Rondje kringloop

Rondje kringloop

Nu de puinhopen in het huis bij Frans steeds kleiner zijn geworden en ik pasgeleden de grootste berg heb weggebracht, werd het tijd om weer een nieuwe voorraad aan te gaan leggen. Het werd tijd voor een rondje kringloop.

Uden
We begonnen ons rondje in Uden. Deze stad en kringloop liggen meestal niet op onze route en daarom kon het zomaar dat we hier al meer dan een jaar niet geweest waren. Meestal ben ik wel fan van rommel, maar de halve badkamer voor de deur vond ik niet zo heel geslaagd. Toch liep hier een berg volk rond, alsof het gratis was.
Het is best aardig snuffelen hier, ik scoorde een paar boeken wat niet heel makkelijk gaat want de kasten staan dicht bij elkaar en boven is alleen de bereiken door een stel krakerige houten trappen. De boeken staan er gesorteerd dus mocht je zin hebben je hoogtevrees te overwinnen ga er dan gerust kijken. Voor de rest ruikt het in een groot deel van de ruimte naar de inpandige vettent die zoveel volk trekt dat het je zal verbazen en staat het vooral vol met wat je waarschijnlijk niet nodig hebt.

Rondje kringloop roze pianoSchijndel
Het Goed in Schijndel is één van onze favorieten qua kringloop. We komen er vaker maar hoewel het altijd lekker ruikt hebben we nog nooit gebruik gemaakt van de bijbehorende koffietent. Wel van het altijd schone toilet trouwens, ook heel waardevol. Het Goed Schijndel is niet de grootste in zijn soort van de omgeving maar de sfeer is goed. En hoewel ik deze keer niets kocht, heb ik er regelmatig boeken, dvd’s en een singeltje vandaan.

Oirschot
In een voormalig schoolgebouw, die we toevallig passeerden om in het dorp zelf rond te rijden, zagen we tot onze vreugde een onbekende kringloop. KBO Oirschot is een katholieke stichting en dat is te merken. Ik snuffelde rond vond wederom een paar boeken en hoewel ik ook een paar niet bepaald katholieke boeken (met plaatjes!) tegenkwam zijn de vrijwilligers dat wel. Ik heb de plaatjes laten zitten en dat is ook wat ik met deze kringloop ga doen.

Boxtel
In Boxtel komen we vaker, we maakten even een tussenstop bij Lidl voor wat versnaperingen en hoewel we hemelsbreed maar een kilometer van de kringloop zijn, moet je er flink voor omrijden om er te komen. Deze Het Goed is druk bezocht, heeft twee verdiepingen en doet me altijd denken aan het filiaal in Vlaardingen waar ik vroeger altijd kwam. Ik dook de servieshoek in, vond niet wat ik nodig had maar toen ik me omdraaide stond Frans met een heel schattig varkentje in zijn handen. Om verliefd op te worden dat varkentje en de vent ook. Die laat ik beide niet meer los, zeker niet voor een knalroze valse piano die één van jullie misschien wel kan waarderen..?

Rondje kringloop

Best
We reden door naar Het Goed in Best. Dit is de kringloop waar ik laatst een kar vol spullen heb afgeleverd. Op een beker na was daar al niets meer van te zien. We komen hier vaker de vorige keren kocht ik er boeken, cd’s, mandjes en vast nog meer wat ik nu even niet meer weet. Ik kwam er bekenden van lang geleden tegen, bracht al heel wat spullen naartoe en schreef over de werkplaats waar ze de mooiste dingen van spijkergoed maken. Het is een fijne kringloop waar ik al graag kwam voor ik Frans kende en waar ik deze keer niets kon vinden.
Niet ver van deze locatie is nog een kringloop te vinden, wisten we niet. Inmiddels moe van het snuffelen vond ik ook hier niets. De boeken liggen er in dozen en dat zoekt toch niet zo lekker als in een (ongesorteerde) kast.

Eindhoven
De grootste kringloop in de weide omtrek is Het Goed op de Hurk in Eindhoven. Ik kwam er al toen ik nog in Valkenswaard woonde en blijf er waarschijnlijk wel komen ook. Juist bij deze vestiging vallen me de prijzen op. Helemaal niet zo bijzondere leesboeken kosten er 3 euro en voor een simpele beker met tekst durven ze 1,50 euro te vragen.

Inmiddels beu en moe geshopt reden we naar huis. Ik heb geen stapels en hopen het huis weer ingesjouwd en waar ik voor ging dat heb ik niet gevonden. Mocht iemand een Telefunken afstandsbediening over hebben dan hoor ik het graag want ik ben weer even genezen na dit rondje kringloop.

 

 

24 thoughts on “Rondje kringloop

 1. Ooit had ik een paar “rare” engelen gekocht, waar ik na een tijdje volledig op uitgekeken was.
  Ik heb ze bij mij voor het raam gezet (ik heb geen voortuin) met een bordje: te koop er bij.
  Binnen een uur was ik ze kwijt! Heerlijk…
  Less is more!

