weg of het nummer afgelopen. Het overkwam me. Bloedirritant vond ik het maar ik moest en zou het nummer vinden. Het was dan ook een week of 2 geleden dat een stel 12 jarige meiden met een bluetooth box me uit mijn dagdromen haalde. Het was dat nummer! Met een kinderlokkervaart ging ik achter hen aan en haalde ze in. Lachende zeiden ze me naam van de zangeres en terwijl het nummer naadloos overging op iets anders wat ik niet kende, zocht ik het nummer op.
Sia is een van oorsprong Australische singer-songwriter. Het nummer Chandelier kwam uit in 2014 en is inmiddels meer dan 9 miljoen keer bekeken op youtube. Zoals je in de clip wel kan zien is Sia’s stijl bijzonder te noemen. Niet alleen haar muziek is apart ook haar publiek leven is dat. Ze komt namelijk Amerika liever niet uit. Interviews doet ze zelden en tot voor kort was haar gezicht niet te zien. Dat was ook tijdens haar concerten. De focus ligt op haar dansers die net als Sia zelf een pruik dragen. Bij Sia bedekt het haar gezicht. Eén van haar dansers is de jonge Maggie Ziegler die in meer van Sia’s clips te zien is. Ze is nog geen 16 jaar maar haar geniale manier van dansen heeft haar al ver gebracht. Zo heeft ze haar eigen kledinglijn en speelt ze in meerdere videoclips.

Met het risico dat jullie het nummer wel allemaal kennen, blèr ik hier nog eens mee met Sia’s Chandelier:

18 thoughts on “Sia – Chandelier

  1. Ik was vroeger sneller bij de pinken als het op muziek aankwam. Ik volgde de Ultratop op de voet en kende elke artiest die er in voorkwam. Nu is dat ook wel heel veel vermindert en ken ik de helft van de artiesten niet meer. Het gebeurt heel vaak dat ik een liedje op de radio hoor en pas 14 dagen later er achter kom wie dat nu werkelijk is :) Sia heb ik dus ook zo leren kennen ;)

  2. Helemaal nieuw voor me, niet vreemd natuurlijk want ik luister niet veel naar radiozenders en dan blijf je niet “bij”. Een heel expressief danseresje, nou ja eigenlijk is het meer acrobatiek dan dansen wat ze doet , maar wát een sprinkhaan zeg.

  3. Dat heb ik nou met fietsers als die langs je heen scheuren. Je hoort een flard van een gesprek waarbij je nieuwsgierigheid gewekt wordt. Dan zijn ze verdwenen en vraagt je af waar het over ging

  4. Ik ken het nummer zeker. Ze heeft met verschillende nummers in de top 40 gestaan.

  5. Nooit van gehoord, en niet echt mijn genre, maar ik denk wel onmiddellijk aan onze kleindochter, die toen ze 3 was enthousiast met K3 mee stond te dansen voor de TV en een keer bij een live concert. Intussen heeft ze ballet, turnen en streetdance gedaan. Nu heeft ze net haar boekenpakket voor de brugklas binnen. Dit lijkt me echt iets voor haar, maar ze is op vakantie…

  6. Nooit van gehoord.. maar ik herken wel wat je hebt gedaan. Soms als ik ergens een nummer hoor, in een winkel of wat ook, wil ik het ook weten.. Echte muziek voor jou!

  7. Ik had hier nog nooit van gehoord. Het is beangstigend knap gedanst, maar dat is dus een jong meisje, niet Sia die al 41 is. Bijzonder is het zeker.

Comments are closed.