  Groetjes van Dasja

 2. Ja, heerlijk… de Kringloop!
  Ik ben er ook fan van.
  Heb afgelopen zaterdag een heel fijn (beetje truttig) Engels stoeltje gekocht.
  Zit verrukkelijk!

  Ook nog drie sjaaltjes gescoord à 0,50 per stuk…
  Daar heb ik er nooit genoeg van!

  Groetjes!
  Dasja

 3. Goh… hier staat ook weer behoorlijk wat klaar om weg te brengen naar de kringwinkel. Net omdat het zo goedkoop is, moet ik me telkens toch wel inhouden. Al denk ik nu wel twee keer na en stel me dan de vraag ‘Maakt dit mij gelukkig?’ en/of ‘Ben ik hier wat mee?’ Dat je dat varkentje hebt meegenomen verbaast me niets. Jij hebt echt iets met rood met witte stippen hé ;-) Wel een superleuk idee om zo verschillende kringwinkels eens in de kijker te plaatsen.

 4. Gezellig hoor even een rondje kringloop.
  Ik wacht even met weer naar de kringloop gaan tot na de renovatie …….. heb genoeg troep in huis :-)

 5. Leuk! Ik hou echt van kringlopen<3 Ik heb er veel wat mooie vondsten vandaan waar ik nog steeds super blij mee ben.

 6. Ha Liesbeth,
  Dat komt mij bekend voor, een vriendin haar grootste hobby
  kringloop winkels en rommelmarkten………
  Bedankt voor je bezoekje,en fijne reactie.
  Wens je een mooi weekend!
  groetjes Christiene.

 7. Paar jaar achter mekaar in het zuiden geweest voor een paar dagen ontspanning en dan nemen we de KLW’s op de koop toe even mee op de route. Uden bijvoorbeeld. Vond ik ook een rommeltje. Die in Oss was daarentegen geweldig. Erg fraaie boeken daar. Druten deden we toen ook aan, net als Beneden-Leeuwen (was niks). Maar ook de andere genoemde zijn we wel eens geweest. Soms vindt je er schatten voor weinig, maar vaak ook niet. Het Goed komen wij ook elders tegen. Redelijk georganiseerde zaken maar altijd een slagje duurder dan andere kringlopers…

 8. Voor mijn werk ben ik regelmatig in enkele kringlopen hier in de buurt te vinden.
  Jammer genoeg kan ik dan niet rondsnuisteren. Werk gaat nu eenmaal voor.

 9. Ik ben er een beetje van teruggekomen van die Kringlopen. Het wordt allemaal zo veel, maar toch kan ik het niet laten. Ik zou zo een eigen Kringloop kunnen beginnen. Zou dat zomaar mogen? Ik heb geen idee. Jij?

 10. Kringloop struinen is altijd leuk.. ook al weer een tijd geleden dat wij dat deden. Prijzen zijn idd erg verschillend. De Kringloop hier in Zeist is erg duur. In Utrecht is een hele grote in Lage Weide.. Wawollie. Zit ook in het centrum. En echt heel goedkoop vergeleken met veel andere winkels.

 11. soms loop ik er wel eens binnen, maar meestal vind ik mijn “ding” niet..

  maar dat varkentje , ou ik ook niet afslaan

  prettige dag

 12. Heerlijk struinen daar. Vaak koop ik niets, maar soms vind ik mooie knopen om her te gebruiken en onlangs voor 50 eurocent een puntgaaf schaaltje van mijn servies thuis. Aanwinst.

 13. Ben er nog niet zo dikwijls binnen geweest ons huis is een kringloop !! HIHI Groetjes

 14. Mijn vriendin woont precies tegenover die kringloop in Oirschot. Telkens als ik daar op bezoek ben is dat gebouw al dicht. Hij is alleen in de ochtenden open, blijkbaar. Ik houd van de kringloop. Je weet nooit wat voor schatten je tegen komt. Ik neus in ieder geval altijd tussen de boeken en zoek vintage speelgoed.

 15. De kringloop wordt goed bezocht, door jan en alleman.
  Frans weer blij met andere spulletjes.
  Maar je hebt er nogal een trip van gemaakt, vast een tas vol. Hans

 16. kan me niet herinneren dat ik hier bij de kringloop binnen liep , kom er wel 2 x in de week langs
  als straks de renovatie klaar is wil er eens gaan kijken voor staande lampen
  suc6 met het vinden dan de afstandbediening

 17. Ik vrees dat er alleen maar spullen staan die anderen kwijt wilden en datgene wat je daar vind na verloop van tijd daar ook weer terug keert.

 18. Dat zijn er heel wat. Zelf gaan we het liefst naar Boxmeer. Niet supergroot, wel handig gesorteerd en ruim opgezet. En altijd alle spullen opgeruimd.

 19. Soms vindt men er van alles en andere keren vindt men er niets.Zo gaat dat en met de afstandsbediening kan ik je spijtig genoeg ook niet helpen helpen

Comments are closed.